Ετικέτες

27.11.19

Του Αββά Ιωάννη του Κολοβού : Περι Μετανοίας

Σχετική εικόνα 

Έλεγε δε πάλι στον αδελφό ο γέρων για την ψυχή πού θέλει να μετανοήσει. " Ήταν μια όμορφη και αμαρτωλή γυναίκα σε κάποια πόλη και πολλούς φίλους είχε.

Προσευχή με το ψαλτήρι για τον σεισμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Αρσένιος


Σχόλιο ιστολογίου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ": Κάποιοι από εμάς ίσως αισθανόμαστε ότι δεν μας αφορά. Ο σεισμός όμως δεν κάνει διακρίσεις και στη διάρκεια της ζωής μας σίγουρα θα βιώσουμε κάποια σεισμικά γεγονότα. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει και σε εμάς, για να προσευχηθούμε αφού πρώτα φοβηθούμε. Μπορούμε να προσευχηθούμε προληπτικά, για να μη χρειαστεί να φοβηθούμε...

Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, για την περίπτωση σεισμού. Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 


Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 17

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου


Φιλικές συζητήσεις.

 Αποτέλεσμα εικόνας για λουλουδια
Πόσο θα ήθελα να διάβαζες το κείμενο αυτό σαν να μην είναι γραμμένο από ιεροκήρυκα, από δάσκαλο,από παιδαγωγό, αλλά από μια φίλη. Πόσο θα ήθελα να μη το χαρακτήριζες μια συνταγή ανούσια, κουραστική, άλλα μια ανταπόκριση στην βαθύτερη ανάγκη σου για διάλογο, μια ευκαιρία για επικοινωνία.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Γκρεμίστε τα όλα!

Γκρεμίστε τα όλα!
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Τρία προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα το Έθνος στην πορεία του προς την κατεύθυνση να καταστεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, με ανεπτυγμένη τη συνείδηση της αξίας της κληρονομιάς του.

Σεισμός Αλβανία: Αβάσταχτος πόνος, απόγνωση & αγωνία πάνω από τα χαλάσματα

 Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στην Αλβανία, την επομένη του ισχυρού σεισμού σεισμός 6,4 βαθμών, ενώ οι προσπάθειες των μελών των σωστικών συνεργείων, που έσπευσαν από τις γύρω χώρες, μεταξύ τους και η Ελλάδα, για την ανεύρεση επιζώντων στα από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν εντείνονται.

Προκαλεί πάλι η Άγκυρα: Ανακήρυξε μονομερώς ΑΟΖ μέχρι την Αίγυπτο



Η Τουρκία διεκδικεί... στρατηγικό χώρο μέχρι την ΑΟΖ της Αιγύπτου... διαγράφοντας την ΑΟΖ της Κύπρου και την ελληνική υφαλοκρηπίδα από το Καστελόριζο και νοτίως της Κρήτης.

Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα - Η σημασία του δημογραφικού και οι ενέργειες της πολιτείας

Γιώργος Τριπολιτσιώτης
Το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί το Νο 1 πρόβλημα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες και προβλέψεις ο ρυθμός γήρανσης του πληθυσμού είναι ταχύς και μη αναστρέψιμος.

Να υπομένουμε τα ελαττώματά μας όπως υπομένουμε και των συνανθρώπων μας

 
Ένας μεγάλος ασκητής, ο στάρετς Σεραφείμ του Σάρωφ, είπε ότι πρέπει να υπομένουμε τα ελαττώματά μας έτσι όπως υπομένουμε και των συνανθρώπων μας τα ελαττώματα.

" Κεφαλή ο ανήρ "

Αποτέλεσμα εικόνας για επιφανιος θεοδωροπουλος 
Κάποτε επισκέφτηκε τον Γέροντα ένα ζευγάρι μνηστευμένων, πνευματικών του τέκνων, προκειμένου να τους επιλύσει μια διαφορά την οποία είχαν: ποιος θα υπακούει στον άλλο μετά το γάμο.

Σε οτιδήποτε σχεδιάζουμε να κανουμε, πρέπει να ομογνωμούμε και να ομοφρονούμε.





Αποτέλεσμα εικόνας για γέροντας θαδδαίος της βιτόβνιτσα 
Σε οτιδήποτε σχεδιάζουμε πρέπει να ομογνωμούμε και να ομοφρονούμε, διότι έτσι μας θέλει ο Θεός . Θέλει να είμαστε όλοι ομονοούντες. Ο Κύριος προσευχήθηκε για μας να είμαστε ένα. Κι εμείς τι κάνουμε; είμαστε μονίμως διασπασμένοι, ακόμα και μέσα στον οικογενειακό μας κύκλο.

Οἱ τρεῖς πειρασμοὶ τῆς ἁγίας Αἰκατερίνης… (24.11.17)





Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στν πανηγυρικ σπερινὸ τς ορτς
τ
ς γίας Ακατερίνης, πο τελέσθηκε στν μώνυμο ερὸ να τς γίας τς κοινότητος Βυζακις, τς μητροπολιτικς περιφέρειας Μόρφου (24.11.2017).