Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Ο Άγιος Απόστολος Ναθαναήλ καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας και αναφέρεται με αυτό το όνομα μόνο στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο (1, 46-50 και 21, 2). Παρακάτω σας επισυνάπτω τα εν λόγω χωρία της Καινής Διαθήκης και στη συνέχεια σας δίνω διάφορες πηγές με βάση τις οποίες το πιο πιθανό είναι ότι ο Απόστολος Ναθαναήλ συμπίπτει με τον Απόστολο Βαρθολομαίο (τιμάται στις 11/6) και όχι με τον Σίμωνα τον Ζηλωτή (ή Κανανίτη, που τιμάται στις 10/5), τον οποίο κάποιοι άλλοι συγχέουν με το Ναθαναήλ (λανθασμένα με βάση την έρευνα που έκανα): "Κανανίτης" σημαίνει ζηλωτής (Kanana=ζήλος) και όχι αυτός που κατάγεται από την Κανά (δες περισσότερα εδώ http://el.orthodoxwiki.org)
Η άποψη ότι ο Απόστολος Ναθαναήλ συμπίπτει με τον Απόστολο Βαρθολομαίο επιβεβαιώνεται και από τον μακαριστό Νικόλαο Σωτηρόπουλο στον 1ο Τόμο της Ερμηνείας του στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.
Υπάρχουν βίοι αγίων που, αν και μας φαίνονται υπερβολικοί, μας είναι, όμως, συμπαθείς. Ένας τέτοιος είναι ο βίος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Εκτός από την ημέρα της γιορτής της, την 1η Απριλίου, η Εκκλησία όρισε να τη θυμόμαστε και την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.
Τα γεγονότα από τον Δεκέμβριο του 1913 ως τον Φεβρουάριο του 1914 – Η ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου – Ο αυτονομιστικός αγώνας των Βορειοηπειρωτών και οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης
Φωτό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI Όσοι πιστεύουν πως με τη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ολοκληρώθηκε η «προοδευτική» ατζέντα της κυβέρνησης, γελιούνται.
Ο Χριστός ανέβαινε για τελευταία φορά στα Ιεροσόλυμα για την εορτή του Πάσχα. Καθ’ οδόν προέλεγε στους μαθητές του τη σύλληψή του, τον μαρτυρικό του θάνατο, αλλά και την τριήμερη Ανάστασή του.