Ετικέτες

30.5.21

Ἡ συνοδοιπορία μετά τῶν αἱρετικῶν συνεχίζεται!



Σεβ. Σύρου: “…ὡς Ὀρθόδοξος Ἐπίσκοπος ὀφείλω νὰ διαφυλάττω ἀμώμητη τὴν Ὀρθόδοξη πίστη μας, ἀλλά…”

Ἄνευ πάσης ἀντιλογίας ὁ Σεβ. Σύρου προσεφώνησε τὸν αἱρετικὸν παπικὸν ὡς νὰ ἦτο κανονικὸς Ἐπίσκοπος! Πῶς παρίσταται εἰς λειτουργικὴν πρᾶξιν παπικῶν; Ἔδωσεν ἡ ΔΙΣ ἄδειαν; Πῶς εὔχεται εἰς αὐτὸν καρποφορίαν, ὅταν αὐτὴ θὰ εἶναι ἐπὶ ζημίᾳ τῆς Ὀρθοδοξίας; Πῶς εἶναι εἰς θέσιν νὰ γνωρίζη ἕως καὶ τὰ κρύφια τῆς καρδίας αὐτοῦ, ἀλλὰ καὶ τὰ χαρίσματα τοῦ Θεοῦ(!) εἰς αὐτόν, ὅταν αὐτὰ εἶναι καρπὸς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, διὰ τὸ ὁποῖον κακοδοξοῦν οἱ παπικοί; Τί σημαίνει ἡ φράσις ὅτι «ὡς Ὀρθόδοξος Ἐπίσκοπος ὀφείλω νά… ἀλλά…»; Ἐπισημαίνει κάποια σύγκρουσιν καθηκόντων; Πῶς θὰ «συνοδοιπορήση» μὲ αἱρετικόν; Ἂν ὁ Ἐπίσκοπος ἐπαινῆ καὶ ἐπευλογῆ ἀλλοτρίους ποιμένας δὲν καθίσταται καὶ αὐτὸς συμμέτοχος ἐκείνου ποὺ «κλέπτης ἐστί καὶ ληστής»;

Πρόσθετο σχόλιο: Να σχολιάσω περαιτέρω (όπως έχω τονίσει με κίτρινο χρώμα παρακάτω) ότι αποκάλεσε τον αιρετικό επίσκοπο στοργικό πατέρα του λαού του Θεού... πόσους λαούς έχει ο Θεός;;;; Οι αιρετικοί αποτελούν λαό του και Εκκλησία Του... την οποία αποκαλεί άρα και αναγνωρίζει! 2 φορές στην ομιλία του;;; Επίσης, από πότε οι αιρετικοί έχουν την χάρη του Θεου;;;; Στο τέλος δε, μεταφέρει και τις ευχές των ορθοδόξων ιερέων και πιστών της Τήνου!!! Να τον πήρανε άραγε τηλέφωνο και να του το ζήτησαν;;;; 

Τέλος, να αναφέρω δύο ακόμα παρατηρήσεις:

1. Σε μια τυχαία επιλογή σημείων του βίντεο στο 1:24:00 περίπου έπεσα πάνω στο σημείο που ακούγεται το Σύμβολο της Πίστεως. Εξεπλάγην όταν διαπίστωσα ότι δεν ακούστηκε το filioque (κλικ ΕΔΩ αν δεν γνωρίζετε γι' αυτήν την αιρετική τροποποίηση του συμβόλου της πίστεως). Επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ ακούστηκε...! Να χαρούμε ή να περιμένουμε τα χειρότερα;;;; Μήπως κάνουν μια δήθεν μικρή παραχώρηση και περιμένουν από εμάς κάτι μεγαλύτερο...;;;; κάπως έτσι μου φαίνεται...

