Ετικέτες

7.3.21

Νηστειοδρόμιο της Τυρινής Εβδομάδος ή Τυροφάγου (8/3/21 - 14/3/21)

 Αποτέλεσμα εικόνας για Τυρινής Εβδομάδος"


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω καταλύουμε τα πάντα. Από αύριο, όμως, ξεκινά η τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου, η τελευταία πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή (8/3-14/3/21). Πρόκειται για την εβδομάδα της Τυρινής ή Τυροφάγου, οπότε όλες τις ημέρες γίνεται κατάλυση σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, του αυγού, των ψαριών και φυσικά του ελαιόλαδουαπαγορεύεται όμως η κρεοφαγίαΣκοπός είναι η ομαλή μετάβαση στην αυστηρή περίοδο νηστείας που θα ακολουθήσει επί 7 εβδομάδες!

Δευτέρα 8/3/21 - Κυριακή 14/3/21: Κατάλυση εις πάντα πλην κρέατος

Διαβάστε περισσότερα 


Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με μια πιο αυστηρή εκδοχή κάποιες ενορίες ή πνευματικοί τηρούν μεν την αποχή από το κρέας όλες τις ημέρες, αλλά την Τετάρτη και την Παρασκευή νηστεύουν κανονικά. Παραδείγματα ιστοτόπων:


Παρακαλώ να συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας για το ποια εκδοχή θα ακολουθήσετε. 


Παρατηρήσεις

Υπέρ αναπαύσεως Ελευθερίας

 

Μέλος της ομάδας μας μας ζήτησε να προσευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως της Ελευθερίας. Ιδανικός τρόπος προσευχής υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων είναι η ανάγνωση του ψαλτηρίου. Ταυτόχρονα ωφελούμαστε κι εμείς από το θεόπνευστο και ιδιαίτερα διδακτικό κείμενο των ψαλμών. 

Πρόσφατα σε συζήτηση με έναν ιερέα μας εξήγησε ότι ο άνθρωπος δεν είναι συμβιβασμένος με την έννοια του θανάτου, όχι επειδή απαραίτητα σκέφτεται κοσμικά, αλλά επειδή οντολογικά είναι φτιαγμένος για να ζει αιώνια! Ο επίγειος θάνατος δεν είναι παρά ο χωρισμός της ψυχής από το σώμα. Η ψυχή ΔΕΝ πεθαίνει ποτέ και τα σώματα θα ξαναγίνουν καινούρια την ημέρα που θα κληθούμε στο φοβερό βήμα του Κυρίου, ένα γεγονός που "θυμόμαστε" σήμερα Κυριακή των Απόκρεω. Η Εκκλησία μας το θεωρεί υπό μία έννοια ως τετελεσμένο γεγονός, είμαστε απόλυτα βέβαιοι ως Χριστιανοί ότι θα έρθει η ημέρα της Κρίσεως και ο καθένας θα θερίσει αυτά που έσπειρε. Όλοι όμως θα κριθούμε δίκαια!

Ο Θεός ας αναπαύει την αδερφή μας Ελευθερία και ας ενδυναμώνει τους δικούς της. 

Δήλωση Άρνησης Εμβολιασμού

 

Μικρός οβολός στο ταμείο της κοινής προσπάθειας για την αφύπνιση και ενημέρωση του ελληνικού λαού

 

Του Δημητρίου Νικ. Δασκαλάκη, Δικηγόρου Αθηνών

 Επειδή πολλοί συμπολίτες μας διακατέχονται από έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την αναγκαιότητα ή μη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ως μέσου αντιμετώπισης της πανδημίας της ασθένειας COVID-19 και για τους κινδύνους που συνεπάγεται ως προς την ανθρώπινη υγεία, επεξεργαστήκαμε ένα κείμενο με τον τίτλο «Δήλωση Άρνησης Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού SARS–CoV-2».

  Το κείμενο αυτό εμπεριέχει ορισμένους αληθινούς, βάσιμους και ουσιώδεις λόγους με τους οποίους επιχειρείται να αιτιολογηθεί τεκμηριωμένα η αρνητική τοποθέτηση των πολιτών να υποβληθούν στην εμβολιαστική διαδικασία. Αφορά κυρίως τους εργαζομένους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που αρνούνται εκ λόγων ατομικής υγείας ή προσωπικής και κοινωνικής συνειδήσεως να συναινέσουν στην διενέργεια του εμβολιασμού, απευθύνεται δε στην διεύθυνση του προσωπικού της εργοδότριας εταιρείας ή ν.π.δ.δ.

 Τίθεται στην δημοσιότητα η κατωτέρω αναφερόμενη δήλωση, προκειμένου όσοι εκ των συμπολιτών μας επιθυμούν, να δύνανται ευχερώς κατά την κρίση τους να την αξιοποιήσουν, ώστε να αποκρούσουν επιτυχέστερα την τυχόν ασκούμενη ψυχολογική ή λεκτική πίεση, τον εκφοβισμό ή την απειλή που αποβλέπει στον εξαναγκασμό τους σε εμβολιασμό. Η δήλωση αυτή έχει ως ακολούθως:

 

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ SARS–CoV-2