Ετικέτες

18.5.20

Υπέρ θείας βοηθείας της Ελευθερίας

Προσευχή του Αγίου Όρους: Αν τη λέτε κάθε πρωί τίποτα κακό δεν ...

Αδερφός μας, στενό μέλος της ομάδος μας, μας παρακαλεί να προσευχηθούμε υπέρ θείας βοηθείας της γιαγιάς του Ελευθερίας η οποία περνά εδώ και καιρό πολύ δύσκολα και επιδεινώθηκε ξανά η κατάσταση της υγείας της. Ας ευχηθούμε ο Κύριος να δώσει τα καλά και συμφέροντα για την ψυχή της.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον τη δούλη σου Ελευθερία

Όποιος διαβάζει το ψαλτήρι ή κάποια παράκληση ας προσθέσει και το όνομά της. Κι ας γίνει το θέλημα του Κυρίου.

ΠΡΑΞΙΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ...

Αίγιον, 17 Μαΐου 2020


ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...!
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΞΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ!

ΠΡΑΞΙΣ
ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ:

1.      ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κτλ.
2.      ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ τῆς ΕΛΛΑΔΟΣ
3.      ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
****
+ ὁ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Πρός τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
καί
Παντί τῷ πληρώματι τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας,

Ο Θεός μας αφυπνίζει κατά κύματα...

A drop of water falls in lake. close-up photo | Premium Photo


Τόσο καιρό οι περισσότεροι από εμάς περιμέναμε κάτι μεγάλο, τη θαυμαστή ενέργεια του Θεού που θα μας προστάτευε από τους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που θα έλυνε την πολιορκία μας. Δεν λέω κάποια βήματα έγιναν, αλλά όχι αυτό το συνταρακτικό που περιμέναμε πολλοί. Μάλιστα διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι ο κλοιός θα ξανασφίξει... αν όχι στο τριήμερο της Πεντηκοστής, από το φθινόπωρο...

Και το ερώτημα είναι γιατί; Τα "γιατί" ηχούν στα αυτιά μας, διότι εμείς βιαζόμαστε, θέλουμε εδώ και τώρα να ακουστούν οι προσευχές μας, ενώ ο Θεός προφανώς έχει άλλα σχέδια. Μας εκπαιδεύει να αποκτήσουμε υπομονή (Ὅν ἀγαπἀ Κύριος παιδεύει - Εβρ. ιβ΄ 6), μας εκπαιδεύει να μάθουμε να προσευχόμαστε πιο θερμά, μας δίνει ευκαιρίες να ομολογήσουμε. Σε ένα πρόσφατο κήρυγμα ένας άξιος ιερέας είπε ότι οι απαντήσεις του Θεού στην προσευχή μας είναι τρεις: 1. ναι, 2. όχι και 3. ΠΕΡΙΜΕΝΕ! 

Συμπληρωματικά στα παραπάνω συνειδητοποίησα λοιπόν το εξής: ο Θεός αφήνει την κατάσταση να χρονίσει... γιατί μας αφυπνίζει κατά κύματα, μας δίνει την ευκαιρία να αφυπνιστούμε όλοι οι δικοί Του. 

Η Πνευματική και Εκκλησιαστική Κρίση: Συνέντευξη του Καθηγητή Δημήτρη Τσελεγγίδη...


Το Ορθόδοξο ήθος με τον π. Πέτρο Χιρς...
(Μέρος Α΄)

Η Ομόνοια, η διχόνοια και ο… Πάπας!

Η Ομόνοια, η διχόνοια και ο… Πάπας!
    Ελευθέριος Ανδρώνης - Sportime
Οι εικόνες του συνωστισμού εκατοντάδων ανθρώπων γύρω από το νέο σιντριβάνι της Ομόνοιας, μπόρεσαν να φωτίσουν (για άλλη μία φορά) το μέγεθος της παρωδίας που αντιμετωπίζουμε, στην εποχή του κορονοϊού.
Πόσο ειρωνικό πραγματικά, η πλατεία Ομονοίας να γίνεται ουσιαστικά ένα σύμβολο διχόνοιας…

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για άλλη μια φορά!!!



    Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες


Άλλη μια τρανταχτή παραφωνία... Δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Όχι συγχρωτισμός στις εκκλησίες. Κινδυνεύετε από τον ιό μας λένε... ΑΛΛΑ ο ιός φοβάται τα συντριβάνια... ελάτε να κάνουμε αγκαλίτσες γιατί όχι και κανένα μπανάκι; ζέστη κάνει...

Διαβάστε παρακάτω. Κάνετε τη σύγκριση. Ας σταματήσουμε να μασάμε ό,τι μας σερβίρουν. Ο πόλεμος έχει και συνέχεια και θα είναι δριμύτερη. Ας τους δείξουμε ότι ΔΕΝ είμαστε ΒΟΔΙΑ, όπως αυτοί μας θεωρούν...:

Η δύναμις του αφορισμού. Πραγματική ιστορία του 17ου αιώνα.



Μια ιστορία ειπώθηκε στον Sir Paul Ricaut, Βρετανό Πρεσβευτή στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού του 17ου αιώνα, από ένα Μοναχό που τον έλεγαν Σωφρόνιο, ο οποίος είχε γίνει αυτόπτης μάρτυρας στη Μήλο της δύναμης της Εκκλησίας, όπως έλεγε.

Ἄλλο ἕνα στέλεχος τῆς ΝΔ στή λίστα τῶν βλάσφημων


Σχόλιο: Ξεκάθαρα τα πράγματα για όσους βλέπουν. Ετοιμάζουν το έδαφος για να απαγορεύσουν τη θεία κοινωνία. Ψάχνουν απλά την αφορμή. Και αν δεν το καταφέρουν τώρα, θα το καταφέρουν το φθινόπωρο. Αν και ο λογισμός μου λέει ότι θα το κάνουν πιο σύντομα. ΠΡΕΠΕΙ να βρεθούν αρχιερείς που θα επαναλάβουν τον αφορισμό του Αμβροσίου ΣΥΝΤΟΜΑ, αλλά και να τον επεκτείνουν σε οποιονδήποτε (πολιτικό, δημοσιογράφο ή άλλον) με δημόσιες δηλώσεις του δηλώνει ο ίδιος ότι είναι εκτός Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζει και μεγάλη μάζα χλιαρών χριστιανών που έχουν (κακώς) άγνοια και είναι ακατήχητοι...