Ετικέτες

12.12.20

Απίστευτος εμπαιγμός: η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά την Εκκλησία «διασωληνωμένη»!


Σχόλιο: Εμάς μπορείτε να μας εμπαίζετε. Ο Θεός, όμως, δεν εμπαίζεται και την κατάλληλη στιγμή, αυτήν που Εκείνος θα επιλέξει, θα λάβετε την απάντηση... όχι κάτι λιγότερο από αυτό που σας αξίζει...


γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Υπήρχε μια μικρή ελπίδα πως στις αποφάσεις για το άνοιγμα των εκκλησιών, θα επικρατούσε έστω μια υποψία κοινής λογικής για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων.

Μάταια!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά την εκκλησία στην εντατική και με αποφάσεις που ζέχνουν από υποκρισία και μικροκομματικά συμφέροντα, οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, στα όρια του!

Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε λουκέτο στην χώρα από τις αρχές Νοεμβρίου και ζήτησε τότε από τους πολίτες να κάνουν αυτήν την θυσία «για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα».

Το μήνυμα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Ελληνικό λαό είναι ξεκάθαρο...

 

Ερμηνεία Καταβασιών Χριστουγέννων (Α)

 

Η ιστορία του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα.

 

agios_spyridon_larnaka

Ο Άγιος Σπυρίδων μετά από πολυετή ευάρεστη διακονία, αφού, ως άλλος Ιώβ, έζησε «ἄμεμπτος, δίκαιος, ἀληθινὸς, θεοσεβής, ἀπεχόμενος ἀπὸ παντὸς πονηροῦ πράγματος» (2). Και αφού από της ζωής αυτής, έδωκε τα δείγματα της αγιότητας δια της θαυματουργίας, παρέδωσε την αγία ψυχή του εις τον Κύριο, πει το έτος 348, στην Κύπρο (3)

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ

Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά (των Αγίων Προπατόρων): ακολουθία εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

   Αποτέλεσμα εικόνας για προπάτορες"


Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά
των Αγίων Προπατόρων

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020:

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΑ΄ Λουκά - 13/12/20 (Κολ. γ΄ 4-11)

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία




ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ Γ´ 4 - 11

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΑ΄ Λουκά, των Αγίων Προπατόρων

Εαγγελικ νάγνωσμα Κυριακς ΙΑ΄ Λουκά
των Αγίων Προπατόρων

Η παραβολή του μεγάλου Δείπνου

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΔ´ 16 - 24 + ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΒ´ 14


1918: Η Παναγία της «Γρίπης» (Προυσιώτισσα) που «έσωσε» τους κατοίκους σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

 

...Πράγματι, την 1η Νοεμβρίου 1918, η Εικόνα φτάνει με τον σιδηρόδρομο στον σταθμό του Μεσολογγίου, όπου οι κάτοικοι αναμένουν από τη βαθειά νύκτα παρά το γεγονός ότι έριχνε καταρρακτώδη βροχή. Πολλοί από τους επιστήμονες και τους προκρίτους της πόλης προέτρεπαν το πλήθος να επανέλθη στα σπίτια του και εξέφραζαν την πεποίθηση ότι οι θάνατοι από την γρίπη τουλάχιστο θα τριπλασιασθούν. Ο λαός όμως ανέμενε καρτερικώτατα. Με την άφιξη της Εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας εψάλη στον σιδηροδρομικό σταθμό κατανυκτική Παράκληση και στην συνέχεια έγινε η είσοδος της Εικόνας στην πόλη.

Άγιος Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης: Πίστεψε και θα πάνε όλα καλά. Μόνο πίστεψε. Περίμενε! Μη φοβάσαι!


Σχόλιο: Τέτοιες αναρτήσεις πρέπει να διαβάζονται από όλους μας και μάλιστα κατ' επανάληψη!

Πάνω απ’ όλα, παιδιά μου, να κρατήσουμε την πίστη μας στον Κύριο, και ας έρθουν μέρες δύσκολες και ας έρθουν μέρες δοκιμασίας. Μέσα στους αιώνες πέρασαν τέτοιες εποχές.  Και βλέπουμε, άλλους τούς σταυρώνανε στον σταυρό, άλλους τούς έκοβαν είκοσι κομμάτια, όμως δεν προδώσανε τον Χριστό και ζούνε στους Ουρανούς στους αιώνες των αιώνων. Πόσο μεγάλη πίστη είχαν!