2. Σε διάφορα σημεία της ομιλίας του κάνει χρήση λόγων μεγάλων Πατέρων της Ορθοδοξίας του Μεγάλου Αθανασίου και του Ιερού Χρυσοστόμου. Δε νομίζω να χάρηκαν οι Άγιοι... Και όσο αφορά τα χαρίσματα των επισκόπων που ανέφερε ο Απόστολος Παύλος προς τον Τίτο... μήπως ξεχάσατε "Επίσκοπε" Τήνου (επίσκοπος = φύλακας) ότι υπάρχει ένα αυτονόητο χάρισμα: ο Επίσκοπος θα πρέπει να ορθοδοξεί-ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας... και αυτό δεν ισχύει προφανώς για τον αιρετικό, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν ισχύει και για άλλους που το παίζουν ορθόδοξοι. 

Και μιας και σας αρέσουν τα αγιογραφικά χωρία... να υπενθυμίσω από την επιστολή Ιούδα τρεις λέξεις "...ἐπιτιμήσαι σοι Κύριος" (επιστολή Ιούδα, στίχος 9).


Ἐπραγματοποιήθη τὴν Κυριακὴν 23ην Μαΐου 2021 εἰς τὸν ναὸν «Παναγίας Ροδαρίου Ξιναρᾶ Τήνου» χειροτονία εἰς «ἐπίσκοπον» τοῦ νέου παπικοῦ «ἀρχιεπισκόπου» Νάξου καὶ Τήνου κ. Ἰωσὴφ Πρίντεζη. Εἰς αὐτὴν συμμετεῖχαν οἱ ὑπόλοιποι παπικοὶ «ἐπίσκοποι» Ἑλλάδος καθὼς καὶ ὁ «πρέσβης τοῦ Βατικανοῦ καὶ Ἀποστολικὸς Νούντσιος στὴν Ἑλλάδα» «ἐπίσκοπος» Savio Hon Tai Fai. Παρὼν ἦτο καὶ ὁ Σεβ. Σύρου κ. Δωρόθεος, ὁ ὁποῖος προσεφώνησε τὸν νεοχειροτονηθέντα μὲ τὸν ἑξῆς λόγον, ποὺ ἀπομαγνητοφωνήσαμεν:

Το Βυζαντινό μάθημα


Πώς οδηγηθήκαμε στην αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της βασιλίδος των πόλεων;

Πώς η σημαντικότερη αυτοκρατορία του μεσαιωνικού κόσμου, που έλαμπε μέσα σε όλη την οικουμένη έφτασε να καταρρεύσει εκ των έσω;

Το αληθινό νόημα της Οδύσσειας επίκαιρο όσο ποτέ!

 

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση, να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους “μνηστήρες”.

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.

Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από τη ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Ας ενδυναμωθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για τη μάχη που βρίσκεται μπροστά μας!



 π. Σεραφείμ Ρόουζ


    Ο Ρώσος Ορθόδοξος φιλόσοφος Ιβάν Κιρεγιέφσκυ διασαφήνισε πως η απόκτηση του πατερικού νου κάνει κάποιον ικανό να δει αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν: 

«Ένας Ορθόδοξος νους στέκεται στο σημείο όπου συναντιούνται όλοι οι δρόμοι. Κοιτά προσεκτικά κάθε δρόμο και, από τη μοναδική του πλεονεκτική θέση, παρατηρεί τις συνθήκες, τους κινδύνους, τις χρήσεις, και τον τελικό προορισμό κάθε δρόμου. Εξετάζει κάθε δρόμο από την πατερική σκοπιά, καθώς οι προσωπικές του πεποιθήσεις έρχονται σε πραγματική, όχι υποθετική, επαφή με την περιβάλλουσα κουλτούρα».

Σ’ έναν αιώνα σχεδόν καθολικού σκότους και πλάνης, όπου για τους περισσότερους «Χριστιανούς» ο Χριστός έχει γίνει ακριβώς αυτό που η Ορθόδοξη διδασκαλία εννοεί με τον αντίχριστο, μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού κατέχει και μεταδίδει τη χάρη του Θεού.