Ετικέτες

30.11.21

Κ. Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών- Πρόστιμο 100€ κάθε μήνα


Σχόλιο: Ποιος θα ζήλευε τον Μητσοτάκη; Ερώτηση για δυνατούς λύτες...

ΕΜΜΟΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ! Οικονομικός εκβιασμός - Καταπέλτης ο καρδιολόγος Αρβανίτης

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ; Τραγούδι του ΄83: "Στα νέα των 9 λένε για τα μέτρα που όλοι πρέπει..."

ΑΝΤΕΧΕΤΕ; Το καινούργιο που πέταξαν στην τηλεόραση - Είναι όλα έτοιμα για..!


27.11.21

Κυριακή Η΄ Λουκά: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.


 Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά



Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά

 

 πλούσιος νεανίσκος
...
εκοπτερον γρ στι κμηλον δι τρυμαλις ραφδος εσελθεν 
 πλοσιον ες τν βασιλεαν το Θεο εσελθεν.
...
Τ δνατα παρ νθρποις δυνατ παρ τ Θε στιν. 


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ´ 18 - 27

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΚΓ΄ (ΙΓ΄ Λουκά) - ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ Β´ 4 - 10

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ Β´ 4 - 10

ΤΕΛΟΣ τα ψέματα! Ομολογία στον αέρα - Ξέσπασε στρατιωτικός σε αναστολή

26.11.21

Λίγο πριν από την άλωση της Πόλης…




Έχουμε πλούσια και ωραία ιστορία. Είναι παιδαγωγός τα παθήματα του λαού μας. Και τα μεγαλεία και οι αθλιότητες. Το ιστορικό υφαντό μας έχει και τα τσαλακώματα και τους λεκέδες του «έως αν η αυτή φύσις ανθρώπων ει», γιατί δεν αλλάζει η φύση των ανθρώπων κατά τον Θουκυδίδη. Μία περίοδος που ενδιαφέρει την τωρινή εποχή είναι η άλωση της Πόλης. Γιατί φτάσαμε σ’ αυτήν; Γιατί δεν απετράπη; Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν ώστε να απλωθούν πάνω από το Γένος τα σκοτάδια του Ισλάμ; Υπάρχουν ομοιότητες με το σήμερα; Απαριθμώ:

Ο παπά Γιώργης αποκαλύπτει...


Σχόλιο: Απολαυστικός...!

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 26/11/21-30/11/21

  

[τελευταία ενημέρωση: 26/11/21, 11:40]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


26/11

Υπέρ θείας βοηθείας

Μαρίας πρεσβυτέρας: μεγάλη ανάγκη

Ιωάννου: ταλαιπωρείται από τον κορωνοϊό

Γεωργίου, Γεωργίας, Ελπίδας, Ιωάννου: νοσηλεύονται και είναι σοβαρά λόγω κορωνοϊού.

Προσθήκη

Αικατερίνης και οικογενείας: όλοι με κορωνοϊό στο σπίτι

23.11.21

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; Aποκαλύφθηκε το επόμενο βήμα και ο τρόπος που...

Η σταθερότητα στην προτροπή, απάντηση στην “υποχρεωτικότητα” – Τι οδήγησε στην απόφαση η Εκκλησία να εμμείνει στις θέσεις της


Σχόλιο: Συγχωρέστε με. Αν και η απόφαση αυτή έχει χαροποιήσει πολλούς χριστιανούς, δυστυχώς εμένα με ανησυχεί και με προβληματίζει. Η δήλωση του Θεμιστοκλέους ότι θα βρεθεί λύση με κάνει να πιστεύω ότι παίζεται για άλλη μια φορά μια στημένη παράσταση που σύντομα θα μας εκπλήξει δυσάρεστα... Μακάρι ο Θεός να με βγάλει ψεύτη...

