Ετικέτες

10.1.19

Πότε μοιάζεις με τον Θεό; (Άγιος Γρηγόριος Νύσσης)

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γρηγοριος νυσσης
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης – Εορτάζει στις 10 Ιανουαρίου
Γεν. 1 ,26          κα επεν Θεός· ποιήσωμεν νθρωπον κατ᾿ εκόνα μετέραν κα καθ᾿ μοίωσιν...
Γεν. 1,27           κα ποίησεν Θες τν νθρωπον, κατ᾿ εκόνα Θεο ποίησεν ατόν, ρσεν κα θλυ ποίησεν ατούς.


«Και δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο· σύμφωνα με τη δική του εικόνα τον δημιούργησε». Μήπως όμως δεν πρόσεξες ότι ήταν ελλιπή κι όχι επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που παρουσιάσαμε;
«Ας δημιουργήσουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα και κατά τη δι­κή μας ομοίωση». Η απόφαση είχε δύο στοιχεία «κατ’ εικόνα» και «καθ’ ομοίωση». Η δημιουργία όμως έχει ένα. Πώς εξηγείται αυτό; Μήπως αρχικά σκέφθηκε ο Θεός διαφορετικά, και εκ των υστέρων άλλαξε γνώμη; Μήπως κάποια μετάνοια ακολούθησε ευθύς μετά τη δημιουργία; Μήπως εκφράζεται η αδυναμία του Δημιουργού, που άλ­λα αποφασίζει πιο μπροστά, κι άλλα πραγματοποιεί με­ταγενέστερα; Ή μήπως κρύβεται κάποια πολυλογία σ’ αυτά τα λόγια; Γιατί αμέσως αυτό λέει· «Ας δημιουργή­σουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με την εικόνα και την ο­μοίωση». Γιατί, αφού είπε «κατ’ εικόνα», δεν παρέλειψε να προσθέσει: και «καθ’ ομοίωση». Απ’ αυτές όποια ά­ποψη κι αν προτιμήσουμε, θα κατηγορήσουμε το γραφτό λόγο. Γιατί αν λέει το ίδιο πράγμα με δύο όρους, είναι πλεονασμός, το να επαναλαμβάνει δύο φορές τα ίδια. Αλλά το να λέμε ότι στην Αγία Γραφή υπάρχει λόγος περιττός, είναι φοβερή βλασφημία. Γιατί δεν περιέχει λόγια περιττά. Συνεπώς είναι αναγκαίο να δημιουργήθηκε ο άνθρωπος σύμφωνα με την εικόνα του Θεού και καθ’ ο­μοίωση.

«Ελληνίδα ερευνήτρια λευχαιμίας» VS «Tα κορίτσια του Power of Love» -Για αυτό το post «μιλούν» όλοι στα social media [εικόνα]

Viral έχει γίνει αυτό το ποστ στο Facebook το οποίο συγκρίνει μία Ελληνίδα επιστήμονα και το κατόρθωμά της με τις παίκτριες του Power of Love.

Από την μία, λοιπόν, έχουμε την Έλλη Παπαεμμανουήλ, την Ελληνίδα επιστήμονα που ανακάλυψε το γονίδιο της παιδικής λευχαιμίας και από την άλλη τις παίκτριες του Power of Love που ψάχνουν τον ιδανικό σύντροφο στο ριάλιτι της «αγάπης».

Οι δύο εντελώς διαφορετικές ειδήσεις, λοιπόν, σχολιάστηκαν από έναν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος έγραψε το παρακάτω σχόλιο και έκτοτε το post του κάνει τον γύρο του Facebook, μετρώντας χιλιάδες σχόλια και αναδημοσιεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό ποστ αναδημοσιεύτηκε περίπου 7.000 φορές, με αποτέλεσμα να γίνει το απόλυτο viral χτες και σήμερα στο Facebook.

Το σχόλιο του χρήστη: