Ετικέτες

31.10.20

Προσευχή με το ψαλτήρι για τον σεισμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Αρσένιος


Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, για την περίπτωση σεισμού. Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 

Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 17

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου

Υπέρ θείας βοηθείας του Βασιλείου (εντατική) και υπέρ αναπαύσεως Αριστοτέλους και Κλαίρης (=Κλεοπάτρας)

 


Δικός μας άνθρωπος που προσεύχεται μαζί μας για τους πονεμένους αδερφούς μας με κάλεσε σήμερα και μου ζήτησε να προσευχηθούμε για τον Βασίλειο. Ο Βασίλειος βρίσκεται στην εντατική διασωληνωμένος λόγω κορωνοϊού. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Αξίζει πραγματικά να προσευχηθούμε για τον Βασίλειο ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς και ο ίδιος μιμήθηκε τους Αγίους της αυριανής ημέρας! Βέβαια, ζητάμε από τον Κύριο πάνω από όλα να σώσει την ψυχή του. Εκείνος ξέρει καλύτερα από εμάς και αν αποφασίσει κάτι διαφορετικό, κάτι που σε εμάς θα φαινόταν δυσάρεστο, θα πρέπει να το δεχτούμε έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο θέλημά Του. Δεν θα θέλαμε να ζητήσουμε τα των ανθρώπων και να ακούσουμε κάτι σαν το "Ύπαγε οπίσω μου..." που άκουσε ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος (Ματθ. 16, 23). Ας κάνουμε λοιπόν την προσευχή μας και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα να τα φροντίσει ο Κύριος που είναι βέβαιο ότι θα του δώσει τα καλά και συμφέροντα.

Υπέρ αναπαύσεως

Ας προσθέσουμε στην προσευχή μας και τα δύο παιδιά που κοιμήθηκαν εχθές στη Σάμο: "Αριστοτέλης και Κλαίρη" (αν κάποιος γνωρίζει, ας επιβεβαιώσει αν αυτό το όνομα είναι το βαφτιστικό της). ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με πληροφόρησαν ότι λεγόταν Κλεοπάτρα.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Ε΄ Λουκά (ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ ΙΒ΄ 27 - ΙΓ´ 7)

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' ΙΒ´ 27 - ΙΓ´ 7

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ε΄ Λουκά

 



Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ε' Λουκ

 παραβολ το πλουσίου κα το Λαζάρου

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙϚ´ 19 - 31

Κυριακή Ε΄ Λουκά: ακολουθία εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.


 Κυριακή Ε΄ Λουκά



Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020:

Το σχέδιο του Θεού (Επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος)

Εξαιρετική ανάλυση για όποιον θέλει να σκέφτεται και όχι να μασάει έτοιμη τροφή σαν πρόβατο...

 


Κάποτε υπήρχε εδώ ένα βίντεο. Όποιος πρόλαβε να το δει μπορεί να καταλάβει τί σημαίνει το ότι πλέον δεν είναι διαθέσιμο και γιατί λογοκρίθηκε... Καλόν αγώνα αδέρφια. Έρχονται δύσκολες μέρες, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε αυτά που θα μας κάνουν οι άνθρωποι...

"...οὐ φοβηθήσομαι τί ποιήσει μοι σάρξ" (ψαλ. 55, 5)

"ἐπὶ τῷ Θεῷ ἤλπισα, οὐ φοβηθήσομαι τί ποιήσει μοι ἄνθρωπος." (ψαλ. 55, 12)


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ξανά το βίντεο. Υποθέτω ότι το ρίχνουν και το ξανα-ανεβάζουν! 

30.10.20

«ΕIΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙA ΤΗΣ ΠΑΝΑΓIΑΣ» Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

 


Την 1η Φεβρουαρίου 1941, δημοσιεύτηκε διάλογος συντάκτου του περιοδικού «ΖΩΗ» με τραυματίες πολέμου μες στο θάλαμο νοσοκομείου:


«Εκεί πάνω, κύριε, έχουμε.. γίνει άλλοι άνθρωποι. Να το ξέρετε. Να το λέτε παντού. Είμαστε τα παιδιά της Παναγίας. Η Μεγαλόχαρη είναι μάνα και προστάτιδά μας».

