Ετικέτες

7.8.16

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.


Αδέλφια τα "όπλα μας"! Μην καθησυχάζουμε από την καλοκαιρινή ραστώνη! Ο αδελφός μας Παναγιώτης  από την Καρδίτσα πάσχει από την ανίατη αρρώστια και έχει την ανάγκη της προσευχής μας.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (8/8/16 - 14/8/16)



Η ερχόμενη εβδομάδα είναι η 2η και τελευταία εβδομάδα της νηστείας της Παναγίας. Όλες τις καθημερινές έχουμε αυστηρή νηστεία (τρώμε άλαδο φαγητό), ενώ το Σαββατοκύριακο επιτρέπεται κατάλυση οίνου-ελαίου (λαδερό φαγητό). Μοναδική εξαίρεση είναι η 6η Αυγούστου (όποια μέρα κι αν πέσει), οπότε εορτάζουμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και γίνεται κατάλυση ιχθύος. 

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό)
Σάββατο, Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Η σημασία του ''κατ`εικόνα και καθ`ομοίωσιν''




Αν θέλεις, ας προσθέσουμε σ`αυτόν τον μικρό λόγο, σαν χρυσή σφραγίδα και με λίγα λόγια για τη σημασία του ''κατ`εικόνα και καθ`ομοίωσιν'', με το οποίο πλάστηκε το τιμιότερο απ`όλα τα κτίσματα του Θεού, ο άνθρωπος. Και πράγματι, το νοερό και λογικό ζώο, ο άνθρωπος, είναι το μόνο από όλα τα κτίσματα που φέρει το ''κατ`εικόνα και καθ`ομοίωσιν'' Θεού (Γεν.α΄26) γνώρισμα.

Η μετεμψύχωση - Αγίου Παισίου Αγιορείτου



- Γέροντα , πώς μερικοί άνθρωποι , ακόμη και μορφωμένοι , πιστεύουν στην μετεμψύχωση ;

Δίψα Θεού - Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Αγιος Σιλουανός Αθωνίτης
Διψά η ψυχή μου τον Κύριο και με δάκρυα Τον ζητώ. Πως να μη Σε ζητώ; Συ με ζήτησες πρώτος και μου έδωσες να γευθώ την γλυκύτητα του Αγίου Πνεύματος, και η ψυχή μου Σε αγάπησε έως τέλους.