Ετικέτες

26.3.20

Παρασκευή 27/3/20: Ακολουθίες όρθρου, ωρών, εσπερινού, Δ΄ Στάσης Χαιρετισμών + μικρού αποδείπνου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Τώρα που μας έκλεισαν τις εκκλησίες καλούμαστε να κάνουμε τα σπίτια μας εκκλησίες. Ας δείξουμε στον Θεό τη διάθεσή μας...

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για όποιον δεν γνωρίζει το τυπικό να κάνει μόνος του τις ακολουθίες. Μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε (αν έχετε τα εξής βιβλία: Μέγα Ωρολόγιο, εγκόλπιο αναγνώστου, Τριώδιο και Μηναία) που μπορείτε να βρείτε και παρακάτω στο διαδίκτυο. Μία άλλη επιλογή είναι το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2FM. Ας κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί.


ΟΡΘΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
(περιέχει τον όρθρο από το Μέγα Ωρολόγιο και έχει ενσωματωμένα τα μέρη από το Τριώδιο και τα Μηναία που δίνω και παρακάτω.  Προσοχή στην αρχή περιέχεται ο εσπερινός που τελέστηκε εχθές. Υπάρχουν επίσης τμήματα από το μεγάλο Ωρολόγιο που λείπουν, π.χ. οι 9 Ωδές. Αύριο διαβάζουμε ολόκληρες τις ε΄, η', θ'  και μέρος των υπολοίπων μαζί με τις ωδές του Τριωδίου και των Μηναίων- αναφέρονται και στο εγκόλπιο του αναγνώστου. Αυτό το σημείο πάντως είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί σωστά αν δεν έχετε τα 4 βιβλία που ανέφερα παραπάνω και δεν γνωρίζετε πώς γίνεται η εναλλαγή από το ένα στο άλλο. Η προφητεία στο τέλος διαβάζεται στην ς΄ δηλ. στην 6η ώρα)

ΤΡΙΩΔΙΟ

ΜΗΝΑΙΑ


ΩΡΕΣ
(τελούνται μετά τον όρθρο)

ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ

ΕΚΤΗ ΩΡΑ

ΕΝΑΤΗ ΩΡΑ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ + ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ
(ο εσπερινός της Παρασκευής εκκλησιαστικά είναι η πρώτη ακολουθία του Σαββάτου)


ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ + Δ΄ ΣΤΑΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

μουσικά ΕΔΩ


βίντεο παρακάτω:

Όποιος δεν ομολογεί τα λόγια Μου μπροστά στους ισχυρούς αυτού του κόσμου, θα νιώσει και τη δική Μου ντροπή...

Σχόλιο: Έχω σκιαγραφήσει ένα κομμάτι που όλοι μας πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ'όψιν. Είναι ιδιαίτερα επίκαιρο...
...
Εδώ τώρα έχουμε το σπουδαιότερο λόγο που πρέπει να φοβούνται εκείνοι που σ’ αυτή τη ζωή δεν έχουν επίγνωση του φόβου της αμαρτίας.
Είπε ο Κύριος: «Ος γαρ εάν επαισχυνθή με και τους εμούς λόγους εν τη γενεά ταύτη τη μοιχαλίδι και αμαρτωλώ, και ο υιός του ανθρώπου επαισχυνθήσεται αυτόν όταν έλθη εν τη δόξη του πατρός αυτού μετά των αγγέλων των αγίων» (Μάρκ. η’ 38). Εκείνος που θα δειλιάσει, θα ντραπεί και θ’ αρνηθεί εμένα και τους λόγους μου σ’ αυτήν την αποστατημένη κι αμαρτωλή γενιά, αυτόν κι ο υιός του ανθρώπου δε θα τον λυπηθεί και θα τον αποκηρύξει όταν έρθει με τη δόξα του Πατέρα Του, συνοδευόμενος από τους αγίους αγγέλους Του.

Μόρφου Νεόφυτος: Τα δέντρα χοροπηδούν και προσκυνούν τον Τίμιο Σταυρό




Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στήν ρχιερατική Θεία Λειτουργία τήν Κυριακή τς Σταυροπροσκυνήσεως, πο τελέσθηκε στ ερ παρεκκλήσιο Τιμίου Σταυρο τς κοινότητος Τεμβρις, τς μητροπολιτικς περιφέρειας Μόρφου (22.3.2020).