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Την πάγια θέση της ότι η Εκκλησία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προτρέψει και όχι να υποχρεώσει τον λαό της για την τήρηση των μέτρων που επέβαλλε η πολιτεία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου,  αλλά και τους εμβολιασμούς, εξέφρασε χθες, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία της Ελλάδος. Σε καμία περίπτωση η θέση αυτή δεν σημαίνει αποδοκιμασία των μέτρων καθώς όπως τόνισε η ΔΙΣ σέβεται και συμφωνεί με τα μέτρα. Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

21.11.21

Δ. Θανάσουλας: «Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης – Η αλήθεια θα νικήσει, είμαστε πολύ κοντά»

 


Στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο δικηγόρος, Δήμος Θανάσουλας.

«Εάν ο ανεμβολίαστος κολλήσει από εμβολιασμένο που δεν υποχρεώθηκε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δικαιούται ΑΓΩΓΗΣ κατά του Ελληνικού δημοσίου» είπε χαρακτηριστικά.

20.11.21

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! Προετοιμάζουν τον στρατό και την κοινή γνώμη για...

«Γράμμα πρός σκληροκάρδιους ἱερεῖς πού κρύβονται πίσω ἀπό σκληροκάρδιους δεσπότες-δεσμῶτες!»

Πορφυρίτης

Μετά ἀπό κάποια κυριακάτικη Θ. Λειτουργία, ἀντίκρυσα μία κυρία μέ μάτια κλαμμένα. Τή ρώτησα ἄν εἶναι καλά καί μοῦ ἀπάντησε: «μά, ἀπό πού μᾶς διώχνουν;». Αὐτομάτως θυμήθηκα τήν αὐστηρή ἀπειλή τοῦ ἱερέως, «νά τηροῦμε τά ὑγειονομικά μέτρα, γιατί αὐτό ἐπιτάσσει ὁ νόμος τοῦ κράτους καί ἡ Ἐκκλησία, καί σέ ὅποιον ἀρέσει. ῎Οσοι δέ συμμορφώνονται καί δέ φοροῦν μάσκα, ἔξω... γιά νά μή πιάσω ἕναν ἕναν καί τούς βγάζω ἔξω»!

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής 21/11/21 (Εισόδια της Θεοτόκου)




ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ι´ 38 - 42

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής των Εισοδιών της Θεοτόκου (ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Θ´ 1 - 7)

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Εβρ. θ΄ 1-7

Κυριακή των Εισοδίων της Θεοτόκου: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

 Κυριακή των Εισοδίων της Θεοτόκου



Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021:

19.11.21

Ακούστε τι ξεστόμισε ο ΕΞΑΔΑΧΤΥΛΟΣ !!!

ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Φορτώνει μέτρα αλλά ξεχνάει ποιος έχει τον τελευταίο....

Τόση ταπεινοφροσύνη δεν την αντέχω...


Σχόλιο: Συνέχισε έτσι... μας συμφέρει! Όσο ανεβάζεις τον εαυτούλη σου τόσο πιο απότομα θα πέσεις! 

Δεν διάβασες ποτέ για τους πνευματικούς νόμους; π.χ. στους λόγους του Αγίου Παϊσίου που κάνει σύγκριση με την πέτρα που όσο πιο ψηλά τη ρίχνεις τόσο πιο πολλά κομμάτια θα γίνει όταν φτάσει στο έδαφος;

Δεν διάβασες ποτέ Καινή Διαθήκη ή δεν άκουσες ποτέ για την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, όπου γράφεται ρητά ότι:

"πᾶς ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται..."

18.11.21

ΜΕΙΝΕΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ! Το ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης! Αφορά τους…

Γυναίκες Φιλέλληνες: μεγάλη η βοήθειά των στον αγώνα της παλιγγενεσίας

 



