Ετικέτες

24.5.19

Foreign Policy: Η Τουρκία “διψάει” για πόλεμο με την Κύπρο… επιθετικός ο Ρ.Τ. Ερντογάν


Όταν ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε στις 12 Μαΐου ότι η χώρα του θα έστελνε σύντομα ένα πλωτό γεωτρύπανο σε περιοχή που ανήκει στην Κύπρο, θα ήταν εύκολο να θεωρηθεί η κίνηση αυτή ως ένα ακόμη ακίνδυνο ξέσπασμα των εδαφικών αμφισβητήσεων που μετρούν δεκαετίες στην Ανατολική Μεσόγειο – η κατά καιρούς τροφοδότηση των εντάσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν πάντα μέρος της στρατηγικής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, γράφει το περιοδικό Foreign Policy σε άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία διψάει για πόλεμο με την Κύπρο» και υπότιτλο «Ο Ερντογάν δεν φαινόταν ποτέ τόσο αδύναμος στο εσωτερικό ούτε τόσο επιθετικός με τους γείτονές του στη Μεσόγειο».

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η ρήση του λαού μας, «το αίμα νερό δεν γίνεται», την οποία επικαλέσθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να χαρακτηρίσει τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, απεικονίζει εύγλωττα τη συνομιλία τους, το απόγευμα, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Για τις εκλογές που έρχονται.



 Στὴν πραγματικότητα ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι ἡ κρίση εἶναι πνευματική. Ἐδῶ εἶναι τὸ πρόβλημα. Γι’ αὐτὸ καὶ οἱ ἐλπίδες μας εἶναι μόνο πνευματικές. Αὐτὸ σημαίνει ὅτι καὶ τὰ κριτήριά μας καὶ οἱ πολιτικές μας ἐπιλογὲς καὶ ἡ ψῆφος μας πρέπει νὰ ἔχουν βασικὰ πνευματικὸ ὑπόβαθρο.

Διάλογος με τον Νίκο Κοτζιά στην Οξφόρδη για τα Σκόπια


Την προηγούμενη Τετάρτη 15.5 βρέθηκα σε μία ομιλία του Ν. Κοτζιά στην Οξφόρδη σε ακαδημαϊκό κύκλο και συνομίλησα αρκετή ώρα μαζί του, μετά το πέρας της ομιλίας. Κάναμε και οι δύο από ένα λάθος. Εγώ από υπερβάλλοντα ζήλο έγραψα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι «θα τον φάω σαν στιφάδο με κρεμμυδάκια».

Μπλόκο του Ράμα στον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας επειδή διαδήλωσε με την ελληνική Σημαία Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Σχετική εικόνα


Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπε
Αφαιρέστε την ελληνική υπηκοότητα από Αλβανούς - Ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα​
Η ΩΡΑ έφθασε. Δεν πάει άλλο.


Πως μπήκε στην χώρα μας ο Αμπντουλάχ Ερέν ;

 
Πριν από μερικές μέρες η κρατική τουρκική υπηρεσία Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (ΥΤΒ) διοργάνωσε δείπνο ιφτάρ στο χωριο Δαρμένη με τον εύγλωττο τίτλο “Συναντήσεις Πολιτισμού στην Περιοχή της Καρδιάς”….

Η απόλυση του Γέροντα Παϊσίου από το στρατό

Συγκλονιστική διήγηση


Ζωγράφισε τον Παράδεισο που θέλεις να ζήσεις

 

π. Σπυρίδων Σκουτής

Mεγάλο πράγμα η παρακολούθηση και η συνειδητοποίηση των λογισμών και των πράξεων μας.