Οι Έλληνες «ήρωες» ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και συγκλονίζουν!

Οι Έλληνες «ήρωες» ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και συγκλονίζουν!
Ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και δημιουργούν ρίγη συγκίνησης, όλοι μαζί με μία φωνή συγκλονίζουν.
Ο λόγος για τους Έλληνες «ήρωες» που διαφυλάττουν τα σύνορα της Πατρίδος και σήμερα έδωσαν το δικό τους μήνυμα κατά τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Έστειλαν το δικό τους δυναμικό μήνυμα σε όποιο προσπαθήσει να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να επιτραπεί στους πιστούς ατομική προσευχή σε Ναούς



Σχόλιο: "Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι" λέει ο σοφός λαός μας. Ιδού πού καταντήσαμε με την συνεχή υποχωρητικότητα και τις απανωτές εκπτώσεις στην πίστη μας. Τους παρακαλάμε να ανάψουμε κεράκι στο ναό και να πάμε στο κοιμητήριο...! Τα επιτρέπει ο Θεός για να βάλουμε μυαλό... Άραγε θα βάλουμε;

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή, απέστειλε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Αρχιγραμματέας στην επίστολή του με θέμα: "μετάβαση προς τους Ιερούς Ναούς για ατομική προσευχή", ζητά από τον κ. Καλαντζή να μεριμνήσει ώστε να επιτραπεί ρητώς και η μετακίνηση των πιστών για λόγους ατομικής προσευχής στους ναούς.

Εξαιρετική επιστολή του Νεκταρίου Δαπέργολα


Αποτέλεσμα εικόνας για Νεκτάριος Δαπέργολας
23/3/2020
      Σεβασμιώτατε
      Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τους ιερούς ναούς, απαγορεύοντας ρητά την τέλεση κάθε εκκλησιαστικής ακολουθίας, αλλά και αυτής της ίδιας της Θείας Λειτουργίας, εντός της οποίας πραγματοποιείται το ύψιστο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε υιικώς στην αγάπη σας, θέτοντας υπόψη σας κάποιες επισημάνσεις αλλά και παρακλήσεις.

Δημήτριος Τσελεγγίδης, ” Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου,πίστεως και αγάπης”


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ,τ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη 19-3-2020


Βρισκόμαστε μπροστά σέ γεγονότα μέ «ποκαλυπτική» σημασία γιά λους μας. Γι’ ατό καί τά μέτρα, πού νακοινώθηκαν, θά πρέπει νά γίνουν ποδεκτά ς κοινό «πιτίμιο τς δυσσεβείας» λων μας, ς κάποιο δηλαδή φιλάνθρωπο παιδαγωγικό μέσο, πού παραχώρησε μακρόθυμος καί πολυεύσπλαγχνος Θεός μας, μέ τήν γαπητική πρόνοιά Του, προκειμένου νά δηγηθομε λοι μας, κλρος καί λαός, στήν σωτήρια μετάνοια, πού νοεται ς στροφή το νο μας στό Θεό.

Προσωπική εκτίμηση για τον κορωναϊό

Αποτέλεσμα εικόνας για κορωνοϊός

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος κορωνοϊός. Υπάρχουν αδερφοί μας (μεταξύ των οποίων και επιστήμονες ιατροί) που πιστεύουν ότι είναι λιγότερο επικίνδυνος από τη γρίπη,  υπάρχουν όμως και αυτοί που διαφωνούν. Εγώ ανήκω στους δεύτερους με δεδομένο ότι οι αριθμοί που μαθαίνουμε για τις άλλες χώρες είναι αληθινοί (κρατώ μια ισχυρή επιφύλαξη ότι μπορεί να αλλοιώνονται οι αριθμοί προς τα πάνω με ευνόητους στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αλλά σε αυτή τη φάση δεν θέλω να συμπεριφερθώ ως συνομωσιολόγος - ενδείξεις υπάρχουν μεν, αλλά θα είναι δύσκολο να βρούμε αποδείξεις... - Αυτό ίσως συζητηθεί σε μελλοντικό μου άρθρο). 

