Ετικέτες

21.1.22

Η προέλευση της βλασφημίας...




Αν επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε διαχρονικά την πηγή, από την οποία προέρχεται η φρικτή αμαρτία της βλασφημίας, δεν θα δυσκολευτούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ρίζα του κακού βρίσκεται στο γένος των Εβραίων.

Όχι, βέβαια, σε όλο το εβραϊκό έθνος, αλλά στο τμήμα του εβραϊκού πληθυσμού, το οποίο από την αρχαιότητα μισούσε τον αληθινό Θεό και λάτρευε τους δαίμονες. Και επειδή οι δαίμονες δεν έχουν δύναμη να πολεμήσουν τον ίδιο τον Θεό, βάζουν τους ανθρώπους να υβρίζουν το άγιο όνομα και το πρόσωπο του Θεού, για να ικανοποιούν την ανοησία και την κενοδοξία τους!

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 21/01/22-27/01/22

   

[τελευταία ενημέρωση: 22/01/22, 15:28]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


22/01

Υπέρ αναπαύσεως

Στυλιανού: κοιμήθηκε εχθές και αυτός με κορωνοϊό.


21/01

Υπέρ θείας βοηθείας

Ελένης: μας έστειλε μήνυμα ο πατέρας της εχθές και ζητά την προσευχή μας. Έχει πρόβλημα υγείας.

Ηλία: νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Γεωργίου: είναι εδώ και πολλές μέρες με κορωνοϊό στο νοσοκομείο. Είδα καθυστερημένα το μήνυμα και ζήτησα ενημέρωση. (Είναι πλέον διασωληνωμένος.)

Εμμανουήλ: ο οποίος νοσεί από covid και είναι ένα βήμα πριν την διασωλήνωση. Είναι υπέρβαρος και η κατάσταση του είναι δύσκολη. Είναι μόνο 32 ετών και πατέρας 2 ανηλίκων παιδιών. Και αυτό το μήνυμα είναι αρκετά παλιό οπότε έχω ζητήσει και περιμένω ενημέρωση.

(ενημέρωση: Δεν διασωληνώθηκε, επειδή δεν ήθελε να υπογράψει. Η εξέλιξη του ευτυχώς ήταν καλή και μάλλον τις επόμενες μέρες θα βγει. Δόξα τω Θεώ!) 



Υπέρ αναπαύσεως

Νικολάου: 57 ετών, είναι σύζυγος μέλους της ομάδας ψαλτηρίου. Ο Νικόλαος τελικά κοιμήθηκε εχθές που είδα το αίτημα, οπότε τον μετέφερα πλέον στα ονόματα των κεκοιμημένων. 

Το νέο αίτημα της συζύγου του Αικατερίνης είναι:  "Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού ανάπαυσον την ψυχή  του δούλου Σου Νικόλαου".

Παρακαλώ όσοι διαβάζουν το ψαλτήρι ας μνημονεύουν και το όνομά του για όσο μπορούν. Όποιος μπορεί ας δώσει και το όνομά του σε ιερείς για μνημόνευση ή σε κάποια μοναστήρια. Αν είναι εφικτό ας δοθεί και για σαρανταλείτουργο.

Ο Θεός ας δίνει δύναμη στη σύζυγό του Αικατερίνη και τα παιδιά τους.

Αίτημα οικονομικής συμπαράστασης από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αλήθεια FM

Inline image


 Αγαπητοί φίλοι,

δεχτήκαμε αίτημα οικονομικής συμπαράστασης από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αλήθεια FM που έχει ως έδρα του την Κάλυμνο αλλά ακούγεται σχεδόν σε όλο το νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι και τις ακτές της γειτονικής χώρας. Ο σταθμός αυτός λειτουργεί κυρίως ιεραποστολικά, αποτελώντας για πολλούς συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην ελληνική ευαίσθητη παραμεθόριο τη μόνη τους επαφή με την Εκκλησία μας, τις ακολουθίες της και την ορθόδοξη πίστη. Ειδικά για τους απλούς ανθρώπους που κατοικούν σε απομακρυσμένους νησιωτικούς οικισμούς όπου δεν υπάρχει κάποιος ιερέας, είναι η κύρια πηγή δύναμης και πνευματικής παρηγοριάς. Δυστυχώς, η κακοκαιρία που έπληξε προχθές το νησί της Καλύμνου –έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- προξένησε σοβαρές ζημιές στα μηχανήματα αναμετάδοσης του Ραδιοφωνικού Σταθμού που προσωρινά εκπέμπει μόνο διαδικτυακά. Ας συνεισφέρουμε ό,τι μπορεί ο καθένας ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η βλάβη. Μια ελάχιστη εισφορά συμβολικού ποσού αποτελεί, αν μη τι άλλο, έκφραση ηθικής συμπαράστασης στον πολύπλευρο ιεραποστολικό αγώνα των αδελφών μας εκεί. Υπάρχει δυνατότητα δωρεάς μέσω Pay Pal (δείτε στην ιστοσελίδα του σταθμού https://alithiafm.gr/ ) και μέσω του παρακάτω τραπεζικού λογαριασμού Alpha Bank:
 
826-002101-005675

ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
ΙΒΑΝ : GR80 0140 8260 8260 0210 1005 675
Swift/Bic: CRBAGRAA

 

Για αποδείξεις των κατατεθέντων ποσών, για οποιαδήποτε απορία ή πρότασή σας, απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του σταθμού κ. Νικόλαο Μαμάκα στα τηλέφωνα 22430-50700/28364 κινητό 6944528353 Fax: 22430-50700 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση alithiafm@gmail.com .

 

Ενδεικτικό βίντεο, από τα πρώτα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, για τις ζημιές που προκλήθηκαν μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ 9-1-2022 Μεγάλες ζημιές και καταστροφές στους δρόμους και ειδικά στα Σκάλια