Ετικέτες

31.7.21

Κείμενο "ακατάλληλο" για ευσυγκίνητους ...



Εδώ και χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, αναμασούν οι διαβόητοι τηλεαναλυτές, αν μου επιτρέπεται ο νεολογισμός, ότι η Τουρκία μετακυλίει και εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα στα ελληνοτουρκικά, αποπροσανατολίζοντας τον λαό της. Η Τουρκία ροκανίζει απροκάλυπτα την εναπομείνασα εθνική μας αξιοπρέπεια και οι ημέτεροι επιμένουν στην απύθμενης ανοησίας κοινοτοπία: «Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει δυσκολίες, καταρρέει η οικονομία, γι’ αυτό επιδίδεται σε λεονταρισμούς κατά της πατρίδας μας». Αρμενίζουν οι τουρκικές αρμάδες στο Αιγαίο; Δεν είναι πρόβλημα δικό μας, αλλά του Ερντογάν. Καταλαμβάνει το Βαρώσι; Είναι γιατί στριμώχτηκε στο εσωτερικό. Αστεία, αλλά πολύ επικίνδυνα πράγματα. «Λιθάρια στον τουρβά», ψιμυθιωμένα ψεύδη. Είναι το βολικό άλλοθι της εκάστοτε κυβέρνησης, για να μην αντιδρά δυναμικά, να κρύβει την ηττοπάθεια και τον φόβο, τα οποία βαπτίζει σωφροσύνη, διότι «το σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα εστί». Οι δειλοί επικαλούνται την σωφροσύνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ παραπλανητικά τα βίντεο που κυκλοφορούν για Cosmote 5G !!!


Σχόλιο: Προσοχή στα fake news!

ΠΕΘΑΝΕ Ο «ΒΟΣΚΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ» …..




 ΠΕΘΑΝΕ Ο «ΒΟΣΚΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ» …..

Πέθανε ξημερώματα σημερα στο νησί Ψέριμο, όπου κατά καιρούς διέμενε, σε ηλικία 94 χρονών ο Αντώνης Βεζυρόπουλος .
Ο εκλιπών έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί μια εμβληματική μορφή που έχει βάλει τη δική της σφραγίδα σχετικά με την ελληνικότητα των δύο νησίδων. 
Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο «βοσκός των Ιμίων». Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που δραστηριοποιούνταν στις «γυμνές » βραχονησίδες , όπου για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες τις οποίες επισκεπτόταν ανελλιπώς για όσο καιρό του το επέτρεψαν ………

Εκεί ο ίδιος έβοσκε τα κατσίκια από  το 1984 έως και τον Απρίλιο του 2004,  όταν η κυβέρνηση Σημίτη εκοψε το κονδύλι που έδινε ο Δήμος Καλύμνου στον βοσκό .

Ποια όμως ήταν η σημασία της παρουσίας του βοσκού στα Ίμια; 

Νηστεία της Παναγίας: Κυριακή 1/8/21 έως Κυριακή πρωί 15/8/21

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Ξεκινά η νηστεία της Παναγίας (1/8 έως 15/8 πρωί). Η νηστεία αυτή είναι το ίδιο αυστηρή με αυτήν της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά έχει διάρκεια μόλις δύο εβδομάδων. Όλες τις καθημερινές έχουμε αυστηρή νηστεία (τρώμε άλαδο φαγητό), ενώ το Σαββατοκύριακο γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου (λαδερό φαγητό). Μοναδική εξαίρεση είναι η 6η Αυγούστου (όποια μέρα κι αν πέσει), οπότε εορτάζουμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και γίνεται κατάλυση ιχθύος. 


Κυριακή 1/8: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Δευτέρα 2/8 έως Πέμπτη 5/8: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 6/8: νηστεία (μπορούμε να φάμε ψάρι ή λαδερό φαγητό)
[Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού]

Σάββατο 7/8, Κυριακή 8/8: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Δευτέρα 9/8 έως Παρασκευή 13/8: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Σάββατο 14/8: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Κυριακή 15/8: ΛΗΞΗ της νηστείας μετά τη θ.λ. φυσικά
κατάλυση εις πάντα

π.Σάβ.Αχιλλέως Απίστευτη προφητεία του 2007


Σχόλιο: Εξαιρετικό! Είναι μόλις 8 λεπτά... θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό! 

Κυριακή Ϛ´ Ματθαίου 1/8/21: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 



 Κυριακή Ϛ´ Ματθαίου


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, τροπάρια και αναγνώσματα της θείας λειτουργίας, μουσικά, ηχητικά, το τυπικό κ.α. για την Κυριακή 1η Αυγούστου 2021:


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Ϛ´ Ματθαίου [Προς Ρωμαίους ιβ΄ 6-14]

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


Προς Ρωμαίους (ιβ΄ 6-14)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ϛ´ Ματθαίου

 Αποτέλεσμα εικόνας για Καὶ ἰδοὺ προσέφερον αὐτῷ παραλυτικὸν ἐπὶ κλίνης βεβλημένον


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Θ´ 1-8

Διευθυντής νοσοκομείου στο Ισραήλ: “Πάνω από το 90% των ασθενών μας είναι εμβολιασμένοι, το εμβόλιο εξανεμίζεται μπροστά στα μάτια μας”!

 

Διευθυντής νοσοκομείου στο Ισραήλ: “Πάνω από το 90% των ασθενών μας είναι εμβολιασμένοι, το εμβόλιο εξανεμίζεται μπροστά στα μάτια μας”


Ο Δρ Kobi Habib είπε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με covid19 στο νοσοκομείο που διευθύνει. Παρόλα αυτά, υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία απέχουν πολύ από την κατάρρευση.

Το ξέσπασμα της γιατρού Νεκταρίας Ασημακοπούλου

 

“Καταργήστε τα όλα λοιπόν: Πανηγύρια, χορωδίες, συναυλίες, αγκαλιές, φιλιά, πάρτυ, εκκλησία, σχολείο, παιχνίδι, ανεμελιά, αγάπη, συντροφικότητα, στοργή.

Αφήστε τον κόσμο όρθιο στα ΜΜΜ, γιατί ως γνωστόν μόνο από τους καθιστούς κολλάει…

Ανοίχτε τα σύνορα όμως, για να έχουμε τουρισμό, αλλά μην επιδοτήσετε τον εσωτερικό τουρισμό, γιατί δεν περισσέψαν λεφτά από τις ζαρντινιέρες!!!

Μη μιλάτε για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μη μιλάτε για το ρόλο της διατροφής, μη μιλάτε για τίποτα θετικό και ρεαλιστικό και έμπρακτο.

Τρομοκρατήστε τους όλους μέχρι θανάτου.

Μέχρι οριστικής απεμπόλισης κάθε κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος.