Ετικέτες

18.4.20

Εγώ δεν πεθαίνω, εάν δεν πω το «Χριστός ανέστη»!…

Παϊσίου Προφητείες – Τι αναφέρει ο Όσιος Παΐσιος για τον Γ ...
– Γέροντα, τι διέκρινε μερικούς Αγίους, παλαιούς και νέους, και ήξεραν πότε θα πεθάνουν…;
– Το πολύ φιλότιμο, η μεγάλη απλότητα, η ταπείνωση και η πίστη. Δεν έβαζαν στη ζωή τους τη λογική που κλονίζει την πίστη. Μεγάλο πράγμα η πίστη!…
Σας έχω πει για τον πατέρα Χαράλαμπο που ζούσε πριν από λίγα χρόνια στη μονή Κουτλουμουσίου; Ήταν πολύ απλός, εργατικός και πνευματικός μοναχός.
Όταν γέρασε, μια βαριά γρίπη τον έριξε στο κρεββάτι και ο γιατρός είπε στους Πατέρες να μην απομακρυνθούν από κοντά του, γιατί σε λίγη ώρα θα τελειώσει η ζωή του.
Ο πατήρ Χαράλαμπος, όταν το άκουσε κάτω από τις κουβέρτες, απάντησε:

Η συγκλονιστική αποκάλυψη για το δώρο που δίνουν οι Ορθόδοξοι της Αφρικής στους δεσποτάδες

Τι λέει ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου για το γελοίο επιχείρημα των Μένουμεσπίτι περί κατ οίκον Εκκλησία

σχόλιο Γ.Θ : Πραγματικά θα ανατριχιάσετε... Δείτε το οπωσδήποτε!

π. Χριστοφόρος - Προσθήκη στο βιογραφικό μου η σύλληψη



Ο παπά Χριστοφόρος Γουρλής αφήνει την πόρτα της Εκκλησίας ανοιχτή


"Οι Νόμοι του Θεού είναι πάνω από τους Νόμους της Πολιτείας αλλά και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου πάρθηκε από «Αγίους», τα εισαγωγικά δικά μου, που έπρεπε να υπερασπιστούν την πίστη μας και δεν το έκαναν και το λέω αυτό ευθαρσώς και εις γνώσιν των συνεπειών.".

Μ’ αυτόν τον τρόπο αντιδρώντας ο πάτερ Χριστοφόρος Γρουλής, όχι μόνο κτύπησε κανονικά τις καμπάνες του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χίου, τον οποίο υπηρετεί, αλλά κράτησε και ανοικτές τις πόρτες, για όποιους πιστούς ήθελαν να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία του Επιταφίου Θρήνου.

ΑΙΣΧΟΣ για ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ και ΑΡΧΟΝΤΕΣ του Λαού - π. Βασίλειος Βολουδάκης


ΑΙΣΧΟΣ και για τους ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ και για τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ του Λαού - π. Βασίλειος Βολουδάκης


Απόσπασμα από τη ζωντανή μετάδοση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών, την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί 17/4/2020 μετά την Αποκαθήλωση, στην οποία μιλάει με ιδιαίτερη συγκίνηση ο π. Βασίλειος Βολουδάκης αναφερόμενος στο ΑΙΣΧΟΣ τόσο των ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ, όσο και των ΑΡΧΟΝΤΩΝ του Λαού για τα όσα συμβαίνουν στις Εκκλησίες μας τον τελευταίο καιρό και ειδικά στην Περιφορά του Επιταφίου που απαγορεύτηκε και αυτή να γίνει, περνώντας κάτω από τα μπαλκόνια των φυλακισμένων πιστών.

Άγιος Νικόλαος Αχρίδος (Βελιμίροβιτς): Το θέλημά Του θα γίνει παρά τις δυνάμεις που αντιδρούν από την κόλαση ή από τη γη.

Άγιος Νικόλαος (Βελιμίροβιτς), επίσκοπος Ζίτσης και Αχρίδος ...

Ακολουθεί σύντομο απόσπασμα (10 γραμμές) από το βιβλίο Καιρός Μετανοίας (σελ.234). Τα λέει όλα και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο:


...

Έτσι παρατηρήθηκε το περίεργο φαινόμενο: ενώ οι άνθρωποι επιθυμούσαν να σωθούν, οι πνευματικοί ταγοί τους προσπαθούσαν να τους εγκλωβίσουν και να τους εμποδίσουν από το δρόμο της σωτηρίας. 

Όλες οι προσπάθειες των πονηρών αρχόντων όμως για ν’ αφανίσουν τα έργα του Θεού, ήταν μάταιες. Όση περισσότερη βία ασκούσαν, τόσο περισσότερο αναδεικνύονταν τα έργα αυτά. 

Όρθρος Κυριακής του Πάσχα και θ. λειτουργία του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου το βράδυ του Μ. Σαββάτου [και Ευαγγέλιο]


Το Μεγάλο Σάββατο στις 23:00 ξεκινά η παννυχίς της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα που κορυφώνεται τα μεσάνυχτα, οπότε έχουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, την ήττα του θανάτου και της φθοράς και την αφή του Αγίου Φωτός στον κόσμο από τον Πανάγιο Τάφο. 
Κατά τις 00:15 αρχίζει ο όρθρος και ακολουθεί η θεία λειτουργία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου η οποία λήγει περίπου στις 2:00 (την Κυριακή) και τότε επισήμως λήγει και η νηστεία! 

Ακολουθεί το ευαγγέλιο της θείας λειτουργίας:




Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής του Πάσχα

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ α´ 1 – 17