Ετικέτες

16.7.18

Οι λέξεις είναι ψυχές

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης

Ο όρος «Ινδοευρωπαίοι» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1784, από τον Άγγλο ανατολιστή Ουίλιαμ Τζόουνς σε συνέδριο. Το ίδιο και ο όρος «ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία».

«Η αθεΐα είναι η πιο μαύρη λέπρα της καρδιάς»


«Είπεν άφρων εν καρδία αυτού• ουκ έστι Θεός. διεφθάρησαν και εβδελύχθησαν εν ανομίαις, ουκ έστι ποιών αγαθόν» (Ψαλ. 52, 2). Δηλαδή: Σκοτισμένος μέχρις αφροσύνης από τας πολλάς του αμαρτίας ο ασεβής λέγει από μέσα του: Δεν υπάρχει Θεός. Αυτός και οι όμοιοί του διεφθάρησαν από την κακίαν των. Έγιναν αηδιαστικοί και σιχαμεροί με τας παρανομίας των. Κανείς από αυτούς δεν σκέπτεται και δεν πράττει το αγαθόν.



ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ: Η καρδιά είναι το μόνο όργανο ενός ατόμου που λειτουργεί με ένα χτύπημα.

Υπέρ της Συμφωνίας Ζάεφ και Τσίπρα 250 δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ τάσσονται προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών με κείμενό τους που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 250 υπογραφές από ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, συγγραφείς, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες που πρόσκεινται στον χώρο της Αριστεράς.

Ολόκληρο το κείμενο:

Ανήκουστο: Η κυβέρνηση απαγορεύει στους ‘Ελληνες της Κριμαίας να επισκεφθούν την Ελλάδα, για να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ !!!


Η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί αρνητική πολιτική έναντι της Ρωσίας, απελαύνοντας τους Ρώσους διπλωμάτες, δήλωσε στο RNS η επικεφαλής της ομάδας συνεργασίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας -Άνω Βουλή- με το ελληνικό κοινοβούλιο, βουλευτής από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη.

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάση; Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά»


Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματική αφύπνιση», έκδοσις Σουρωτή Θεσσαλονίκη
Σύγχυση μεγάλη υπάρχει. Μύλος γίνεται· είναι ζαλισμένοι οι άνθρωποι.

Ποιος είναι ο σπουδαιότερος και ωφελιμότερος κανόνας, πού πρέπει να επιβάλλεται στην Ιερά εξομολόγηση;

Αποτέλεσμα εικόνας για εξομολογηση
Πνευματικοί Διάλογοι με τον Ρουμάνο ησυχαστή π. Ηλίε Κλεόπα.

Τον παλαιό καιρό, όταν οί χριστιανοί είχαν μεγάλο ζήλο καί ευλάβεια να κοινωνούν συχνά τα Αγια Μυστήρια, ό χειρότερος κα­νών τότε γ’ αυτούς ήταν ή διακοπή για ένα μικρό ή μεγάλο ή επί χρόνια διάστημα από την Θεία Κοινωνία.