                                                   Γράφει ο Μυργιώτης  Παναγιώτης, Μαθηματικός


Η μακροχρόνια σκλαβιά των Ελλήνων σε ένα βάρβαρο δυνάστη, απολίτιστο και αιμοχαρή συγκίνησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Διαπίστωνε ο τότε κόσμος ότι οι Έλληνες ζούσαν υπόδουλοι και χωρίς στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αυτοί οι οποίοι τόσα πολλά υψηλά ιδεώδη και αξίες είχαν προσφέρει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Έβλεπαν οι περιηγητές που επισκέπτονταν την υπόδουλη Ελλάδα να στενάζει κάτω από ένα απάνθρωπο δυνάστη. Να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του κάθε Έλληνα η κοφτερή χατζάρα του Tούρκου. Εύλογο ήταν να δημιουργηθεί ένα κύμα συμπάθειας και αγάπης προς τον σκλαβωμένο ελληνισμό. Ένα αντίδωρο σεβασμού για την ανεκτίμητη προσφορά του ελληνικού γένους προς την ανθρωπότητα. Το κύμα αγάπης και θαυμασμού των ξένων προς το Ελληνικό πνεύμα μπορεί να γεννήθηκε τα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς, αλλά υπάρχει ακόμη και σήμερα. Είναι χρήσιμο που υπάρχει, όμως πρέπει και εμείς πρώτοι να σεβαστούμε την πολύτιμη κληρονομιά. Το θέμα μας είναι βέβαια άλλο. Ο φιλελληνισμός και ειδικότερα στα χρόνια προετοιμασίας και στα χρόνια της παλιγγενεσίας.

Την ημέρα της Κρίσεως...

 

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη...

17.11.21

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Αντινόης Παντελεήμων: Λυπάμαι που αρχιερείς καταδιώκουν ιερείς και πιστούς

Ο π. Στυλιανός Καρπαθίου για τη νομική κίνηση εναντίον του από τον Μητρ. Πειραιώς: εάν εγώ αύριο αθωωθώ, θα πρέπει να καθαιρεθεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς που το ενήργησε

 

Ο 6ος Κανόνας της Δευτέρας, νομίζω, Οικουμενικής Συνόδου, ορίζει το εξής: ότι αν κάποιος κακολογήσει Επίσκοπο, Πρεσβύτερο και ούτω καθεξής, οπωσδήποτε θα πρέπει να δώσει απολογία για το αδίκημα αυτό. Εάν όμως εκείνος ο οποίος τον κατηγόρησε -αυτό το ξεχνάν πάντοτε- εάν όμως αθωωθεί αυτός ο οποίος θεωρείται ότι αδίκησε, τότε η ποινή η οποία προβλέπεται, -η καθαίρεση επί παραδείγματι- επιστρέφει στον άλλον. Δηλαδή, εάν με όλες αυτές τις ιστορίες εγώ αύριο αθωωθώ, θα πρέπει να καθαιρεθεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς που το ενήργησε. Αυτό ορίζει ο Κανόνας.

16.11.21

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ - ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ | Ορθόδοξο μονοπάτι

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! Το ανακοίνωσαν επισήμως για τo eμβόλιo


Το χάραγμα του Σταυρού- Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ

 


“Η εποχή μας είναι αβάσταχτη. Δεν είμαι αλάθητος, μπορεί να σφάλλω σε κάθε βήμα, και πράγματι σφάλλω. Ωστόσο, θα σας πω ότι μου έρχεται συχνά η σκέψη πως Φτάσαμε σε “αποκαλυπτικούς καιρούς”...

Θα ‘ρθει εποχή που θα κατασκευαστούν μηχανές οι οποίες θα ελέγχουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων…

14.11.21

Ξεκινά η νηστεία! Καλή Σαρακοστή!

 Σχετική εικόνα

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Από αύριο Δευτέρα 15/11 ξεκινά η νηστεία της Μικρής Σαρακοστής και διαρκεί 40 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και λήγει. 

Την πρώτη ημέρα της νηστείας, δηλαδή στις 15/11, που εφέτος πέφτει Δευτέρα, συνηθίζουμε να νηστεύουμε αυστηρά (άλαδο), αλλoι όμως τρώνε λαδερό ή και ψάρι.

Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. Την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή 18-24/12, δεν επιτρέπεται η ιχθυοφαγία, οπότε τρώμε λαδερό φαγητό πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Κάθε Τετάρτη ή Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, εκτός κι αν υπάρχει κατάλυση οίνου-ελαίου ή ιχθύος λόγω μεγάλης εορτής. Επίσης, νηστεύουμε αυστηρά και την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12). 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες η αρχή της ιχθυοφαγίας είναι την 21η Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου) και η λήξη της ιχθυοφαγίας τη 12η Δεκεμβρίου (Αγ. Σπυρίδωνος). 

Τέλος, υπάρχει και η μοναστηριακή εκδοχή (που έχει τη βάση της στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και το πηδάλιο) σύμφωνα με την οποία κατάλυση ιχθύος γίνεται μόνο τα σαββατοκύριακα, οπότε τις καθημερινές πλην Τετάρτης και Παρασκευής τρώμε υποχρεωτικά λαδερό.

[Συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε. Ας μην χαθούμε, όμως, στις λεπτομέρειες και στην πληθώρα των εκδοχών που έχουν επικρατήσει κατά τόπους. Ο σκοπός της νηστείας δεν είναι να ακολουθήσουμε έναν εξωτερικό τύπο και να μείνουμε σε αυτόν, αλλά να προσπαθήσουμε με όπλο τη σωματική νηστεία - στον βαθμό που θα μας υποδείξει ο πνευματικός μας - να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας και να τηρήσουμε όσο πιο αυστηρά μπορούμε την πνευματική νηστεία!]


13.11.21

Κυριακή Η΄ Λουκά: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 




 Κυριακή Η΄ Λουκά



Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Η΄ Λουκά

 


Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Ι´ 25 - 37

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής (Α΄ Κορ. δ΄ 9-16)

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Α΄ Κορ. δ΄ 9-16

12.11.21

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ! Έκτακτο: Το συζητάνε ήδη στο Μαξίμου

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων για τον ερχομό του Πάπα

Ποιμαντορική Εγκύκλιο για την έναρξη της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στον επικείμενο ερχομό του Πάπα της Ρώμης στην Ελλάδα.

“Εις τον προσκεκλημένον υπό της Ελληνικής Πολιτείας ως αρχηγόν του Κράτους του Βατικανού και ερχόμενον εις την Ελληνορθόδοξον Πατρίδα μας Πάπαν της Ρώμης, επιθυμούντα να βηματίση εις τα βήματα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ταπεινώς φρονώ ότι ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς θα έκαμνε την σύστασιν αντί των εντυπωσιακών κινήσεων να μυηθή εις την Θεολογίαν, Χριστολογίαν και Εκκλησιολογίαν του Θείου Παύλου και ούτω πως να επιστρέψη εν μετανοία εις την προ της αποσχίσεως των Φραγκολατίνων, κατά το 1054, ακαινοτόμητον παράδοσίν των” αναφέρει, ο Σεβασμιώτατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Το μαρτυρικό τέλος και τα τελευταία λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου

 Αποτέλεσμα εικόνας για Χρυσόστομος


Μπερκουτάκης Μιχαήλ
Θεολόγος - Εκπαιδευτικός 


Αλλά και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δεν είχε καλύτερη τύχη. Η αγάπη του για τη δικαιοσύνη τον οδήγησε σε μετωπική σύγκρουση με τους ανθρώπους της εξουσίας και προκάλεσε το άσπονδο μίσος της πανίσχυρης αυτοκράτειρας Ευδοξίας και του άθλιου περιβάλλοντός της. Παράλληλα, ο ιερός Χρυσόστομος θέλησε να καθαρίσει την Εκκλησία από τους ανάξιους κληρικούς. Έτσι δίπλα στο μίσος της αυτοκράτειρας προστέθηκε σύντομα και η αντίδραση των διεφθαρμένων επισκόπων. 

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 9/11/21-15/11/21

 

[τελευταία ενημέρωση: 15/11/21, 21:27]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


15/11

Υπέρ θείας βοηθείας

Χρήστου: επείγον αίτημα προσευχής

Αδαμαντίας: σοβαρό πρόβλημα υγείας - υπέρ θείας βοηθείας και ενισχύσεως

Ειρήνης: σοβαρό αυτοάνοσο και ταυτόχρονα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα

Ελένης: υπέρ θείας βοηθείας και ενισχύσεως

Γεωργίου: υπέρ θείου φωτισμού (είναι ήδη στη θέση 62 εδώ και αρκετό καιρό)

Δήμητραςυπέρ θείας βοηθείας και ενισχύσεως (είναι μόνιμα στη θέση 3)



12/11

Υπέρ θείας βοηθείας

Σεβαστής, Ευθυμίας και Ελένης: νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού

Μαριάνθης πρεσβυτέρας: διασωληνωμένη λόγω κορωνοϊού


Ας ευχηθούμε για τις αδερφές μας που σηκώνουν τον σταυρό τους έχοντας ήδη κάνει τη "δύσκολη" και αυτονόητη επιλογή. Ας ευχηθούμε και για τους δικούς τους που ανησυχούν για τους ανθρώπους τους. Τέλος, ας ευχηθούμε ο Κύριος να μας λυπηθεί και να βάλει τέλος στα σχέδιά των εχθρών μας. Χάνονται ζωές, χάνονται ψυχές, αλλά ταυτόχρονα χτυπιέται αλύπητα η Εκκλησία. Ο Κύριος το επιτρέπει για πολλούς λόγους, π.χ. λόγω της αμαρτωλότητας μας, λόγω της αμετανοησίας που υπάρχει, αλλά και για να καθαρίσει την Εκκλησία από τα ζιζάνια... Ας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κύριο μας και Θεό μας, γιατί Εκείνος στο τέλος, όταν από τη δική μας πλευρά θα έχει γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια, θα επέμβει και θα νικήσει! Πίστη και Ελπίδα λοιπόν!

Υπέρ αναπαύσεως 

Κωνσταντίνας: κοιμήθηκε πριν λίγες μέρες λόγω καρκίνου

Η Εκκλησία διώκεται...

 

σ.σ. Ο ευσυνείδητος αγωνιστής Ορθόδοξος Ιερεύς π. Στυλιανός Καρπαθίου, είπε σε πρόσφατη συνέντευξη στον κ. Στέφανο Δαμιανίδη ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ότι ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΡΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Τί σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ στους Ι. Ναούς και στα Μοναστήρια για να βρουν το άλλοθι και να παρέμβουν στον τρόπο που λειτουργεί η Εκκλησία. Θέλουν μία άλλη Ορθοδοξία μπασταρδεμένη, «εκσυγχρονισμένη» όπως λένε, και μακριά από την Παράδοση. Θέλουν μία καχεκτική και φοβική ψευδο-Εκκλησία που ΔΕΝ σώζει για την ένωση με τους παπικούς που σχεδιάζουν. Πιστεύω ότι αυτός, αν όχι ο κύριος, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που εξώθησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς να προβεί στην επαίσχυντη πράξη να ασκήσει δίωξη κατά του ευλαβέστατου Ιερέα. Διότι για πρώτη φορά λέχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι κάτω από τα βλέμματα των Μητρομπολιτών γίνονται δολοφονίες οι οποίες μετά χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για τον διωγμό της Εκκλησίας.
Το «Έκτακτο Εγκύκλιο Σημείωμα» της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως ήλθε πάνω στην ώρα και «κούμπωσε» στις δηλώσεις του π. Στυλιανού. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕΝά πώς διώκεται η Εκκλησία. Προσωπικά συνεχίζω λέγοντας, νά και από ποιούς διώκεται.

Ανακοίνωση εσπερίδας

 


Αντιβλασφημικός αγώνας

                                                                     


Πρόλογος



Ἡ βλασφημία! Ἐλαφρά εἶνε πᾶσα ἄλλη ἁμαρτία συγκρινόμενη πρὸς τὴν βλασφημίαν, λέγει ὁ ἅγιος Ἱερώνυμος. Διότι «ὁ ἁμαρτάνων παραβαίνει νόμον, ὁ δὲ βλασφημών εἰς αὺτὴν ἀθετεῖ τὴν Θεότητα», καθὼς κηρύττει ὁ φωστὴρ τῆς Καισαρείας, ὁ Μέγας Βασίλειος. Ὁ δὲ ἱερὸς Χρυσόστομος, πλήρης ἱερᾶς ἀγανακτήσεως, φθάνει μέχρι τοῦ σημείου νὰ κηρύττῃ δημοσία, ὅτι πᾶς ὁ ραπίζων βλάσφημον ἁγιάζει τὴν χεῖρα. Καὶ ὁ νεώτερος ἅγιος, ἱερομάρτυς καὶ ἰσαπόστολος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός εἰς τὰς διδαχάς του δὲν παύει νὰ καυτηριάζῃ τὴν βλασφημίαν ὡς ἐσχάτην διαφθορὰν τῆς ἀνθρωπίνης ψυχῆς.

11.11.21

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΛΑ! Απίστευτη ομολογία εκ των έσω για τους eμβολιaσμένους!

Είναι δυνατόν;;; Κι όμως...!

 

Δυστυχώς η πτώση των εκκλησιαστικών ταγών δεν φαίνεται να έχει πάτο!

Σπυρίδων Στ. Αρναούτογλου

Όταν πριν ενάμιση χρόνο (Μάρτιος του 2020) βλέπαμε την στάση, τον λόγο, την σταθερή πνευματική και ιατρική τοποθέτηση και παρουσία του π. Στυλιανού Καρπαθίου απέναντι στον τεράστιο διωγμό κατά της Ορθοδοξίας που μόλις ξεκινούσε στην Ελλάδα με αφορμή τα μέτρα κλεισίματος των Ναών και στην ουσία πλήρους απαγορεύσεως της Θείας Μεταλήψεως, σκεφτόμασταν πότε θα του επιτεθεί κυρίως η πολιτική ή και η δικαστική εξουσία, για να τον φιμώσει, να τον εξουδετερώσει για την ζημιά που τους δημιουργούσε.

Όταν το χέρι του Εισαγγελέα, που κουνούσε τον Άγιο Νεκτάριο, ξεράθηκε..

 «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν»


Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως
Ο θαυματουργός
Οι συκοφαντίες κατά του Αγίου

Κόλaση! Το είπε ΩΜΑ για τα σουπερμαρκετ - Θα συμβεί τα Χριστούγεννα ;


10.11.21

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης- Πορίσματα ημερίδας 19-9-2021 περί Οικουμενισμού


ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στο κέντρο της Αθήνας για τα νέα μέτρα - Δεν θα παίξει πουθενά!

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ! Τον τσάκωσαν στα πράσα την ώρα που...


Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (8/11/21-14/11/21)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Αναλυτικά:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Παρασκευή: νηστεία (λαδερό φαγητό)
[Αγίου Ιωάννου, Αρχιεπ. Αλεξανδρείας, του Ελεήμονος]


Παρατηρήσεις

9.11.21

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 9/11/21-15/11/21

    

[τελευταία ενημέρωση: 9/11/21, 12:10]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


9/11

Υπέρ αναπαύσεως

Ιωάννου: ήταν στην κατάσταση προσευχής εδώ και ένα μήνα (στη θέση 138). Ήταν καρκινοπαθής σε τελικό στάδιο και τελικά κοιμήθηκε. Ας ευχόμαστε για την ψυχή του, αλλά και για τη σύζυγό του Αγγελική (που είναι πλέον στη νέα θέση 138) η οποία επίσης έχει περάσει καρκίνο και το αντιμετωπίζει.

Ενημέρωση: Και για να μην λέμε μόνο τα δυσάρεστα, σας ενημερώνουμε ότι ο Ανδρέας (θέση 136) και ο Δημήτριος (θέση 140) έχουν βγει από το νοσοκομείο μετά από μεγάλη νοσηλεία και οι δύο. Τους κρατάμε στην κατάσταση προσευχής μέχρι να επανέλθουν πλήρως στην πρώτη τους κατάσταση.