Ετικέτες

25.3.16

H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ" (ΑΧΕΛΩΟΣ TV)

Νέα Εικονομαχία; - Η γεωπολιτική διάσταση της Εικονομαχίας - «Το Έργο ενάντια στους εικονοκλάστες» Η Γ' Εικονομαχία - Μπορεί ο Αρτάβασδος

eikonomaxia%25C2%25BB%25C2%25ABS.Drekou%25C2%25BBN.Lygeros-Logoi

Περί της Εικονομαχίας - Αφιέρωμα
Έρευνα Σοφία Ντρέκου

Αναστηλώνοντας τις Εικόνες, ομολογούμε και δεσμευόμαστε 
για την αναστήλωση της δικής μας εικόνας, της εικόνας του Θεού.

Ένα θεολογικό λατρευτικό ζήτημα που συντάραξε τη ζωή της βυζαντινής αυτοκρατορίας ολόκληρο τον 8ο και τις αρχές του 9ου μ.Χ. αιώνα. Είναι η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε δυο παρατάξεις: τους εικονοφίλους (οπαδούς της λατρείας των εικόνων) και τους εικονομάχους (διώκτες της λατρείας των εικόνων). Η Εικονομαχία διαίρεσε τους κατοίκους της αυτοκρατορίας σε Εικονομάχους (επίσης αναφερόμενους ως Εικονοκλάστες) και Εικονολάτρες (επίσης αναφερόμενους ως Εικονόφιλους και Εικονόδουλους). Η εικονομαχία άρχισε το 726 και τελείωσε το 842, με αποκατάσταση των εικόνων και περίλαμπρες τελετές.
Σ. Ντρέκου

Περιεχόμενα Ν. Λυγερός
  1. Εικονικός Διάλογος
  2. Νέα Εικονομαχία; [άρθρο+Βίντεο]
  3. Η Γ' Εικονομαχία [ποίηση]
  4. Η εικονομαχία [ποίηση]
  5. Η γεωπολιτική διάσταση της Εικονομαχίας [άρθρο+Βίντεο]
  6. Μπορεί ο Αρτάβασδος [ποίηση]
  7. Διάλεξη με θέμα: «Το Έργο ενάντια στους εικονοκλάστες». [κείμενο+Βίντεο]
  8. Aν υπολογίσεις [ποίηση]

Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών.





ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ 

Τον έντονο προβληματισμό, μετά από την «αντιφασιστική» κίνηση του Κ.Ε.Ρ.Ρ.Φ.Α. εναντίον της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί (αν γίνει τελικά) στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες.

Μεγάλο θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού


Διαβάστε παρακάτω άλλο ένα μεγάλο θαύμα του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, μετά από την προσκύνηση του ιερού λειψάνου του Αγίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.
Παραθέτουμε αυτολεξεί την ευχαριστήρια επιστολή που δέχτηκε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο καθηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά από τον ευγνώμωνα πατέρα του οποίου ο Άγιος Λουκάς θεράπευσε το παιδί.

Β΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου


Σήμερα 25/3/2016 έχουμε και τους Β΄ Χαιρετισμούς! Εφέτος, επειδή πέφτουν την ίδια ημέρα με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ψέλνονται στον Μεγάλο Εσπερινό και ακολουθεί το μικρό απόδειπνο άνευ χαιρετισμών. Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία στον υπολογιστή σας: