Ετικέτες

16.5.19

Αυστρία: Ισλαμική μαντίλα τέλος στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης


Οι βουλευτές της Αυστρίας ενέκριναν χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που καταρτίστηκε από την κυβερνητική συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς και απαγορεύει στις μαθήτριες πρωτοβάθμιων σχολείων να φορούν την ισλαμική μαντίλα. Σε μια προσπάθεια να προκαταβάλουν τις επικρίσεις για τη διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων, οι συγγραφείς του κειμένου αναφέρονται σε «κάθε ένδυμα επηρεασμένο από την ιδεολογία ή τη θρησκεία που καλύπτει την κεφαλή».

Μετά από δώδεκα χρόνια, μετά απ᾽ τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια άλλη χώρα





Σ᾽ ἕνα στρατόπεδο συγκεντρώσεως, κάπου στήν Πολωνία, τό 1945, βρισκόταν ἔγκλειστο ἕνα ἀγόρι 14 ἐτῶν. Ἦταν ψηλός, λεπτός, κι εἶχε ἕνα φωτεινό χαμόγελο. Κάθε μέρα μία κοπελίτσα ἐρχόταν στήν ἐξωτερική πλευρά τοῦ συρματοπλέγματος. Πρόσεξε τό ἀγόρι καί τό ρώτησε ἄν μιλοῦσε Πολωνικά, κι ἐκεῖνος εἶπε ναί. Ἐκείνη τοῦ εἶπε ὅτι ἔδειχνε πεινασμένος, κι ἐκεῖνος συμφώνησε. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μια συνάντηση που άλλαξε την ισορροπία και την Ιστορία στην Ανατ. Μεσόγειο

Ήταν 31 Μαΐου 2010, η Ελλάδα μόλις έχει μπει στο κυκεώνα των μνημονίων (από τις 23 Απριλίου του ιδίου έτους) και ετοιμάζεται να παραδώσει «γη & ύδωρ» στους δανειστές της για να «σωθεί». Η Τουρκία και ειδικά η ηγεσία της λοιδορώντας δημοσίως την πατρίδα μας αναμένει με την πολιτική του «ώριμου φρούτου» να επιβάλλει σε ένα «πτώμα» την θέλησή της. Όμως η ίδια, ίσως μη δυνάμενη να διαχειριστεί προς όφελός της τις γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή διαπράττει ένα μοιραίο λάθος το οποίο επί της ουσίας βοηθάει τους Δυτικούς, και όχι μόνο, να αντιληφθούν πως δεν έχουν συμφέρον από την πτώση της Ελλάδας και θα πρέπει να διαχειριστούν το Ελληνικό ζήτημα με προσεχτικό τρόπο. Αυτό το λάθος έχει ένα όνομα «Μαβί Μαρμαρά» και διαπράχθηκε το βράδυ της 31ης Μαΐου, 2010.
Του Γεωργίου Κ. Φίλη Ph.D

Ένα βήμα από την απαγόρευση της τεχνολογίας Huawei στις ΗΠΑ…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο η κυβέρνησή του κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως προς τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και αναγγέλλει τη λήψη μέτρων για την προστασία τους, κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για να απαγορευτεί η πρόσβαση της εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei.