Ετικέτες

16.3.20

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΖΙΝΑ ΒΑΡΟΤΣΗ. - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΓΙΟΤΟΠΙΑ



Σχόλιο: Αξιόλογο άρθρο και ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις (άσχετα με τον αν κάποιοι από εμάς θα θιχτούν ή θα διαφωνήσουν).

Ότι έχουμε φύγει μακριά από τον Χριστό είναι γνωστό. Ότι ακούμε Χριστό και βγάζουμε φλύκταινες και αυτό γνωστό.

Ότι ειρωνευόμαστε όσους πιστεύουν και τους αντιμετωπίζουμε λίγο πολύ σαν καθυστερημένους το έχουμε αποδεχθεί χρόνια τώρα.
Ας μην συζητήσουμε για το πως αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας. Τα χαζά της γειτονιάς ένα πράμα!

Μόρφου Νεόφυτος: »Συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις ακολουθίες και τις Θείες Λειτουργίες»

morfou neofytos
Σχόλιο: Ας προσευχηθούμε για τον άξιο Αρχιερέα ο οποίος λογικά θα δεχτεί σύντομα πόλεμο και διωγμό... Ας ευχηθούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και κάποιοι δικοί μας αρχιερείς. Η ορθοδοξία απαιτεί και ορθοπραξία...
«Την ερχόμενη Κυριακή, τί Σταυροπροσκύνηση θα τελέσουμε χωρίς προσκύνηση του Σταυρού;»
Σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η οποία παρότρυνε τους πιστούς να μην συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες, είναι με μήνυμά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος.

Ο Θεός να μας ελεήσει... ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα - ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορεί ο καθένας από το σπίτι του...

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Τώρα που μας έκλεισαν τις εκκλησίες (δείτε εδώ) καλούμαστε να κάνουμε τα σπίτια μας εκκλησίες. Ας δείξουμε στον Θεό τη διάθεσή μας και ας αφήσουμε σε Εκείνον τα υπόλοιπα. Ο Κύριος θα απαντήσει... Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα. Είπα διάφορα τις τελευταίες ημέρες και τώρα θα πω πολύ χειρότερα... Καλό είναι πρώτα να συμβουλευτώ τον πνευματικό μου.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για όποιον δεν γνωρίζει το τυπικό να κάνει μόνος του τις ακολουθίες. Μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε (αν έχετε τα εξής βιβλία: Μέγα Ωρολόγιο, Τριώδιο και Μηναία) που μπορείτε να βρείτε και παρακάτω στο διαδίκτυο. Μία άλλη επιλογή είναι το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2FM. Ας κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί.


ΟΡΘΡΟΣ ΤΡΙΤΗΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ
(περιέχει τον όρθρο από το Μέγα Ωρολόγιο και έχει ενσωματωμένα τα μέρη από το Τριώδιο και τα Μηναία που δίνω και παρακάτω)

ΤΡΙΩΔΙΟ

ΜΗΝΑΙΑ


ΩΡΕΣ
(τελούνται μετά τον όρθρο)

ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ

ΕΚΤΗ ΩΡΑ

ΕΝΑΤΗ ΩΡΑ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
(ο εσπερινός της Τρίτης εκκλησιαστικά είναι η πρώτη ακολουθία της Τετάρτης)

ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ


Σχόλιο: Να σημειώσω ότι 4 περίπου ώρες ακολουθιών καθημερινά δεν υποκαθίστανται από 15 λεπτάκια "μηχανικής και αυτόνομης προσευχής" (πόσο μάλλον ότι κόβονται οι προηγιασμένες και οι θ.λ. του Σαββάτου, ενώ γίνονται "λιτές" θ.λ. "ψεκάστε-σκουπίσατε" τις Κυριακές και του Ευαγγελισμού). Δεν είναι ΑΤΜ ο Θεός...

επιμέλεια ανάρτησης:

Ο ιερέας της Σπιναλόγκας που κοινωνούσε τους λεπρούς και χρησιμοποιούσε το ίδιο κουτάλι για τον εαυτό του. Τους έδινε πάντα το χέρι του και έφυγε από το νησί τελευταίος.

Για δέκα ολόκληρα χρόνια ο ιερομόναχος Χρύσανθος Κουτσουλογιαννάκης ήταν η παρηγοριά των λεπρών στη Σπιναλόγκα. Ευλογούσε και κοινωνούσε τους αρρώστους απλώνοντας το χέρι και λαμβάνοντας θεία κοινωνία από το ίδιο κουτάλι χωρίς να φοβηθεί την ασθένεια και τις συνέπειες της.

Ἐφραίμ τοῦ Σύρου – Εὐχή ἐξομολογητική (πρίν τόν ὕπνον)


Αποτέλεσμα εικόνας για Ἐφραὶμ τοῦ Σύρου


 Ἐφραὶμ τοῦ Σύρου – Εὐχὴ ἐξομολογητικὴ (πρὶν τὸν ὕπνον)

«Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ τὴν ἁγίαν σου Μητέρα τιμιωτέραν ἀναδείξας πασῶν τῶν ἐπουρανίων Δυνάμεων, αὐτὸς Πανάγαθε, διὰ τῶν πρεσβειῶν αὐτῆς καὶ πάντων σου τῶν ἁγίων, παρακλήθητι καὶ συγχώρησὸν μοὶ τῷ ἀναξίῳ δούλω σου, εἰ τί ἥμαρτον σήμερον ὡς ἄνθρωπος, μᾶλλον δὲ ὡς ἀπάνθρωπος, τὰ ἑκούσιά μου πταίσματα καὶ τὰ ἀκούσια, τὰ ἐν γνώσει καὶ ἐν ἀγνοίᾳ, τὰ ἐκ συναρπαγὴς καὶ ἀπροσεξίας καὶ πολλῆς μου ραθυμίας καὶ ἀμελείας γεγενημένα,

Ο χλιαρός στην πνευματική ζωή είναι πνευματικά νεκρός.

Ο Θεός θα λύσει προβλήματα που τώρα φαίνονται άλυτα μέσα από τη δύσκολη κατάσταση που περνάμε!


Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος

Τους επόμενους μήνες όποιοι επίσκοποι δεν θα μπορούν να σταθούν απέναντι στον κόσμο, δεν θα τους έχει ανάγκη η Εκκλησία...

Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα που τώρα φαίνονται άλυτα

σχόλιο Γ.Θ : Απλά συγκλονιστικός για άλλη μια φορά...

Μικρόφωνα μίας χρήσης για τους δημοσιογράφους!




Θέλω να θέσω ένα ερώτημα στους και στις δημοσιογράφους που υποστηρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού δια του εκκλησιασμού και της θείας Κοινωνίας. Ρωτάω χωρίς ίχνος ειρωνίας:

υπάρχει κάποια διαδικασία απολύμανσης και αποστείρωσης για τα μικρόφωνα με σφουγγάρι, τα οποία χρησιμοποιείτε απλώνοντάς τα στα στόματα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων,και οι οποίοι δεν έχουν υποστεί ιατρικό έλεγχο;

ὁ ἱερεύς θά κατέλυε τή θεία Κοινωνία μετά τή μετάληψη τόσων φυματικῶν;

Αποτέλεσμα εικόνας για θεία κοινωνία

Πρό ἐτῶν στό Σανατόριο "Σωτηρία" στήν Ἀθἠνα μετά ἀπό μία θεία λειτουργία, πού κοινώνησαν οἱ περισσότεροι ἀσθενεῖς, ὁ ἱερεύς ἒπρεπε νά καταλύση τήν ὑπόλοιπη θεία Κοινωνία, ὃπως γίνεται πάντοτε. Προτοῦ κάνει τήν κατάλυση, εἶδε κάποιον πού στεκόταν στό βόρειο βημόθυρο τοῦ Ἱεροῦ. Τόν ρώτησε τί ἢθελε, ἐκεῖνος ἀπάντησε πώς δέν ἢθελε τίποτε.