Ετικέτες

30.4.18

Ύμνος στον Άγιο Αρχάγγελο Μιχαήλ

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Είναι λαμπρότεροι και ταχύτεροι από το φως- ελαφρύτεροι και πιο δροσεροί από τον αέρα στα βουνά είναι ενδεδυμένοι με φως, το φως του Δημιουργού τους. Είναι αυτοί οι ακούραστοι εργάτες του έργου του Χριστού!
Μεριμνούν γιά τούς ανθρώπους! Μοναδική τους έγνοια: πώς θά επιστρέψουν τον άσωτο υιό στον Θεό, πώς θά επιστρέψουν τούς μικρότερους αδελφούς τους από την ξένη χώρα στις πανευφρόσυνες αυλές τού Οικοδεσπότου!
Μιχαήλ, ό αρχιστράτηγος, ό πρωτοστάτης: ότι είναι ή Αφροδίτη ανάμεσα στ’ αστέρια, είναι αυτός ανάμεσα στους αγγέλους!

Ποτέ δέν τονίζουμε σέ κάποιον τήν ἀδυναμία του, τό πρόβλημά του.

Σέ στέλνει ὁ Γέροντάς σου σέ κάποιους ἐπισκέπτες καί σοῦ ξεφεύγει μιά κουβέντα. Ἀργότερα σοῦ λέγει ἕνας ἀδελφός σου: «Πῶς σοῦ ξέφυγε αὐτή ἡ κουβέντα; Ἀλλά τέτοιος εἶσαι πάντα».  Καλύτερα νά φᾶς τήν γλώσσα σου, παρά νά τοῦ μιλήσεις ἔτσι.

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από την εκκλησία! (ΦΩΤΟ)

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από την εκκλησία! (ΦΩΤΟ)


«Απολύμανση της περιοχής στη νότιο Αλβανία» χαρακτηρίζουν τις δράσεις τους οι ακτιβιστές του «Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας»- LSHB, σύμφωνα με τα όσα γράφει η αλβανική ιστοσελίδα των εθνικιστών-φασιστών Αλβανών. Συνεχίζει, λέγοντας «η ελληνική σημαία/κουρέλι, που ήταν τοποθετημένη στην κορυφή της εκκλησίας της Κρανιάς στη Φοινίκη, χωρίς κανείς να ενοχλείται στην αλβανική επικράτεια, κατέβηκε χθες».

Σκόπια: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» erga omnes!



Σχόλιο: Οι Σλάβοι σε πλήρη σύγχυση και απόγνωση!

«Ένα ισχυρό μήνυμα έστειλαν χθες οι πολίτες των Σκοπίων σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη διεθνή κοινότητα».

Μετάνοια: Μια μεγάλη κατανόηση


Τι σημαίνει μετάνοια; Συνήθως θεωρείται ως θλίψη για την αμαρτία, ένα αίσθημα ενοχής, μια αίσθηση στενοχώριας και τρόμου για τις πληγές που προκαλέσαμε στους άλλους και στον εαυτό μας. Μια τέτοια άποψη όμως είναι επικίνδυνα ατελής.

Συγχωρώ σημαίνει βλέπω τον άλλον όπως είναι

Αποτέλεσμα εικόνας για συγχωρεση θεος
Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος Μπλουμ
~ Συγχωρώ σημαίνει βλέπω τον άλλον όπως είναι, με την αμαρτία του και την ανυπόφορη πλευρά του, με όλα τα βαρίδια του, και λέω:

29.4.18

Ενημέρωση για τρία μικρά παιδάκια

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ιωάννα: Το μικρό κοριτσάκι που το είχαμε στην προσευχή μας με το πρόβλημα της πνευμονίας και ανάρρωσε μεν,  αλλά παρουσίασε στη συνέχεια κύστες στο νεφρό. Δυστυχώς θα γίνει μερική ή ολική αφαίρεση του νεφρού. (είναι σταθερά στην κατάσταση προσευχής)

Και δύο άλλα παιδάκια:

Μαρία: κοριτσάκι που πήγε με ελικόπτερο από την Σύρο στο νοσοκομείο παίδων. Δόξα τῷ Θεῷ είναι τελείως καλά και στο σπίτι της. (ας την έχουμε λίγο καιρό στην προσευχή μας)

Άγγελος: αγοράκι με πρόβλημα στη χολή που του επηρέαζε και άλλα όργανα. Πηγαίνει καλύτερα με την αγωγή που ακολουθεί προκειμένου να αποφύγει το χειρουργείο. Ας ευχόμαστε.