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Η πίστη και η ολιγοπιστία ηγετών και λαού…»

 Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ''Η πίστη και η ολιγοπιστία ηγετών και λαού...''  | 26.10.2020 - YouTube

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Δημητρίου τοῦ Μυροβλύτου ποὺ τελέσθηκε στὸν ὁμώνυμο πανηγυρίζοντα ἱερὸ ναὸ τῆς κοινότητος Ἁγίου Δημητρίου (Μαραθάσας), τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (26.10.2020).

Ψάλλει ὁ πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.

Η Αγία Αναστασία η Ρωμαία και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης


*Διηγείται ο Μοναχός Δαμασκηνός το θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον π.Γεώργιο Καψάνη, καθώς και θαυμαστά περιστατικά άλλων αδελφών της Μονής.
~ O Σεβαστός μας Γέροντας και (†) Καθηγούμενος της Iεράς Μονής μας Αρχιμ. π. Γεώργιος Καψάνης, όστις ανέλαβε το πηδάλιο διακυβερνήσεως της Μονής μας τον Οκτώβριο του 1974, υπέστη το 1990 νευραλγία του τριδύμου.

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία: Ισλαμιστής αποκεφάλισε σε εκκλησία μια γυναίκα & έναν άνδρα - Τρεις οι νεκροί στη Νίκαια

 


Σχόλιο: Δυστυχώς επαληθευτήκαμε όταν πριν λίγες μέρες γράφαμε ότι επίκεινται εξελίξεις. Περιμέναμε τα χειρότερα που μάλλον δεν έχουν τελειώσει, αλλά τώρα μόλις αρχίζουν. Οι Γάλλοι τράβηξαν πολύ το σχοινί τελευταία προκαλώντας τους μουσουλμάνους. Υποθέτω ότι μετά την πρώτη αντίδραση μουσουλμάνων θα υπάρξει κι άλλη αντίδραση των Γάλλων... μου θυμίζει αλυσιδωτή αντίδραση σε πυρηνικό αντιδραστήρα...

 Τούρκοι φωνάζουν ''Allah Akbar'' στους δρόμους της Γαλλίας

Τρεις είναι οι νεκροί -και πολλοί οι τραυματίες- από την επίθεση τζιχαντιστή στην εκκλησία της Νότρε Νταμ της Νίκαιας, στη Γαλλία, το πρωί της Πέμπτης.

Το ένα θύμα, όπως μεταδίδεται, είναι μια γυναίκα αποκεφαλισμένη.

Ο δράστης φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ», σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, ο οποίος μίλησε για τρομοκρατική επίθεση.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης (εχθές) ισλαμιστικά τάγματα εφόδου παρέλασαν σε πολλές γαλλικές πόλεις φέροντας τουρκικές σημαίες.

Αυτό που έγινε σήμερα και φαίνεται ξεκάθαρα να είναι τρομοκρατική επίθεση ξεπερνά κάθε όριο.

Ανανέωση

Ένας άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι στην εκκλησία της Παναγίας στη Νίκαια της Γαλλίας και έσπειρε τον θάνατο. Οι πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών. Μάλιστα πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 2 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν! 

28 Οκτωβρίου 1940 Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Κ. Χατζηγιάγκου




Οι ομιλίες αυτές εκφωνήθηκαν στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Παντελεήμονος πόλεως Φλωρίνης

29.10.20

Η Πολωνία κλείνει τον φάκελο των αμβλώσεων με καθολική απαγόρευση τους - Οι περιπτώσεις που θα επιτρέπεται



Ακόμη πιο αυστηρή καθίσταται στην Πολωνία η ήδη περιοριστική νομοθεσία για την άμβλωση, μετά και την σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικό ένα άρθρο που επιτρέπει την έκτρωση σε περίπτωση δυσπλασίας του εμβρύου.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΙΕΡΕΩΣ

 

 «Εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων......»

