Ετικέτες

17.3.20

Παρακλητικός κανόνας στον Άγιο Νικηφόρο τον λεπρό



~ Για όποιον δεν γνωρίζει την ασύλληπτη ζωή του Αγίου ας ανατρέξει εδώ 

(ακούγοντας κυρίως την απίθανη ομιλία του Μόρφου...)

Κείμενο παράκλησης: 

Μεθ' ημών ο Θεός - Ψάλλουν οι μοναχοί της Σιμωνόπετρας


Από το μεγάλο απόδειπνο

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι από τον Προφήτη Ησαΐα

Ας ακούσουμε με προσοχή τί λέει ο Προφήτης και ας διδαχτούμε

«Ἀδυνατῶ να λείψω δύο συνεχόμενες Κυριακές ἀπό τήν ἐκκλησία, ἂς μέ σκοτώσουν...»



ωάννης Καποδίστριας (Κέρκυρα, 10 Φεβρουαρίου 1776 - Ναύπλιο, π.ημ. 27 Σεπτεμβρίου / ν.ημ. 9 κτωβρίου 1831) λληνας πολιτικς κα διπλωμάτης. Διετέλεσε πουργς ξωτερικν τς Ρωσίας κα πρτος Κυβερνήτης το νεξάρτητου λληνικο Κράτους, τ ποο δρυσε κ θεμελίων κα μ τν προσωπική του περιουσία.


Εδοποιήθηκε πς θ τν σκοτώσουν ταν θ πάει στν κκλησία, κάθε Κυριακ καθς πήγαινε. λειψε μι Κυριακή. Πρν τν πόμενη ξαναπληροφορείται πάλι πς ταν θ πηγαίνει στν κκλησία γι τν ρθρο, θά του τν χουν στημένη, κα θ τν σκοτώσουν.

πάντηση το Καποδίστρια:

«δυνατ ν λείψω δύο συνεχόμενες Κυριακς π τν κκλησία, ς μ σκοτώσουν...»

Μητσοτάκης: Είμαστε σε πόλεμο μ' έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά όχι ανίκητος... Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές

Σχόλιο: Πόσο δίκιο έχεις Πρωθυπουργέ (και εσύ Έλληνα που συμφωνείς μαζί του)! 
"Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά δεν είναι ανίκητος... Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές." 
Ο εχθρός έχει έναν Ιατρό, τον Ιατρό των ψυχών μας, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Αυτόν δεν μπορείς να τον "κλείσεις" ούτε να τον ελέγξεις. Αν του πεις να σταθεί μακριά, θα σταθεί μακριά, θα σεβαστεί την ελευθερία σου (όπως και της συντριπτικής ΔΥΣΤΥΧΩΣ πλειονότητας του λαού). Αν η Ελλάδα δεν ξεκινήσει να πέφτει στα γόνατα και να παρακαλά τον Θεό, αν δεν κάνουμε λιτανείες, αν δεν ανοίξουμε τις Εκκλησίες, αν δεν εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας, αν δεν νηστέψουμε, αν δεν μετανοήσουμε, θα τρίβουμε τα μάτια μας. Ο εχθρός θα νικηθεί μόνο αν πιστέψουμε ότι ο Κύριός μας είναι η ΖΩΗ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ, οι Έλληνες θα βγούμε νικητές μόνο αν βάλουμε στην κεφαλή μας τον Χριστό. Αν διάβαζες λίγη Παλαιά Διαθήκη θα τα γνώριζες αυτά.... Αν διάβαζες το Ευαγγέλιο θα φωτιζόταν το μυαλό σου.
Μήνυμα για τον κορωνοϊό απηύθυνε στους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τρίτης. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «πόλεμο, με έναν εχθρό αόρατο και ύπουλο», ενώ εξήγγειλε μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

Τυχαίο; Δε νομίζω... Πάμε στοίχημα;

Αποτέλεσμα εικόνας για στοίχημα

Ουφ μου έφυγε ένα βάρος...! Τώρα που έκλεισαν οι εκκλησίες σίγουρα θα σωθούμε. Ας τρέξουμε στα μάρκετ να πάρουμε κι άλλα τρόφιμα. Μήπως και μας κάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας. Ας τρέξουμε γρήγορα! Ναι, τα μάρκετ δέχονται πολύ κόσμο, μην ανησυχείτε απλά σου δίνουν ένα καρτελάκι άδειας εισόδου και μπαίνεις σαν κύριος και κάνεις τα ψώνια σου. Ως γνωστόν το καρτελάκι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κορωνιού, όχι αυτού από την Κορώνη, αλλά αυτού μωρέ του νέου κορωναϊού ή κορωνοϊού. Αυτός παρεμπιπτόντως είναι ο πιο σωστός όρος σύμφωνα με τον καθηγητή Μπαμπινιώτη. Απλά αν τον λέγαμε κορων-ιό θα μας φαινόταν αστείο (αυτό μάλλον είναι το περίεργο όνομα που έλεγε ο μακαριστός πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης στην προφητεία του 1990! κλικ εδώ). Πλάτιασα κι έχασα την ουσία. 

