Ετικέτες

24.5.21

Ο Γέροντας Γαβριήλ μιλάει ο ίδιος για το "τσιμπηματάκι" (ηχητικό)


Σχόλιο: Δυστυχώς με όσο κόσμο μιλώ τις τελευταίες ημέρες ακούω συνεχώς ότι είτε ήδη έκαναν είτε έχουν προγραμματίσει να κάνουν το περίφημο "τσιμπηματάκι". Μιλάμε για νέους ανθρώπους ή μεσήλικες... Μιλάμε για αρκετές δεκάδες "μορφωμένους" με μεταπτυχιακά ή και διδακτορικά συνήθως μακριά από την εκκλησία, αλλά μιλάμε και για χριστιανούς... Τί να πώ; αρχίζω να εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά θα πρέπει να κάνουν λάθος και κάτι γεροντάδες που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι πέφτουν τόσο έξω... Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

«Θα έχουμε γενιές, τις οποίες εκπαιδεύει η τηλεόραση, οι οποίες θα μάθουν να μην κάνουν ερωτήσεις και να δέχονται όλα όσα τους προσφέρουν»

 Ένας μεγάλος Ρουμάνος Γέροντας ο Π. Ιουστίνος Πίρβου το λέει ξεκάθαρα :  «΄Ηρθε η ώρα για το μαρτύριο» | Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος (Πάρβου)

Ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Πάρβου (1919-2013) ήταν ένας απ’ τους διασημότερους πνευματικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας. Σας παραθέτουμε τη συνομιλία με τον π .Ιουστίνο για την Εκκλησία του Χριστού.

– Ο Νικολάε Γιόργκα (1) είπε: «Έχουμε δύο ουσίες του ρουμανικού λαού: Την Εκκλησία και τα χωριά». Και λέγοντας για την Εκκλησία, υποσημείωσε ότι πρόκειται πρώτα για τα μοναστήρια.