Ο μικρός Άλφι Έβανς αντιστέκεται στη βρετανική νομοθεσία περί ευθανασίας

Σχόλιο: ο μικρός κοιμήθηκε εχθές τελικά, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
Ο δίχρονος Βρετανός Άλφι Έβανς πάσχει από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια και κρατιέται με μηχανικά μέσα στη ζωή. Οι γονείς του έχουν πίστη και θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί τους στη ζωή μέχρι τέλους. Αντίπαλός τους σ’ αυτή τους την επιθυμία είναι το… Κράτος! Το Νοσοκομείο του Λίβερπουλ, κάνοντας χρήση της κρατικής νομοθεσίας περί ευθανασίας, εξέφρασε την άποψη ότι, επειδή οι γιατροί του Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν έχει πλέον ελπίδες ζωής και δεν οσονούπω δεν θα χτυπάει η καρδιά του, είναι προς το συμφέρον του παιδιού η… παύση της μηχανικής υποστήριξης και άρα ο τερματισμός της ζωής του και αποφάσισε την αποσύνδεση του παιδιού από τα μηχανήματα, χωρίς τη συναίνεση των γονέων!

Ιωάννης ιερέας και Αθανασία: χρειάζονται την προσευχή μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΣΕΥΧΉ

Δεχτήκαμε τα εξής νέα αιτήματα προσευχής:

Η Αθανασία χρειάζεται την προσευχή μας. Αύριο Δευτέρα θα κάνει επέμβαση για να αποκατασταθεί η υγεία της. Ας πούμε ένα "Κύριε ελέησον" και ο Θεός του ελέους που μας ακούει να τον παρακαλούμε στα κρυφά θα την ελεήσει, όπως Εκείνος γνωρίζει και πάντα σύμφωνα με το συμφέρον της. 



Ο π. Ιωάννης (ιερέας) έκανε δύσκολη επέμβαση και αναρρώνει. Ας ευχηθούμε για τον άξιο αυτό λευίτη ο Κύριος να τον ενδυναμώσει και να ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας εφόσον αυτό είναι σύμφωνο με το θέλημά Του.

Ας μην ξεχνούμε ότι ο Κύριος μας αγαπά τόσο που θυσιάστηκε για εμάς και σήκωσε τις αμαρτίες μας. Επιτρέπει τις δοκιμασίες, διότι έχει το σχέδιό Του που δεν είναι άλλο από το να μας σώσει εφόσον βέβαια εμείς του το ζητήσουμε και κάνουμε τον αγώνα μας. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Ας αφήσουμε την ελπίδα μας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (30/4/18 - 6/5/18)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (30/4-6/5) είναι η τέταρτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 2/5 είναι της μεσοπεντηκοστής οπότε γίνεται κατάλυση ιχθύος και η Παρασκευή 4/5 είναι ημέρα νηστείας στην οποία γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη 2/5: νηστεία (κατάλυση ιχθύος)
Παρασκευή 4/5: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Δόγμα & Επιστήμη – Αρχιμ. Ιωάννης Κωστώφ, Φυσικός

ABEL LETTERS
Δόγμα και Επιστήμη
Αρχιμ. Ιωάννης Κωστώφ, Φυσικός
Σημειώνει καί Ν. Κατσάνος, Καθηγητής Φυσικοχημείας το Παν/μίου Πατρν:
« φυσική πιστήμη στηρίζεται μέν στήν αστηρή νθρώπινη λογική, λλά χι πάντοτε στήν κοινή λογική, μέ τήν ποία καί τά δικά της συμπεράσματα πολλές φορές ρχονται σέ ντίθεσι. Νά να παράδειγμα.