Σας έλεγα λοιπόν ότι ο κορωνιός (να το λέμε σωστά στο εξής, για να είμαστε ορθοί στην πράξη) πεθαίνει ακαριαία μόλις βλέπει τα καρτελάκια. Τί νομίζουν αυτοί οι βλάκες οι χριστιανοί; ότι η θεία κοινωνία μας προστατεύει; Όχι βέβαια... το καρτελάκι είναι αυτό που μας προστατεύει! Απλώνει ένα αόρατο πεδίο προστασίας ακτίνας 2 μέτρων, γι' αυτό και πρέπει να κρατάμε απόσταση 2 μέτρων στην ουρά του μάρκετ. Επίσης σε θωρακίζει για τις 2 ώρες που είσαι στο μάρκετ, μία για τα ψώνια και μία στην ουρά. Ως γνωστόν ο κορωνιός θα μπορούσε να επιβιώσει στον αέρα 2-3 ώρες και άρα το καρτελάκι κάνει καλά τη δουλειά του.

"Ίσως είναι μια ευκαιρία..." Σταμάτης Σπανουδάκης


Ακούω επιστήμονες, πολιτικούς και δημοσιογράφους να μας ζητάνε, κλείσιμο στο σπίτι, όχι επαφές με άλλους ανθρώπους, καθαριότητα και ησυχία.
Πόσο σπουδαία και πόσο αλλοιώτικα, μου φαίνονται όλα αυτά εμένα.
Τι μεγάλη επιτέλους ευκαιρία, να μείνουμε λίγες μέρες μόνοι, να γνωρίσουμε και να ξανασυστηθούμε, στον ξεχασμένο εαυτό μας και κυρίως να πλησιάσουμε Τον Έναν.
Τον Χριστό.

Δίκαιος εἶ, Κύριε, καί εὐθεῖαι αἱ κρίσεις σου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΑΎΡΩΣΗ


Δίκαιος εἶ, Κύριε, καὶ εὐθεῖαι αἱ κρίσεις σου


Δίκαιος εἶ, Κύριε, καὶ εὐθεῖαι αἱ κρίσεις σου

Δίκαιος εἶ, Κύριε, καὶ εὐθεῖαι αἱ κρίσεις σου
ψλ. 118, 137

Να το λέμε μέχρι να το εμπεδώσουμε.

Είμαστε χλιαροί; Μας ξερνάει ο Κύριος.
Δεν το λέω εγώ, στην Αποκάλυψη το λεει...
(κλικ ΕΔΩ)

Οι ιεράρχες μας αποφάσισαν να κάνουν εκπτώσεις και η αλήθεια είναι ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό... Οι ιερείς μας κάνουν υπακοή εδώ και πολύ καιρό. Και να τώρα τα αποτελέσματα. Και διωγμό δεχόμαστε και τον μισθό μας έχουμε χάσει. Και μας κυνηγάνε, και τον Θεό τον έχουμε διώξει από δίπλα μας. Θα έπρεπε να είμαστε πιο συνετοί, αλλά είπαμε ομοιωθήκαμε με τα ζώα. Αφήνουμε την ελπίδα μας στο ένστικτό μας, και όχι στον Θεό. (κλικ ΕΔΩ)

Εχθές ήμουν πολύ λυπημένος, πολύ οργισμένος. Τώρα έχω αρχίσει να αισθάνομαι ένα περίεργο πράγμα, κάτι σαν χαρμολύπη. Ο Θεός έκανε την πρώτη του κίνηση. Αυτό που έγινε δεν το έκανε ο Πρωθυπουργός, αυτό που έγινε το επέτρεψε ο Θεός!!! (Θυμηθείτε τί είπε ο Κύριος στον Πιλάτο όταν του είπε: "ἐμοὶ οὐ λαλεῖς; οὐκ οἶδας ὅτι ἐξουσίαν ἔχω σταυρῶσαί σε καὶ ἐξουσίαν ἔχω ἀπολῦσαί σε; ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· οὐκ εἶχες ἐξουσίαν οὐδεμίαν κατ᾿ ἐμοῦ, εἰ μὴ ἦν σοι δεδομένον ἄνωθεν·  Ιω. 19, 10-11)

Λοιπόν, όσοι λίγοι έχουμε μείνει ας κάνουμε ότι μπορούμε ο καθένας από τα σπίτια του και ας περιμένουμε να δούμε ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Θα δούμε τη ΔΥΝΑΜΗ του ΘΕΟΥ μας... Εκεί που μοιάζουν όλα να έχουν χαθεί, εκεί που αρχίζουμε να απογοητευόμαστε, εκεί που αρχίζουμε να πονάμε και να προσευχόμαστε με περισσότερη θέρμη, εκεί αρχίζει να ακούει ο Θεός... Και τότε θα δούμε και θα θαυμάσουμε τη δύναμή Του. Αυτό θα πρέπει να το εκτιμήσουμε και να αλλάξουμε, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και να γίνουμε ξανά χλιαροί.

