Ετικέτες

19.2.20

Υπέρ υγείας: Άννας, Αρετής, Αγάθης, Δήμητρας, Αδαμαντίας και υπέρ αναπαύσεως: Κυριακής και Γεωργίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ας ακούσει ο Θεός τις προσευχές όσο το δυνατόν περισσοτέρων αδερφών μας. Ας πούμε ένα Κύριε ελέησον ή ας κάνουμε λίγο κομποσκοίνι αν δεν έχουμε περισσότερο χρόνο.

Υπέρ υγείας

Άνναςνέα μητέρα με δύσκολη εγχείρηση μπροστά της

Αρετής: την είχαμε στην προσευχή μας και παλιότερα. Ήταν να εγχειριστεί λόγω όγκου, αλλά τελικά η επέμβαση αναβλήθηκε, διότι ήταν επικίνδυνο. Πλέον την έπιασε αιμορραγία και πρέπει να χειρουργηθεί. Ας επιτρέψει ο Θεός ότι είναι ευλογημένο.

Αγάθης: προχωρεί σε επείγουσα επέμβαση.

Δήμητρας: ηλικιωμένη με σπασμένο πόδι εδώ και αρκετό καιρό και που ακόμα δεν έχει συνέλθει.

Αδαμαντίας: βρίσκεται ήδη στην κατάσταση προσευχής (υπ' αρ.39). Αυτές τις ημέρες χρειάζεται αιμοπετάλια. Αν κάποιος μπορεί να δώσει αίμα - αιμοπετάλια ας επικοινωνήσει στο e-mail του ιστολογίου ellinikinafs@gmail.com ώστε να του δώσουμε περισσότερα στοιχεία.

Υπέρ αναπαύσεως 

Κυριακής: εκοιμήθη χωρίς Εξομολόγηση και με χλιαρή σχέση με την Εκκλησία. Ας προσευχηθούμε για την ψυχή της και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στη δίκαιη κρίση του καρδιογνώστη Κυρίου μας.

Γεωργίου: κοιμήθηκε πριν από μια εβδομάδα περίπου.

Αθλήτριες κατά τρανς που κερδίζουν γυναικείους αγώνες στο Κονέκτικατ

Οι δύο τρανς αθλήτριες (από αριστερά) που κερδίσαν τον γυναικείο αγώνα δρόμου
Τρεις νεαρές αθλήτριες στο Κονέκτικατ, η Selina Soule, η Chelsea Mitchell και η Alanna Smith, κατέθεσαν επίσημο αίτημα εναντίον απόφασης της Διασχολικής Αθλητικής Επιτροπής της πόλης τους, που επιτρέπει σε τρανς αθλήτριες (δηλ. βιολογικούς άνδρες) να αγωνίζονται στη γυναικεία κατηγορία. Το επιχείρημά τους είναι ότι η συμμετοχή των τρανς τους δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πλήττει την ισότητα ευκαιριών για της μη-τρανς αθλήτριες, αφού στην ουσία τις βάζει να ανταγωνίζονται με αγόρια, που έχουν εκ φύσεως ισχυρότερη σωματοδομή. «Σωματικά και πνευματικά γνωρίζαμε το αποτέλεσμα πριν αρχίσει ο αγώνας», δήλωσε η Alanna Smith. «Αυτή η βιολογική αδικία δεν παύει να υφίσταται εξαιτίας του τι πιστεύει κάποιος για την ταυτότητα του φύλου του. Όλα τα κορίτσια έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται επί ίσοις όροις». Η δικηγόρος τους υποστηρίζει ότι «Το να υποχρεώνονται τα κορίτσια να είναι θεατές στο ίδιο τους το άθλημα είναι αντίθετο με ομοσπονδιακό νόμο που προβλέπει ισότητα ευκαιριών για τις γυναίκες στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό. […] Το να υποχρεώνονται να αγωνιστούν απέναντι σε αγόρια δεν είναι δίκαιο, καταστρέφει τα αθλητικά τους όνειρα».