«Νέα Εποχή και Οικουμενισμός»(Αρχιμ. Παύλου Δημητρακοπούλου)


Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου, Θεολόγου, Συγγραφέως, Διευθυντού του Γραφείου Αιρέσεων καί Παραθρησκειών τῆς Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Εν Πειραιεί τη 28η Απριλίου 2018

«Η Παναγία η Παντάνασσα με έσωσε»

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια παντανασσα
Η Χρυσούλα Αλεξίδου μαζί με τον σύσυγό της Δημήτρη ήρθαν από τη Γερμανία για να κάνουν Παράκληση και να ευχαριστήσουν την Παναγία.

28.4.18

Κυριακή Παραλύτου: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.


Κυριακή Παραλύτου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή του Παραλύτου:

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής του Παραλύτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Πράξεις Αποστόλων

Πράξεις Αποστόλων (θ' 32-42)


Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής του Παραλύτου


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Ε´ 1 - 15

Τι λέει η Βίβλος για την ύπαρξη εξωγήινων;

Μας λέει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος της Αθήνας (+1989):
Ο Χριστός λέει στο Ιωάννη 10, 16: “Κα λλα πρόβατα χω, οκ στιν κ τς αλς ταύτης”. Εχω και άλλα πρόβατα, τα οποία δεν είναι από αυτήν την μάνδραν.

Σταλάγματα ανακούφισης για την αναστατωμένη ψυχή

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχη


«Εκεί που υπάρχει σαρκική ανάπαυση δεν μπορεί να κατοικήσει φόβος Θεού». Αββάς Ησαΐας.

Σοφά λόγια αγίων για τον Θεό και τον άνθρωπο


Γι’ αυτούς που αγχώνονται και αγωνιούν ο Άγιος Παΐσιος έλεγε: «Η αγωνία στη γωνία...».

Συνεχίζονται οι επιθέσεις αλλοδαπών σε τουρίστες στην περιοχή Φιλοπάππου

Σχόλιο: Οι δωσίλογοι του τετάρτου ΡΑΙΧ βάλθηκαν πια απροκάλυπτα να εξαφανίσουν κάθε τι Ελληνικό. Έχουν αφήσει , εσκεμμένα, χιλιάδες λαθρο , εκ των οποίων πολλοί  υπάγονται  στον ISIS . Πρόκειται για εγκληματικά στοιχεία που χωρίς ταυτοποίηση  κι όταν αισθανθούν δυνατοί θα είναι έτοιμοι να λεηλατήσουν ατιμώρητοι τη χώρα!  
Έκκληση σε κάθε υγιές πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο. Κύριοι ενωθείτε πριν να είναι αργά! 

Ούτε μία μέρα χωρίς επίκληση της Παναγίας μας

Γέροντας Κλεόπας Ηλιέ
Ἦταν κάποτε ἕνας ἄνθρωπος εὐλαβής πού ὠνομαζόταν Ἀγαθόνικος. Αὐτός εἶχε διδαχθῆ, ἀκόμη  ἀπό τήν παιδική του ἡλικία, νά λέγη μπροστά στήν εἰκόνα τῆς Παναγίας, τόν ὕμνο αὐτό:

27.4.18

Πήγαινε να ψάλλεις στο Πανηγύρι μου! Και μην προσβάλλεις τη Γιορτή μου με τον εγωισμό σου!…».

Σχετική εικόνα
Ο μακαριστός γιατρός του Αγίου Πορφυρίου, ο καρδιολόγος Γεώργιος Παπαζάχος (1935–2001), μας διασώζει ένα συγκινητικό περιστατικό που έζησε στο Άγιον Όρος και που έχει άμεση σχέση με το θέμα μας. Διηγείται ο ίδιος:

Δημογραφικό: Ταχύτερα από τις προβλέψεις γερνάει ο πληθυσμός στην Ελλάδα


Ταχύτερα από τις προβλέψεις γερνάει ο πληθυσμός σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν οι ειδικοί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την Άμυνα δε το 'χουν. Οι στρατιωτικοί το 'χουν;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός της ενοικίασης των γαλλικών φρεγατών Fremm, που άμεσα θα παραλαμβάναμε από την Γαλλία, και αφελείς όσοι πιστέψαμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει κάτι σοβαρό για την ασφάλεια της Ελλάδας.

Ο μικρός Άλφι Έβανς αντιστέκεται στη βρετανική νομοθεσία περί ευθανασίας

Ο δίχρονος Βρετανός Άλφι Έβανς πάσχει από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια και κρατιέται με μηχανικά μέσα στη ζωή. Οι γονείς του έχουν πίστη και θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί τους στη ζωή μέχρι τέλους. Αντίπαλός τους σ’ αυτή τους την επιθυμία είναι το… Κράτος!

Η προσωπική μας σχέση με τον Θεό


Ἡ ὁδός του Χριστιανού ποτέ δέν μπαίνει σέ πνευματικά καλούπια.

Σε ευχαριστώ για όλα Κύριε και Θεέ μου


Κύριε, όλη η φύση υμνολογεί και δοξάζει το Άγιο Όνομά Σου…Όλα τα δημιούργησες με τάξη, αρμονία, ισορροπία και ομορφιά.

26.4.18

Κάτοχος ''κάρτας πολίτη'' = Απόλυτος δούλος!

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Ταμουρίδης
Η (ανθ)ελληνική και αντίχριστη κυβέρνηση, με την ένοχη πίεση και της αντιπολίτευσης, ετοιμάζεται να εφοδιάσει τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα με νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, την λεγόμενη κάρτα του πολίτη, πολυδιαφημίζοντας παράλληλα τα δήθεν οφέλη της ''αχρήματης κοινωνίας''. Πρωτοπόροι και πάλι οι πολιτικοί μας ταγοί στην καταστροφή, αφού ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή μάλλον της Ευρωπαϊκής Διάλυσης) έχουν εφαρμόσει μέχρι τώρα αυτή την διαδικασία.

Ελλάδα: το μεγάλο γαλάζιο εικονοστάσι της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης


Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς


Το χρέος του παλληκαριού είναι να λογίζεται σφαγάδι
και όχι ψοφίμι».
Γεώργιος Καραϊσκάκης

Εις τι στοχεύει ο εν Σάμω παπισμός σχετικώς με τους πρόσφυγας;


Προ ικανού χρονικού διαστήματος ο Σεβ. Σάμου είχεν αποστείλει επιστολήν προς την Κυβέρνησιν εκθέτων την εκρηκτικήν κατάστασιν των προσφύγων και μεταναστών της νήσου Σάμου. Προσφάτως οι παπικοί ετέλεσαν χειροτονίαν Τηνίου εις την κοινότητά τους εις την Σάμον με παρουσίαν προσφύγων. Ευχή τους η ενίσχυσις της ενορίας τους. Πως; Δια των προσφύγων; Θα συμβή και εις άλλα μέρη της Ελλάδος κάτι παρόμοιον; Η παρουσία του Πάπα εις Λέσβον εθεμελίωσε δικαιώματα;

Επιδρομές Αλβανών στα ελληνικά βουνά! > Συνεχίζονται οι επιδρομές Αλβανών στα «λιβάδια» αρωματικών φυτών και βοτάνων του Γράμμου σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο

Επιδρομές Αλβανών στα ελληνικά βουνά!


Συνεχίζονται οι επιδρομές Αλβανών στα «λιβάδια» αρωματικών φυτών και βοτάνων του Γράμμου σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο με ομάδεςΑλβανών οι οποίες εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος ξεριζώνουν όσα φυτά και βότανα προλάβουν, τα φορτώνουν σε γαϊδουράκια και επιστρέφουν στο αλβανικό έδαφος.

Οι «μετανάστες» ψηφίζουν Τσίπρα: Κοκούν από Μπαγκλαντές: «Αγαπάμε τον Αλέξη, θα τον στηρίξουμε» – Ιδού οι μελλοντικοί ψηφοφόροι του Πρωθυπουργού



Προ των πυλών εκατοντάδες χιλιάδες ελληνοποιήσεις παράνομων μεταναστών

Τι συμβαίνει μόλις διακόψουμε το κάπνισμα;

Τι συμβαίνει μόλις διακόψουμε το κάπνισμα;


Οι υπέροχες αλλαγές που θα δούμε στον οργανισμό μας μόλις σταματήσουμε το τσιγάρο.

25.4.18

Ενημέρωση για τον Κωνσταντίνο και νέα ονόματα

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ο Κωνσταντίνος 8 μηνών (κλικ εδώ - υπ΄ αριθμόν 3) για το οποίο ήδη προσευχόμαστε, με τον καρκίνο, ξαναχειρουργήθηκε, έχοντας την ελπίδα ότι θα ήταν το τελευταίο χειρουργείο. Οι ιατροί, όμως, βρήκαν μια νέα εστία μετάστασης και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα της βιοψίας. Η μητέρα του Θεοπούλα, μια πραγματική ηρωίδα, κοντεύει να τρελαθεί, καθώς εκτός από τον αγαπημένο της υιό, έχει και την μητέρα της, ονόματι Αμαλία, ετοιμοθάνατη. Μας ικετεύει να προσευχηθούμε, με όλη μας την ψυχή.
  
Η Ελένη, έχασε τον Πατέρα της Δημήτριο και έτσι η οικογένεια της, τα αδέλφια της και η μητέρα της, είναι απαρηγόρητοι. Έχουν ανάγκη τις προσευχές μας.

Μία φίλη μας μας θερμοπαρακαλεί να προσευχηθούμε για την ξαδέρφη της, ονόματι Άννα, η οποία έχει καρκίνο και αύριο θα χρειαστεί, να εισέλθει εκτάκτως σε νοσοκομείο της Αθήνας, διότι της κατέβηκαν πολύ χαμηλά τα αιμοπετάλια της.

Τέλος, ας προσευχηθούμε υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των αδερφών μας Παρασκευά και Ευγενίας.

Παρακαλώ, ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

«Χρόνια πολλά» μαμά, τα κρινάκια σου άνθισαν πάλι…

 (αφιερωμένο στη μητέρα μου, που «γιορτάζει» σήμερα)
pink rose smiley
Η μητέρα μου καλή της ώρα, είχε μια συνήθεια. Κάθε φορά που έβγαινε να περπατήσει, πάντα επέστρεφε με τα χέρια γεμάτα.

Ο πατέρας είπε ότι έρχονται φοβερά χρόνια…

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Γέροντας Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα

"Η αγάπη είναι πληγή..."


Η αλήθεια είναι, ότι η αγάπη μετριέται με τις πληγές που άφησε στην ψυχή και το κορμί μας. Αυτοί που αγαπήσαμε μας παίδεψαν πολύ. 

Πόσες και ποιες εμφανίσεις του Ανασταντος Χρήστου έχουμε; Τις γνωρίζουμε;


Στα κείμενα της Αγίας Γραφής παρουσιάζονται ένδεκα εμφανίσεις του Αναστάντος Χριστού, από τις οποίες οι δέκα έγιναν στο διάστημα μεταξύ της Αναστάσεως και της Αναλήψεως και μία μετά την Πεντηκοστή.

Όποιος αγαπά δεν έχει ποτέ μοναξιά


Όποιος είναι αληθινά ταπεινός δεν έχει κανένα φόβο. Αυτός που αγαπά το Θεό και το συνάνθρωπο και όταν είναι μόνος δεν είναι μόνος. Ο ταπεινός έχει ασφάλεια, αφοβία, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, πραότητα, αγαθοσύνη, εγκράτεια, ελευθερία, χάρη. Ένας γνήσιος χριστιανός που αγαπά, προσφέρεται, θυσιάζεται, ζει για τους άλλους, δεν μπορεί να μην είναι ταπεινός.

Ο Θεός θέλει να μας σώσει γιατί είναι φιλάνθρωπος... Η Χάρη του Θεού και η δική μας προαίρεση κάνουν τη σωτηρία...


Την πορεία της ζωής του ανθρώπου επηρεάζουν τρεις σπουδαίοι παράγοντες.

Σε ευχαριστώ για όλα Κύριε και Θεέ μου


Κύριε, όλη η φύση υμνολογεί και δοξάζει το Άγιο Όνομά Σου…Όλα τα δημιούργησες με τάξη, αρμονία, ισορροπία και ομορφιά.

