Ετικέτες

28.3.21

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου


Σχόλιο: Κι όμως υπάρχουν ακόμα λίγοι δάσκαλοι...

Το ιατρικό Απαρτχάιντ στο Ισραήλ ( Ελληνικοί Υπότιτλοι )



Το βίντεο στο Brighteon


Ψηφιακό διαβατήριο και ψυχικός εξαναγκασμός (εμβόλιο ή συχνά τεστ ΣΕ ΟΛΟΥΣ)

Το βίντεο στο odysee.com



Η Μαυρογένους, ο Κολοκοτρώνης και οι άθλιοι...


γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου,

Οι σημιτικοί φιλελέφτ πανεπιστημιακοί που κατακλύζουν τα κανάλια μαζί με τα ιδρύματά τους και τους πράκτορες της ΜΙ6 πολύ σπουδαίους νεοελληνιστές (λέμε τώρα) έχουν βάλει στόχο όχι μόνον την παραχάραξη στις συνειδήσεις γενικά του 1821, αλλά και την παραχάραξη της μνήμης συγκεκριμένων ηρώων. Αυτό το δεύτερο δεν έχουν λάβει καμία γενική εντολή να το κάνουν, οι πρεσβείες και ο Σόρος δεν τους πληρώνουν για αυτό, αλλά μόνον για την γενική παραχάραξη. Κάποιοι ήρωες, όμως, τους έχουν κάτσει στραβά γιατί έζησαν ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο από τους ίδιους.... Και τα σύνδρομα κατωτερότητας δίνουν και παίρνουν.....τώρα (δηλαδή τον τελευταίο χρόνο) που οι ειδικοί αυτοί της Επανάστασης από τα λίντλ διαβάζουν για την ζωή τους και βλέπουν μια ζωή αλλιώς.... Μακρυά από την διαστροφή τους, την διαστροφή του εγωπαθούς ατομικισμού μέσα στον οποίο ζουν και τον οποίον βαπτίζουν φιλελευθερισμό....

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, π. Βασίλειος Βολουδάκης, π. Στυλιανός Καρπαθίου

 


π. Βασίλειος Βολουδάκης, π. Στυλιανός Καρπαθίου

Ζωντανή μετάδοση

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (29/3/21-4/4/21)

 Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Εισερχόμαστε στην 3η εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όλες τις καθημερινές τρώμε άλαδο φαγητό ή κάνουμε ξηροφαγία. Κατάλυση οίνου-ελαίου γίνεται μόνο το σαββατοκύριακο.

Δευτέρα-Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Σάββατο - Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Κατανυκτικός εσπερινός 28/3/21









ΚΛΙΜΑΞ: ΛΟΓΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ Περί γαστριμαργίας

Αποτέλεσμα εικόνας για κλίμαξ


ΛΟΓΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ

Περί γαστριμαργίας
(Διά την ονομαστήν δέσποιναν, την πονηράν κοιλίαν)
orthodoxy

1. Προκειμένου τώρα να ομιλήσωμε περί κοιλίας, απεφασίσαμε πάλι, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, να στρέψωμε την φιλοσοφία μας εναντίον μας. Διότι είναι αξιοθαύμαστο εάν απηλλάγη κανείς από αυτήν, πρίν κατοικήση τον τάφο.
2. Γαστριμαργία είναι η υποκριτική συμπεριφορά της κοιλίας, η οποία, ενώ είναι χορτασμένη, φωνάζει πώς είναι ενδεής και ενώ είναι παραφορτωμένη μέχρι διαρρήξεως, ανακράζει ότι πεινά. Γαστριμαργία είναι η δημιουργός των καρυκευμάτων, η πηγή των τέρψεων του λάρυγγος. Εσύ έκλεισες την φλέβα (των ηδονικών απαιτήσεών της), αλλά αυτή ξεπρόβαλε από άλλος μέρος. Την έφραξες και τούτη, αλλά καινούργια ανοίχθηκε. Γαστριμαργία είναι μια απάτη των οφθαλμών. Καθ΄ ήν στιγμήν κάποιος τρώγει το μέτριο σε ποσότητα φαγητό του, η γαστριμαργία τον κάνει να σκέπτεται, πώς να ήταν δυνατό να καταβροχθίση διά μιας τα σύμπαντα.