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ 

Γεώργιος

Όταν οι Χριστιανοί κάνανε ικετευτικά γονατίσματα στον Θεό και λιτανείες και δεν κλείναν τις Εκκλησιές τους

 

Οργή Θεού οι επιδημίες στα 1642 στην περιοχή. Ναι, οργή Θεού. Οι θάνατοι ο ένας πίσω από τον άλλον. Πέρασε φθινόπωρο, χειμώνας, καλοκαίρι... κι η φοβερή επιδημία δεν άφησε σπίτι χωρίς τη θανατερή παρουσία της. Κανένας Σερραίος από τους πιο γέρους δεν θυμάται τέτοια καταστροφή. Τούρκοι, Χριστιανοί, Εβραίοι, Γύφτοι, πέθαιναν χιλιάδες από τη φοβερή επιδημία, την πανούκλα!

Ο κορωναϊός θα ταράξει την θυσία;


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κορωναϊός θεία μετάληψη

Ζώντας την παγκόσμια λαίλαπα που ονομάζεται κορωναϊός (ιός που μοιάζει με κορώνα ή κορωνοϊός), παρατηρούμε ότι μόλις εμφανίστηκε αυτή η ασθένεια στην Ελλάδα, αμέσως άρχισαν οι φωνές που ζητούν να σταματήσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διότι δήθεν θα μεταδοθεί μέσω της Μετάληψης ο νέος ιός.

Ἃς ἀφήσουμε λοιπόν το Θεό να κάνει κι αὐτός τη δουλειά Του


«Νὰ κλείσουν οἱ ἐκκλησίες»,προτείνουν πολλοί,στὸ πλαίσιο τῶν μέτρων κατὰ τοῦ κορωνοϊοῦ.«Ἐξάλλου αὐτὸ ἔκαναν καὶ οἱ Ρωμαιοκαθολικοὶ στὴν Ἰταλία»
ἐπισημαίνουν. Τί ἐννοεῖ ὅμως τούτη ἡ πρόταση καὶ τούτη ἡ στάση;

Ἴσως τὸ ἐπερχόμενο μέτρο νὰ σχετίζεται μὲ τὴν πίστη ποὺ ἐπικαλέστηκε ὁ πρωθυπουργός μας στὸ διάγγελμά του:
«Ξέρω ὅτι ἡ πίστη ἀρχίζει, συχνά,ἐκεῖ ποὺ τελειώνει ἡ ἐπιστήμη.Ὅμως ἡ πίστη ποὺ χρειαζόμαστε τῶρα εἶναι ὅτι θὰ καταφέρουμε νὰ ξεπεράσουμε τὴν κρίση.Ἀρκεῖ ὅλοι νὰ ἀκολουθήσουμε συντεταγμένα τὶς ὁδηγίες τῶν γιατρῶν καὶ τῶν εἰδικῶν».
Ἡ προσέγγιση αὐτὴ τῆς πίστης προβάλλει δύο ἰσχυρισμούς:
-πὼς εἶναι ἐπιτακτικὸ νὰ κάνουμε ὑπακοὴ στοὺς εἰδικούς,γιατὶ αὐτὸ θὰ μᾶς σώσει·
-πὼς δὲν ἔχουμε νὰ περιμένουμε σὲ μιὰ τέτοια κρίση κάτι ἰδιαίτερο ἀπὸ τὸν οὐρανό.

Υπέρ υγείας: Παναγιώτου, Δήμητρας, Δημητρίου, Γεωργίου, Δήμητρας, Δήμητρας, Σοφίας, Ιωάννου -- Υπέρ αναπαύσεως: Ορέστη, Εμμανουήλ, Χαρικλείας, Ιωάννου

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπέρ θείας βοηθείας και φωτισμού

Ας προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να προσευχηθούμε για τους πονεμένους αδερφούς μας. Κάτι μου λέει ότι η κατάσταση προσευχής θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα. Ας κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Υπέρ θείας βοηθείας και φωτισμού


Σας παρακαλούμε να βάλετε στήν προσευχή σας τον ευσεβέστατον κ. Παναγιώτη πολύτεκνο πατέρα και Ορθόδοξο αγωνιστή, μιάς ευλογημένης οικογένειας υπέρ αποκατάστασεως της υγείας του. Είθε ο Άγιος Τριαδικός Θεός να "δώσει" να αναρρώσει πλήρως.


Επίσης, ας βάλουμε στην προσευχή μας τους εξής πονεμένους αδερφούς μας: 

Δήμητρα: καρκίνος σε τελικό στάδιο
Σοφία
Ιωάννης 

και 

Δήμητρα (υπ' αρ. 24)
Δημήτριος
Γεώργιος
Δήμητρα (υπ' αρ. 5)

οι 4 τελευταίοι όλοι τους αντιμετωπίζουν συμπτώματα δύσπνοιας, ίωσης κ.α. πιθανώς ενδεχομένως λόγω και του νέου κορωνοϊού.


Υπέρ αναπαύσεως

Ορέστη
Εμμανουήλ
Χαρικλείας 
Ιωάννου.

Ο Θεός ας τους αναπαύει και ας δίνει δύναμη στους δικούς τους. Καλή ανάσταση αδέρφια!