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι έχουμε μεν λίγα κρούσματα και λίγους θανάτους ακόμα, αλλά:

1. Τα κρούσματα είναι λίγα γιατί δεν γίνονται πολλοί έλεγχοι. Προκειμένου να κάνεις το τεστ σε ταλαιπωρούν, είτε σε αποτρέπουν είτε αν πας στο νοσοκομείο κινδυνεύεις να κολλήσεις, γιατί σε βάζουν στον ίδιο χώρο με αρκετά άλλα υποψήφια κρούσματα και για πολλή ώρα αναμονής π.χ. 11 ώρες (έχω προσωπική εμπειρία πριν 7 μέρες...). Γιατρός μου είπε σχετικά: "Τα ίδια λάθη έκαναν και στην Ιταλία". Πάντως ακόμα και στην επίσημη ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα τα πραγματικά κρούσματα περιμένουν να είναι τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα.

2. Οι θάνατοι είναι ακόμα λίγοι, αλλά το ίδιο ήταν και στη Γαλλία στην πρώτη φάση. Μία χονδροειδής στατιστική εκτίμηση είναι ότι σε 2 εβδομάδες θα έχουμε φτάσει κι εμείς τα 1000 θύματα. Το συμπέρασμα βγαίνει στατιστικά παρατηρώντας κυρίως τα δεδομένα στις νότιες χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία). Αν μάλιστα καταρρεύσει το σύστημα υγείας μας νωρίτερα, δυστυχώς θα ακολουθήσουμε πιο ταχεία αύξηση όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας. Μακάρι να διαψευστώ... Θα το γνωρίζουμε την τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής... πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

3. Περιμένουμε την επέμβαση του Θεού όλοι μας, αλλά η αποστασία του συνόλου του Ελληνικού λαού, η ύβρις και η βλασφημία, φοβάμαι ότι μπορούν να αλλάξουν και να μετατραπούν σε μετάνοια μόνο με πόνο και κάτι μου λέει ότι θα συμβεί κάτι επιπρόσθετο πέρα από τον πόνο των θυμάτων από τον κορωναϊό. Επαναλαμβάνω... μακάρι να διαψευστώ...

Γεώργιος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Ρουμανία: Με «βραχιολάκι» η επιτήρηση όσων βρίσκονται σε καραντίνα

romania
Πρόσθετα μέτρα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού, όπως νέοι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λούντοβιτς Όρμπαν και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Ἀνοιχτή ἐπιστολή ἱερέως πρός τόν Πρωθυπουργό (… «κάτω ἀπό τόν πανικό τῆς ἐπιδημίας»)

Ἀμαρούσιον 23 Μαρτίου 2020

Ἐξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ τῆς Ἑλλάδος
κ. Μητσοτάκη

Ἀπευθυνόμαστε στήν ἐξοχότητά Σας, γιατί εἶσθε Ἐσεῖς πού ἀπαγορεύσατε τήν τέλεση τῆς Θείας καί Ἱερᾶς ὀρθοδόξου Λειτουργίας στούς ναούς τῆς φιλτάτης πατρίδος μας.

Δέν ἀπευθυνθήκαμε πρός τό Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπό μας καί τούς κατά τόπους Μητροπολῖτες μας διότι καί αὐτοί ἔκαναν ἀπόλυτη ὑπακοή στό δικαιολογημένο κέλευσμά Σας. Ἔχετε ὡς ὑπεύθυνος ἀρχηγός τοῦ κράτους μας τήν πρώτη εὐθύνη γιά τήν ὑγεία ὅλων τῶν Ἑλλήνων καί λοιπῶν ἐν Ἑλλάδι πολιτῶν. 