_______Την ώρα, που η Διοίκησις της Εκκλησίας μας, καθώς επίσης και οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, προβαίνουν σε πλήρη υποταγή της Εκκλησίας στους Νόμους καί τις Επιταγές των Αθέων καί Μάγων, οι οποίοι κυβερνούν σήμερα την δύστυχη Πατρίδα μας,  για την δήθεν πανδημία, όχι για την επιδημία, που είναι το πραγματικό της όνομα, και με πρόφαση τον Κορωνοϊό εκβάλλουν, δηλ. «εξωπετάνε»,  τους πιστούς από τον Οίκο του Θεού, τον Ναό της Ορθοδοξίας, ή και τους μεταμορφώνουν αναγκαστικά σε μασκαράδες, δηλ. τους υποχρεώνουν να πλησιάζουν και να προσκυνούν τον Σωτήρα Χριστόν, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους της Πίστεώς μας με την γνωστή μάσκα, ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν και κάποιες επαινετές εξαιρέσεις! Μερικοί ενσυνείδητοι Ιερείς υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και λέγουν τα ορθά προς τους χριστιανούς της ποιμαντικής των δικαιοδοσίας των! 
 
_________Το γεγονός τούτο μας συγκινεί βαθύτατα! Μας φέρει στη σκέψη τα λόγια του Ψαλμωδού Δαβίδ: «ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον ἕνεκα τῶν ἐχθρῶν σου τοῦ καταλῦσαι ἐχθρὸν καὶ ἐκδικητήν», 
Δηλαδή:  .«Από τα στόματα και αυτών ακόμη των νηπίων και θηλαζόντων παιδίων ήκουσας και ακούεις τέλειον ύμνον πίστεως και δοξολογίας προς σέ, εις πείσμα των μεγάλων απίστων εχθρών σου και εις κατευτελισμόν και εξουδένωσιν εκείνου, ο οποίος τολμά να παρουσιασθή εχθρός και αντίδικός σου». ( Ψαλμ, 8, στ. 3).
 
___________   Έτσι, λοιπόν, με ιδιαίτερη χαρά στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε σήμερα την ομιλία ενός αγνώστου μεν προς ημάς ευλαβεστάτου δε ιερέως, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τους Αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας,  αποτόλμησε να διατυπώσει την απορία:

 «Προβληματίζομαι για το αύριο... Εσείς;  

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: η εθνική απογοήτευση




 Από την κ.Βάσω  Ε.Μώραλη

Δημοσιογράφο

Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει η Μακεδονία μας, γιορτάζει ο Ελληνισμός σήμερα! Η 26η Οκτωβρίου 1912 ήταν η μέρα που σφράγισε την ιστορία της Ελλάδας κατά τον 20ό αιώνα, γιατί ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο και επίσημα για τον διπλασιασμό της εδαφικής της επικράτειας, μετατρέποντάς την στο πιο υπολογίσιμο βαλκανικό κράτος από ένα υποτυπώδες κρατίδιο που ήταν μέχρι τότε…
Η σημερινή μέρα είναι το ηχηρό σάλπισμα που ανέστησε τους -για πέντε αιώνες περίπου- υπόδουλους στους Τούρκους Βορειο-Ελλαδίτες και τους Αιγαιοπελαγίτες νησιώτες μας (από την Ήπειρο μέχρι την Θράκη, τη Χίο και τη Σάμο)…
Σαν σήμερα, στις 11 το βράδυ της 26ης/10/1912, ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ο Χασάν Ταχσίν Πασάς, ο Τούρκος διοικητής της πόλης (επικεφαλής 26.000 αξιωματικών και οπλιτών του τουρκικού στρατού που έδρευε στη “Νύμφη της Μακεδονίας”), υπέγραφε την παράδοση της προαιώνιας ελληνικής πόλης στους Έλληνες! Και παρέδιδε τον εαυτό του και τον στρατό του αιχμαλώτους στον ελληνικό στρατό, που προήλαυνε από τα νότια και τα δυτικά απελευθερώνοντας τα ιερά χώματα της Μακεδονίας και της Ηπείρου, στον πόλεμο που είχε αρχίσει μόλις προ ολίγων εβδομάδων (αρχές Οκτωβρίου) από τις ενωμένες δυνάμεις της Ελλάδας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο.
ΑΥΤΗ τη μέρα γιορτάζει το Έθνος μας σήμερα! Με πανελλήνια σημασία και συμβολισμό!
Κι όμως, η πρώτη πολίτης της Ελλάδας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου “ξέχασε” τι μέρα έχουμε και γιορτάζουμε σήμερα!

28.10.20

Συναξάρι Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού + ασματική ακολουθία (Μιχαήλ του Κρητός)

 Αποτέλεσμα εικόνας για Όσιος Ανδρέας δια Χριστόν σαλός


 μετά τν γίων ερισκόμενος πατέρας μας ν­δρέ­ας ­ζη­σε στή Βα­σι­λεύ­ου­σα κα­τά τά χρό­νια τς βα­σι­λεί­ας το φι­λο­χρι­στο α­το­κρά­το­ρα Λέ­ον­τα. ­ταν Σκύ­θης τήν κα­τα­γω­γή καί ­πη­ρε­το­σε ς δο­λος ­ναν ε­σε­β καί ­νά­ρε­το πρω­το­σπα­θά­ριο, πού ­νο­μα­ζό­ταν Θε­ό­γνω­στος.  κύ­ριος του, βλέ­πον­τας τήν ­ξυ­πνά­δα καί τίς ­κα­νό­τη­τές του, τόν ­κτι­μο­σε ­δι­αί­τε­ρα καί φρόν­τι­σε νά τόν μορ­φώ­σει, στέλ­νον­τας τόν σέ δι­δα­σκα­λε­ο, ­που καί σπού­δα­σε τά ­ε­ρά γράμ­μα­τα.  νε­α­ρός ν­δρέ­ας ­γα­πο­σε νά με­λε­τ τίς Γρα­φές, τά μαρ­τύ­ρια τν ­γί­ων, λ­λά καί τό βί­ο τν ­σί­ων πα­τέ­ρων. 

27.10.20

Οσμή σκανδάλου με νέο υπερκοριό αγγίζει το Μαξίμου


Το παρασκήνιο στον διαγωνισμό της ΕΥΠ. Το κόστος του συστήματος που «φωτογραφίζεται» φτάνει τα 6.200.000 €, όταν αντίστοιχα κοστίζουν 3.000.000 €

Οικογένεια και υπομονή.

                             

Άγιος Παΐσιος

Όταν δύο βόδια είναι στον ζυγό και το ένα είναι λίγο αδύνατο ή τεμπέλικο, τότε το άλλο βάζει περισσότερη δύναμη και τραβάει σβαρνίζει κατά κάποιον τρόπο και το άλλο…

Ο Πάπας Ρώμης διόρισε καρδινάλιο ένα Αφροαμερικανό, που υποστηρίζει την LGBT κοινότητα



Στο αξίωμα του καρδιναλίου θα προαχθεί στο τέλος του Νοεμβρίου, ο 72χρονος Ρωμαιοκαθολικός αρχιεπίσκοπος Ουίλτον Γκρέγκορι, ο οποίος αναδείχθηκε ο πρώτος στην ιστορία Αφροαμερικανός καρδινάλιος.

25.10.20

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (26/10/20-1/11/20)


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 28/10: νηστεία (λαδερό φαγητό ή ψάρι*)
[Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ»]

Σύμφωνα με το νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη γίνεται κατάλυση ιχθύος (λόγω θεομητορικής εορτής). Τα περισσότερα νηστειοδρόμια, όμως, αναφέρουν κατάλυση οίνου-ελαίου. Ακολουθήστε την εκδοχή που θα σας υποδείξει ο πνευματικός σας.

Παρασκευή 30/10: νηστεία (άλαδο φαγητό)

24.10.20

Ο Μακρόν άνοιξε πόλεμο με το Ισλάμ! Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτήρια




Σχόλιο: Επίκεινται σοβαρές εξελίξεις...

Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε την άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του Μωάμεθ κηρύσσοντας τον πόλεμο στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.

Όρθρος Κυριακής 25/10/20 - Πλήρες σχήμα με όλες τις ωδές (τα παραλειπόμενα στις ενορίες σε παρένθεση)

 

ΟΡΘΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

(25/10/20)

(πλήρες σχήμα)

Ἱερεὺς: Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν… ή χωρίς ἱερέα: Δι᾿ εὐχῶν τῶν ἁγίων…

εῦτε, προσκυνήσωμεν… ψαλ. 19, 20)

Τρισάγιο, Σώσον Κύριε…, Ο υψωθείς…, Προστασία φοβερά…

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ: ψαλ. 3, 37, 62, 87, 102, 142

ΙΕΡΕΑΣ: Ειρηνικά

Θεός Κύριος…

Απολυτίκια: αναστάσιμο (γ΄ ήχος),

Δόξα… απολυτίκιο Αγίων καὶ νῦν …ομόηχο θεοτοκίο

(α΄ στιχολογία: κάθισμα β΄ ψαλ. 9-16)

Καθίσματα μετά την α΄ στιχολογία από οκτώηχο (ή αναστασιματάριο)

Εσπερινός Κυριακής 25/10/20 το Σάββατο απόγευμα - σύντομο σχήμα


 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 25/10

τελείται Σάββατο απόγευμα

(24/10/20)

(βασικό σχήμα)

Ἱερεὺς: Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν… ή χωρίς ἱερέα: Δι᾿ εὐχῶν τῶν ἁγίων…

Δεῦτε, προσκυνήσωμεν…

Προοιμιακός ψαλμός (ργ΄, δηλ. 103)

(στιχολογία ψαλτηρίου: 1ο κάθισμα, δηλ. ψαλ. 1-8 – κάθε Σάββατο)

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ς΄ Λουκά (Γαλ. α΄ 11-19)

 

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Α´ 11 - 19


Ευαγγελική περικοπή Κυριακής ς΄ Λουκά

 


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Η´ 27 - 39
Θεραπεία τοῦ δαιμονιζομένου τῶν Γαδαρηνῶν

Κυριακή ς΄ Λουκά: ακολουθία εσπερινού, όρθρου, μουσικά κ.α.

 



 Κυριακή ς΄ Λουκά



Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020:

Μόρφου: Θα δοκιμαστεί η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος...


Προφητικός λόγος περί μετανοίας από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου και Πρόεδρο Σόλων κ. Νεόφυτο.

« Όλη την ζωή μου την έκτισα πάνω στις Εντολές Του...»(Αγ.Λουκάς Κριμαίας)

 

''Πιστεύω βαθειά στον Θεό και όλη την ζωή μου την έκτισα πάνω στις Εντολές Του.

23.10.20

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης - «Γειά σας. Με λένε κορωνοϊό. Αναλαμβάνω παντός ...

ΕΒΛΑΨΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;

 

Του Ανδρέα Χριστοφόρου


Ποιά είναι η Δικαιοσύνη που μας ζητά ο Θεός;

 

Αυτό που χαρακτηρίζει τον χριστιανό είναι η αγάπη και η συγνώμη...

 

Αυτό που χαρακτηρίζει τον χριστιανό είναι η αγάπη και η συγνώμη... 

22.10.20

Σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου ζητούν οι Μητροπολίτες Κονίτσης, Πειραιώς, Κυθήρων και Αιτωλίας... εδώ κι ένα χρόνο...

 pei kith kon ait


Σχόλιο: Κι ακόμα περιμένουμε... 11 μήνες τώρα... μάλλον θα συνεχίσουμε να περιμένουμε. Γνωστό το παιχνίδι της σιωπής - αποσιώπησης... Μάλιστα τώρα δεν συγκαλείται ούτε η ιεραρχία (λόγω κορωνοϊού υποτίθεται), σιγά μην συγκαλέσουν πανορθόδοξη σύνοδο! 

