Ετικέτες

18.10.20

Μάρτυρες αληθείας... του Αρχιμανδρίτου Σεβαστιανού Τοπάλη

 



Μπροστά μας, 19 Ὀκτωβρίου, προβάλλει τό Δικαστήριο στήν Κέρκυρα πού πρόκειται νά γίνει μέ κατηγορούμενο τόν Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο...

Νομικά ζητήματα με τη δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας

 

Γράφουν η Κωνσταντίνα Ν. Κακογιάννη και η Ελένη Α. Καρνιάτη, Δικηγόροι Αθηνών

Tη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου ένας εκ των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο μητροπολίτης Κερκύρας.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει, βάσει σχετικών δημοσιευμάτων, είναι η τέλεση του αδικήματος του άρθρου 285 ΠΚ, που αναφέρεται στην ‘πρόκληση ασθενειών’.

Η υπό κρίση πράξη, που προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, είναι η τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Μεταλήψεως στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας κατά την 25η Μαρτίου 2020, εν μέσω περιόδου καραντίνας που είχε επιβληθεί από τις πολιτειακές αρχές λόγω της πανδημίας.

Λόγω του πρωτοφανούς, για τα ελληνικά νομικά χρονικά, κατηγορητηρίου, αν ληφθούν υπόψη τα γεγονότα που αποτέλεσαν τη βάση της έκδοσης του κατηγορητηρίου αλλά και η ιδιότητα του κατηγορουμένου, ως Αρχιερέας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κρίθηκε αναγκαία η σύνταξη του παρόντος κειμένου προς έκθεση μιας σειράς κρίσιμων νομικών ζητημάτων αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Προφήτης Ιωήλ



19 Οκτωβρίου


κάθισμα ψαλτηρίου δεν προβλέπεται την Κυριακή το απόγευμα
στιχηρά 3 του Προφήτου +3 του μάρτυρος από μηναία
απόστιχα από παρακλητική



καθίσματα ψαλτηρίου: δ΄, ε΄, ς΄

3 κανόνες: 
1. κατανυκτικός (από παρακλητική), 
2. του Προφήτου Ιωήλ 
3. του Αγίου Μάρτυρος Ουάρου (από μηναία)

Ο Προφήτης Ιωήλ είναι ένας από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους προφήτες. Ήταν γιος του Βαθουήλ, από τη φυλή Ρουβήμ (αυτό όμως δεν είναι σαφές, διότι άλλοι τον θέλουν καταγόμενο από την φυλή Γαδ), και προφήτευσε όταν βασιλιάς στη φυλή του Ιούδα ήταν ο Ιωάς (878 - 838 π.Χ).

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (19/10/20-25/10/20)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. 


Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 23/10: νηστεία (λαδερό φαγητό)
[Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου]

Π. Ευάγγελος Παπανικολάου: Ο αληθινός λόγος για τον οποίο θα κόψουν και δεύτερο Πάσχα

 

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για αυτό που ετοιμάζουν οι αντίχριστοι

Παιδαγωγική Ανθρωπολογία Αγ. Ιω. Χρυσοστόμου, τόμος Α΄ Κεφάλαιο 7: Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 



Α) Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Είναι πρωταρχικό να ορίσουμε το σκοπό της διδασκαλίας και έπειτα να σκεφτούμε με τη μέθοδο (MG 57,273).

«Οι δάσκαλοι με όσα πράττουν και με όσα λένε να οδηγούν τους μαθητές στον ευτυχισμένο βίο που όρισε ο Χριστός» (MG 48,671 – ΕΠΕ 28,234).

 

Αποκεφαλισμός στο Παρίσι...

 

Σχόλιο: Για να μην έχουν αυταπάτες κάποιοι αγαπούληδες... που ζουν στη χώρα που πολλοί έχουν τη συνήθεια να βλασφημούν τον ίδιο τον Θεό τους και τη μητέρα Του... και συνήθως δεν κουνιέται φύλλο... Κάπου αλλού κάποιοι άλλοι βρίσκονται στο αντίθετο άκρο και δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους με το οποίο ενίοτε παίρνουν και κεφάλια! Κι εμείς τους μαζεύουμε εδώ και πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε...

Ένας καθηγητής γυμνασίου, που έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ, είναι ο άνδρας που αποκεφάλισε ένοπλος στο Παρίσι.