Η Επανάσταση Ελευθερίας του 1821




Οι τοπικές εξεγέρσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποιήθηκαν κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες απ' ό,τι στη Ρούμελη και στον Μοριά, αφού η Βόρεια Ελλάδα βρισκόταν σε στενό στρατιωτικό έλεγχο και πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Μαρτυρία ιερέως που κοινώνησε ασθενή με aids και επίκαιρο σχόλιό του

Αποτέλεσμα εικόνας για θεία μετάληψη





Μαρτυρία ιερέως

Είμαι 89 ετών ιερέας. Κατά τη διάρκεια της ιερατικής μου διακονίας κοινώνησα πολύ κόσμο και με σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες. Τον καιρό που το aids ήταν στο αποκορύφωμά του, μια Κυριακή ήλθε ένας νέος στο Ιερό και μου είπε: 

- πάτερ έχω aids και θέλω να κοινωνήσω, έφερα και κουταλάκι. 

Εγώ του είπα:

«Ω ΚΑΚΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΥΠΕΡ ΚΑΚΙΑΝ ΟΦΕΩΣ»!!! (ι.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ)


«ΓΥΝΗ ΑΝΑΙΔΗΣ, ΟΥΔΕΝΟΣ ΦΕΙΔΕΤΑΙ»!!! (ι.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ)

Για δεκαετίες ολόκληρες διαφθείρουν τον Ελληνικό Λαό, διαβρώνουν την Ελληνορθόδοξη Κοινωνία, διαστρέφουν την αλήθεια, καταστρέφουν και γκρεμίζουν ό,τι πιό όμορφο, παραδοσιακό, ηθικό και γνήσιο υπάρχει σ’ αυτό τον ευλογημένο τόπο…
Διαπιστώνοντας, όμως, μέσα από τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, με τρόμο, ότι δεν κατάφεραν να διεισδύσουν ουσιαστικά στα ενδότερα της Ελληνικής ψυχής, που έχει σφυρηλατηθή μέσα στις χιλιετίες με θεμελιώδεις ιερές παραδόσεις και ηρωϊκές θυσίες, έχουν ξεσαλώσει τελείως και επιτίθενται εναντίον Προσωπικοτήτων, που δεν είναι άξιοι ούτε τα χνάρια τους να γλύψουν…
Και εννοούμε, βέβαια, όλους αυτούς τους ψευτοπροοδευτικούς αρνητές των πάντων, από τον Παντοδύναμο Θεό μέχρι και όλες τις αξίες και τα ιδανικά, και πρώτιστα, την παραδοσιακή Ελληνορθόδοξη οικογένεια…
Πρωταίτιοι της μεγάλης αυτής αποδόμησης, είναι κάποιοι αδίστακτοι ή πουλημένοι σε ντόπια και ξένα συμφέροντα δημοσιογραφικοί και συγγραφικοί  κάλαμοι, που με την υποκριτική μάσκα της διανόησης και της ψευτοκουλτουριάρικης-μποέμικης δήθεν, ελεύθερης και αναρχοαυτόνομης γνώμης, συστηματικά βάλθηκαν να ξεθεμελιώσουν το Έθνος μας (που με αίματα και θυσίες αντιστάθηκε και επιβίωσε απέναντι στους πιο βάρβαρους κατακτητές και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες), γεμίζοντας τις τσέπες τους με τα προδοτικά αργύρια του Ιούδα και απολαμβάνοντας τις ψευτοτιμές των αδιστάκτων κρυφών και φανερών αφεντικών τους…
Ένα από τα πρώτα ονόματα, στην σειρά της τραγικής αυτής και παρηκμασμένης υποκουλτούρας, είναι και η γνωστή και μη εξαιρετέα κα Έλενα Ακρίτα…
Η εν λόγω κυρία, αφού με σαπουνόπερες και διαστροφικά σήριαλς της συμφοράς εδηλητηρίασε και δηλητηριάζει τους Έλληνες, μέσα από τα κατευθυνόμενα Κρατικά και Ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, έρχεται σήμερα, στα εξηνταπέντε (65..!) της χρονάκια, να πετάξει τα φαρμακερά βέλη της εναντίον των ακριτών μας του Έβρου και πριν από λίγες ώρες κατά του εντιμοτάτου (!!) κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Μόρφου Νεόφυτος - Οι Προφητείες τελείωσαν, θα τα βλέπουμε όλα στις ειδήσεις