Αξιότιμε Ερντογάν, θέλεις πόλεμο;


Αξιότιμε Πρόεδρε της Τουρκικής Δημοκρατίας Ερντογάν, έχω για σένα μια ερώτηση: Για σένα δεν υπάρχει άραγε καθόλου η λέξη «ειρήνη»;

Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, senin için bir sorum var: Sende «barış» kelimesi hiç yok mu acaba?

«Μαζέψου μέσα, διάβασε το Απόδειπνο κι άσε τα χαζά…»

 ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ: Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ι.Μ.  Δοχειαρίου Γέροντας Γρηγόριος

Πνευματικό παιδί του π. Γρηγορίου Δοχειαρίτη έχει πάει για κάμποσο στο Αγιονόρος, έχει μπεί σε μια πνευματική σειρά και επανέρχεται στον κόσμο.  

Εκεί δέχεται ένα τηλεφώνημα από παλιά γνωστή του να βγούν.

Κολακεύεται.

Δεν λέει τίποτα στο γέροντα.

Θα είναι τρομερό το 2021

 

 Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ 19 10 2020 (ΜΕΡΟΣ Α)


Σημαντικές αναφορές στην επικαιρότητα

«…Έτσι θα ανθίσει η Ορθοδοξία σε λίγα χρόνια! Έτσι θα καρποφορήσει σε όλο τον κόσμο!» (Προφητεία τρελο-Γιάννη)

 ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ:ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΄΄ΑΓΙΟΣ΄΄; - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Από το νέο βιβλίο: «Μητροπολίτου Μόρφου Νεόφυτου Ομιλίες – ΤΟΜΟΣ Α'»

Ο τρελο-Γιάννης και η Κυριακή της Ορθοδοξίας

~Καταθέτουμε ένα σημαντικό περιστατικό, με προφητικές διαστάσεις, από την συναναστροφή μιας κυρίας με τον αγίας μνήμης Κωνσταντίνο, τον δια Χριστόν σαλόν των Αθηνών, γνωστό ως τρελο-Γιάννη, όπως αυτή μας το διηγήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Αθήνα.

ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ 0,1 % !!!


Απλές σκέψεις, αλλά ουσιαστικές.

Για να ακούσουμε με προσοχή αυτόν τον νέο άνθρωπο.

21.10.20

Καλό Παράδεισο κύριε Νίκο μας!

 

Σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2020 λίγο μετά τα μεσάνυχτα
πέταξε για την αγκαλιά του Θεού ο μεγάλος φίλος της εξωτερικής ιεραποστολής,
από τη Σιέρρα Λεόνε ως την Κούβα
κι από την Αλβανία ως την Ινδία,
ο αρχιτέκτονας Νίκος Φουρνάρης.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας κύριου Νίκου αναδημοσιεύουμε
μια απίθανων αποκαλύψεων συνέντευξη (με τη ζωή του στην Ιεραποστολή, την συνοδοιπορεία του με τον Άγιο Παϊσιο, τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη κ.α πολλά)  που έδωσε στη Σοφία Χατζή και στην εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια.  

Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος και θαυματουργός επίσκοπος Ιεράπολης

Αποτέλεσμα εικόνας για Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος και θαυματουργός επίσκοπος Ιεράπολης
22 Οκτωβρίου


κάθισμα ψαλτηρίου: ιη΄



καθίσματα ψαλτηρίου: ιγ΄, ιδ΄, ιε΄

3 κανόνες: 
1. των Αποστόλων (από παρακλητική), 
2. του Αγίου Αβερκίου (από μηναία)
3. των Αγίων Μαρτύρων (από μηναία)
οι μάρτυρες Άγιοι επτά παίδες εν Εφέσω εορτάζονται μεν στις 4 Αυγούστου, αλλά αναφέρονται και σήμερα 22/10 τόσο  στα μηναία όσο και στο τυπικό του Αγίου Σάββα! Έτσι, ψάλλονται 2 κανόνες από τα μηναία.


Διαφορετικά, θα έπρεπε να ψαλλούν 2 από την παρακλητική και ένας από τα μηναία.