24.4.18

Αλλεργία και Άσθμα: Οι γνωστοί άγνωστοι εχθροί

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλεργια και ασθμα

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Τι είναι η αλλεργία;

Από Κογκό και από Αλγερία οι μετανάστες στον Έβρο - Προβληματίζεται κανείς γιατί προτιμούν την Ελλάδα;




Σχόλιο: Η Ευθύνη ανήκει πρωτίστως στα πολιτικά κόμματα που εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές που τους έχουν δοθεί. Οι αμαρτωλές και φασιστικές Μ.Κ.Ο και φυσικά τα Μ.Μ.Ε  οι γνωστοί τσιλιαδόροι του συστήματος που εξουθενώνουν οποιαδήποτε αντίδραση. 
Λαέ ξύπνα μη σκύβεις το κεφάλι!!!! Ο Φασισμός της Νέας Τάξης δεν θα περάσει!!!
Προβληματίζονται εκείνοι που τους καλούσαν να έλθουν στην Ελλάδα; Εκείνοι που άνοιξαν τα σύνορα; Εκείνοι που ήθελαν να ρίξουν τον "φράχτη της ντροπής" στον Έβρο;

Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν ενημερωμένες για την χρηματοδότηση της ISIS από τη γαλλική Lafarge

Le 23 décembre 2016, l'ancienne usine Lafarge en Syrie, sur la route vers Raqqa, dans le Nord syrien.

ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ….ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ – Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ -ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗ Β ΣΥΡΙΑ. 

Προσευχὴ μὲ κόπο καὶ θυσία: πιάνει τόπο…

Μια μητέρα της οποίας ο γιος της ήταν ναυτικός είχε την καλή συνήθεια να σηκώνεται κάθε βράδυ στις 12 τα μεσάνυκτα και να διαβάζει την Παράκληση στην Παναγία για το παιδί της.

Η δύναμη του Σταυρού και της Νοεράς Προσευχής

Αποτέλεσμα εικόνας για νοερα προσευχη
(ἐκ τῶν Διδαχῶν τοῦ ῾Αγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ)

23.4.18

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (23/4/18 - 29/4/18)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (23/4-29/4) είναι η τρίτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 25/4 και η Παρασκευή 27/4 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)

Παράρτημα της Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία στο Αργυρόκαστρο


Παράρτημα της εθνικιστικής Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία, ιδρύθηκε στο Αργυρόκαστρο, όπως αναφέρει η σχετική ιστοσελίδα της.

Νουθεσίες γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου για την μελαγχολία, τη θλίψη, το άγχος και τη στενοχώρια


Το σπουδαίο είναι να μπούμε στην Εκκλησία. Να ενωθούμε με τους συνανθρώπους μας, με τις χαρές και τις λύπες όλων. Να τους νιώθουμε δικούς μας, να προσευχόμαστε για όλους, να πονάμε για την σωτηρία τους, να ξεχνάμε τους εαυτούς μας. Να κάνομε το παν γι’ αυτούς, όπως ο Χριστός για μας.

Πυξίδα μας το θέλημα του Θεού


Μικρές στάσεις στην Κλίμακα του Αγ.Ιωάννου του Σιναίτου…

Σαν ένα σπαθί

Ο χριστιανός, που θυμάται να συνομιλήσει με τον Θεό μόνο όταν φτάσει η ορισμένη ώρα της προσευχής, δεν έχει ακόμη μάθει να προσεύχεται. 

Γεροντικό

“Μην απελπίζεσαι! Ο Θεός ποτέ δεν θα σε αφήσει…!”

201111244dΠολύτιμες,ελπιδοφόρες συμβουλές του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης

Επέτειος χαράς ή οδύνης;

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ  ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ
70 χρόνια από την εκλογή στον Οικουμενικό Θρόνο



Επέτειος  χαράς   ή   οδύνης;

Σς κοινοποι νδιαφέρον φυλλάδιο πο ξέδωσε  "Σύναξη Κληρικν κα Μοναχν" μ φορμ τ Διεθνς Συνέδριο μ θέμα τν πέτειο κλογς το θηναγόρα στν Οκουμενικ Θρόνο κα τν δρυση το Π.Σ.Ε. 
πο διοργανώνεται στν Θεσσαλονίκη 19-20.4.2018.
   δη τ ελογημένο στολόγιό σας χει σχοληθε μ τ θέμα. Θεωρεστε τ συνημμένο συμπλήρωμα τν σων ναρτήσατε, γι τν πληρέστερη νημέρωση τν πιστν.
                                                                  Μ σεβασμ κα γάπη
                                                                           ΝΑΘΑΝΑΗΛ