Ετικέτες

14.11.17

Παρασκευάς: κινδυνεύει να καταδικαστεί ίσως άδικα (ας διδαχθούμε από την ιστορία της Σωσάννας)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή ήλιος της δικαιοσύνης

Αύριο Τετάρτη 15/11 δικάζεται ο Παρασκευάς. Χωρίς να παίρνουμε θέση, υπάρχει πιθανότητα ο άνθρωπος αυτός να έχει συκοφαντηθεί, οπότε κινδυνεύει να τιμωρηθεί για ένα αδίκημα που δεν διέπραξε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια, αλλά ο Κύριός μας είναι βέβαιο ότι την γνωρίζει. Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον της Δικαιοσύνης... Ας ευχηθούμε λοιπόν ο Κύριος να φωτίσει τους δικαστές και αν όντως ο Παρασκευάς έχει συκοφαντηθεί, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τερματιστεί η περιπέτεια του ανθρώπου. Διαφορετικά να δεχτεί την ανάλογη τιμωρία για την πράξη του, καλύτερα σε αυτή τη ζωή παρά στην επόμενη...

Ανανέωση: Τελικά η δίκη αναβλήθηκε. Μέχρι να γίνει ας έχουμε τον Παρασκευά στην προσευχή μας μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια μας.

Πολύ διδακτική πάντως είναι η ιστορία της Σωσάννας στην αρχή του βιβλίου "Δανιήλ" της Παλαιάς Διαθήκης. Αξίζει να την διαβάσετε (είναι σύντομη):

Η ωφέλεια της Ορθόδοξης νηστείας

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεια μοναστηρια

Η νηστεία είναι για όλους τους ανθρώπους. Για όλες τις ηλικίες. Για τα παιδιά, τους νέους, τους άνδρες, τις γυναίκες, τους γέροντες. Η νηστεία ανακουφίζει τους εργαζόμενους και τους οδοιπόρους

Γιατί ο Χριστός δεν άλλαξε τον Ιούδα; (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Σχετική εικόνα
«Τότε, φο πγε στος ρχιερες νας π τος δώδεκα, ούδας σκαριώτης, επε, τί θέλετε ν μο δώσετε γι ν σς τν παραδώσω;»[…]

Κα κριβς ταν πόρνη μετανοοσε, ταν καταφιλοσε τ πόδια το Κυρίου, τότε πρόδιδε τ Δάσκαλο μαθητής. Γι’ ατ επε «τότε», γι ν μν κατηγορήσεις γι δυναμία τ Δάσκαλο, ταν βλέπεις τν μαθητή του ν τν προδίδει. Γιατί τόσο μεγάλη ταν δύναμη το Δασκάλου, στε ν πείθει ν Τν κολουθον κόμη κα ο πόρνες.

Διά Χριστόν σαλοί: οι «περιθωριακοί» άγιοι

Διά Χριστόν σαλοί: οι «περιθωριακοί» άγιοι 

Συντάκτης Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης

Η παράδοξη περίπτωση των «διά Χριστόν σαλών», δηλαδή των ασκητών που έζησαν στο περιθώριο της κοινωνίας, παριστάνοντας τους τρελούς και υπομένοντας το χλευασμό, το ρατσισμό (ακόμη και ορισμένων «καθώς πρέπει χριστιανών»), τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη βία, είναι πλέον πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό.

Ο γιος του ραβίνου που από προτεστάντης έγινε ιερέας της Ορθοδοξίας!


Η συγκλονιστική ιστορία της ζωής του Εβραίου π. Τζέημς Μπερνστάϊν, που έπειτα από πολλές αναζητήσεις βρήκε τον δρόμο του Θεού και σήμερα είναι κληρικός στην Ενορία του Αγίου Παύλου, κοντά στο Σιάτλ.

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ


Ο αγώνας ανεξαρτησίας των Αμερικανών έγινε για δύο λόγους: Γιατί η μαμά Αγγλία δεν τους επέτρεπε να έχουν: πρώτον δικό τους νόμισμα και δεύτερον δικά τους εργοστάσια. 

Η κατάρριψη της θεωρίας ότι οι αρχαίοι Κρήτες ήταν… Αφρικανοί!


Όταν ο Σερ Άρθουρ Έβανς ανέσκαψε τα απομεινάρια του Μινωικού Πολιτισμού το 1900, θεώρησε ότι οι κάτοικοι του νησιού ήταν πιθανότατα πρόσφυγες από την Αφρική και συγκεκριμένα την Αίγυπτο και τη Λιβύη.

Αλβανία: Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κυβέρνηση Ράμα για ξέπλυμα χρήματος


Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Λουλζίμ Μπάσα, κατηγόρησε τη Δευτέρα την κυβέρνηση ότι ‘ξεπλένει’ τα χρήματα από τα ναρκωτικά αφού γέμισε πρώτα την Αλβανία με ναρκωτικά.