1. των Αποστόλων (από παρακλητική), 
2. του Αγίου Νικολάου (από παρακλητική)
3. του Αγίου Αβερκίου (από μηναία)

ΑΘΩΟΣ ο Μητροπολίτης Κερκύρας και για τις δύο υποθέσεις – «Σήμερα δικαιώθηκε η Εκκλησία. Δικαιώθηκε η Κέρκυρα»

Επιμέλεια – Ναταλία Δανδόλου
Αποστολή στην Κέρκυρα: Δημοσιογράφος – Νικόλαος Ζαϊμης Εικονολήπτης – Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Ολοκληρώθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κέρκυρας. Μαζί του δικάζονταν, επίσης, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνός και ο Δημοτικός Υπάλληλος Φ. Σκούρτης, με αφορμή την παρουσία υπεράριθμων πιστών την Κυριακή των Βαΐων εντός του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Υπάρχουν εισαγγελείς…


Μετά από 1,5 μήνα από το αίτημά του κ. Αντωνιάδη στον Βασίλη Κικίλια, και αφού εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγειονομικού Περιβάλλοντος – Τμήμα Μεταδοτικών Νοσημάτων τον  παρέπεμψε “απευθείας στο μέιλ της Επιτροπής – ήτοι στο eoc-covid@moh.gov.gr“, και αφού με νεότερο έγγραφό του προς την Επιτροπή τους προειδοποίησε ότι αν δεν του χορηγήσουν το αντίγραφο της εισήγησής τους για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, θα την πάρει με εισαγγελική εντολή, πήγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησε να του δοθεί εισαγγελική παραγγελία για τη χορήγηση αντιγράφου της εισήγησης, την οποία για κάποιο λόγο (ποιον άραγε;) οι της επιτροπής “δυσκολεύονταν” να του δώσουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ- Ενοχή με ελαφρυντικά προτείνει η Εισαγγελέας (για τη 2η υπόθεση)

Την ενοχή του Μητροπολίτη Κερκύρας Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου με ελαφρυντικά προτείνει η Εισαγγελέας της έδρας  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας για την δεύτερη υπόθεση που αφορά στη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η Εισαγγελέας στην εισήγησή της επικαλέστηκε...

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΑΘΩΟΣ για την πρώτη υπόθεση ο Μητρ. Κερκύρας

ΑΘΩΟΣ κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας για την πρώτη υπόθεση ο Μητροπολίτης Κερκύρας, και Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας με τη δύναμη της πρόπολης

 

Πόσα προϊόντα μπορεί να παράγει ένα μελίσσι τελικά; Σίγουρα το μέλι είναι το πιο γνωστό και οι μαλακτικές και θρεπτικές του ιδιότητες το έχουν αναγάγει σε αναπόσπαστο κομμάτι πολλών καθημερινών γευμάτων.

20.10.20

Το 15χρονο παιδί που μαρτύρησε για να μην προδώσει την νηστεία του Δεκαπενταυγούστου…

Ό Άγιος Νεομάρτυς Ιωάννης (+21η Όκτωβρίου) καταγόταν από τα μέρη της Μονεμβασίας. Ό Ιερέας πατέρας του καταγόταν από το χωριό Γεράκι, άλλ’ ως Εφημέριος τοποθετήθηκε στο γειτονικό χωριό Γούβες, από οπού καταγόταν ή πρεσβυτέρα του και εκεί γεννήθηκε το 1758 καί μεγάλωσε ό Ιωάννης.

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας



21 Οκτωβρίου


κάθισμα ψαλτηρίου: ιη΄
στιχηρά 2+1 από παρακλητική +3 του Αγίου από μηναία
απόστιχα από παρακλητική



καθίσματα ψαλτηρίου: ι΄, ια΄, ιβ΄

3 κανόνες: 
1. σταυρώσιμος (από παρακλητική), 
2. της Θεοτόκου 
3. του Αγίου (από μηναία)


(όπως γίνεται στις ενορίες συνήθως, χωρίς στιχολογία ψαλτηρίου και με 2 ωδές κανόνων)