Ετικέτες

5.7.20

Η ακλόνητη πίστη του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς και το περιστατικό με τη Θεία Κοινωνία.

Οσιακός βίος του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς - Ορθοδοξία News Agency
Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς: Ένας διά Χριστόν σαλός επίσκοπος που ζούσε την αλήθεια του Χριστού, την αγάπη και την προσευχή (+ 2 Ιουλίου/19 Ιουνίου)
~ Θα διηγηθούμε ένα γεγονός που παρουσιάζει την ακλόνητη πίστη του Αγίου στον Χριστό, το οποίο διηγείται η Ο. Σκοπικιένκο κι έχει επιβεβαιωθεί από πολλά άτομα της Σαγγάης.
“Κάποια κυρία Νενχίκοβα δέχτηκε δάγκωμα από λυσσασμένο σκυλί. Προφανώς δεν πήρε την κατάστασή της στα σοβαρά κι αμέλησε τα εμβόλια κατά της λύσσας, με αποτέλεσμα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, να προσβληθεί από αυτήν την τρομερή ασθένεια.

Η πρώην Λουθηρανή κα Άννα για το Ορθόδοξο Βάπτισμα

Μετά την κατανυκτική θεία Λειτουργία στον Μέγα Βασίλειο, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών πήραν τον δρόμο για τη γραφική περιοχή της Πλάκας.

Στόχος τους, να επισκεφθούν το ιδιωτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Άννας. Η περιοχή έσφυζε από ζωή, κίνηση, φωνές, θόρυβο, μα μόλις μπήκαν στο μικρό παρεκκλήσιο, όλα ησύχασαν. Εκεί τις περίμενε η Άννα Ρετάλη, η οποία συνέβαλε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση του παρεκκλησίου.

Η συγκλονιστική Προφητεία της Αγίας Αλυπίας του Κιέβου για τον σχισματικό πατριάρχη Φιλάρετο

“Ο Βλαντιμίρ θα είναι, ο Βλαντιμίρ!”

Αγία Αλυπία του Κιέβου, η δια Χριστόν σαλή (Avdeyeva,1988)

Εορτάζει στις 17/30 Οκτωβρίου

«ημείς μωροί διά Χριστόν, …και πεινώμεν και διψώμεν και γυμνητεύομεν και κολαφιζόμεθα και αστατούμεν…· λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν· ως περικαθάρματα του κόσμου εγενήθημεν, πάντων περίψημα έως άρτι. »( Α Κορ. δ’: 10-13 )

«Ότι ο Θεός επείρασεν αυτούς, και εύρεν αυτούς αξίους εαυτού. Ως χρυσόν εν χωνευτηρίω εδοκίμασεν αυτούς.» (Σοφίας Σολομώντος Κεφ. 3, 5-6)

Η μάτουσκα Αλυπία οκτώ χρονών έμεινε ορφανή, φιλοξενήθηκε για λίγο στη θεία της και μετά από τις σπουδές στο σχολείο πήρε το σταυρό της και ακολούθησε τον Χριστό, με σιωπή και αδιάλειπτη προσευχή. Ζούσε με ό,τι της έστελνε ο Θεός, και ήταν φορές που περνούσε τη νύχτα στην ύπαιθρο.

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Π.Ο.Υ.: Φορᾶτε μάσκες. Εἶναι πολιτιστικὴ παρέμβαση!!!


Ἐκπομπὴ μὲ τὸν π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη ποὺ μεταδίδεται ἀπὸ τὰ κανάλια Atlas TV καὶ Αχελώος TV (Κυριακή 5 Ἰουλίου 2020)