Ετικέτες

21.11.20

π. Αντώνιος στο Παρασκήνιο Γεγονότων στην ΒΕΡΓΙΝΑ 18/11/20


Ο π. Αντώνιος Στυλιανάκης στην εκπομπή "Παρασκήνιο Γεγονότων" της ΒΕΡΓΙΝΑ με την παρουσιάστρια Ευδοξία Βροχίδου και σχολιαστή τον Νίκο Χειλαδάκη (18.11.2020)

Η συγκλονιστική Εξομολόγηση του Αγίου Ιάκωβου!

 


*Από το βιβλίο: «Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)» (Ιεράς Μονής Οσίου Δαυϊδ)

…Ανάμεσα στις δωρεές, τις κινήσεις των Αγίων, που δεν μπορούμε να τους φτάσουμε είναι και το παρακάτω γεγονός. Είμαστε ιερατική οικογένεια και ερχόμασταν στον Όσιο Δαυϊδ οπωσδήποτε δύο επισκέψεις κάθε χρόνο, με τα έξι μου παιδάκια, ο ένας από αυτούς έχει γίνει ιερέας, ο τελευταίος. Λειτουργούσαμε και κοινωνούσαμε όλοι στον Γέροντα Ιάκωβο.
Κάποια φορά μόλις τελείωσε το προσκύνημα των ιερών λειψάνων, όπως φορούσε το πετραχήλι, το έβγαλε απότομα ο πατήρ Ιάκωβος από τον τράχηλό του και το πέρασε, στον δικό μου τράχηλο και μου λέει:

Άγιοι Φιλήμων ο Απόστολος, Άρχιππος, Ονήσιμος και Απφία

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιοι Φιλήμων ο Απόστολος, Άρχιππος, Ονήσιμος και Απφία
22 Νοεμβρίου

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης- Μας λέγανε: «Φορέστε μάσκες, για να μη μας κλείσουν τις εκκλησίες».Τώρα τί;;

Κυριακή Θ΄ Λουκά: ακολουθία εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 



 Κυριακή Θ΄ Λουκά


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 22η Νοεμβρίου 2020:

΄΄Χριστός γεννάται δοξάσατε΄΄ & ΄΄ Έσωσε λαόν΄΄ Θανάσης Δασκαλοθανάσης


Διπλές καταβασίες Χριστουγέννων.

"Χριστός γεννάται δοξάσατε" & "΄Εσωσεν λαόν" Μέλος τονισθέν υπό Χαρ. Ταλιαδώρου. Θανάσης Δασκαλοθανάσης. Ηχογράφηση Νοέμβριος 2016

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ... ΚΑΤΑΒΑΣΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής 22/11/20 - ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ Β´ 14 - 22

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ Β´ 14 - 22

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Θ΄ Λουκά ( ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΒ´ 16 - 21)

 


 παραβολ το φρονος πλουσίου

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΒ´ 16 - 21

Με την Είσοδο της Θεοτόκου στο Ναό, αρχίζει η επιστροφή του Ανθρώπου στον Θεό!



Σήμερα, 21 Νοεμβρίου, την Είσοδο της Θεοτόκου στο Ναό του Σολομώντος εορτάζουμε!

Σήμερα, στο πρόσωπο της τρίχρονης παιδούλας, της Μαρίας, η όλη Ανθρώπινη Φύση καταργεί το επιτίμιο της εξορίας του Αδάμ από τον Παράδεισο!

Σήμερα, η Ανθρώπινη Φύση ως νήπιο επιστρέφει στο εργαστήριο της Σωτηρίας, στο Ναό, όπου το Άγιο Πνεύμα, μέσα στο Ιερό του Ναού θα τρέφει με συνεργούς τα Αρχαγγελικά Τάγματα, τη συνείδηση της μικρής Μαρίας, με τον Λόγο του Ουρανίου Πατρός, ώστε να γίνει μια μέρα δεκτική του Λόγου του Ευαγγελισμού και να γίνει Θεοτόκος και Μητέρα του Θεού και ως Θεοτόκος να γίνει Παναγία, δηλαδή η Μητέρα της Αγιότητας όλων των Αγίων!

Η Εκκλησία, ως Σώμα Χριστού, τιμώντας την Ημέρα αυτή, της πλέκει το εγκώμιο με το απολυτίκιο:

«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού, τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις!»

Ο Χρήστος κοιμήθηκε

 

Τελικά ο Χρήστος που είχαμε βάλει σε προσευχή προχθές (κλικ εδώ) δεν τα κατάφερε. Θα τον μνημονεύουμε πλέον στους κεκοιμημένους. Ο Θεός ας τον αναπαύει και ας ενδυναμώσει τους δικούς του ανθρώπους. Όποιος μπορεί ας διαβάσει λίγο ψαλτήρι και για τον Χρήστο και για όλους τους κεκοιμημένους (και όχι μόνο). Οι ψαλμοί του Δαβίδ είναι από τα πιο ψυχωφελή βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, αξίζει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο να τους διαβάζουμε. "Χάνουμε" λίγο χρόνο, κερδίζουμε όμως πολλά... αυτό είναι σωστή "επένδυση"...

Μωραίνει Κύριος οὕς βούλεται ἀπολέσαι


Ἀγαπητὲ πρωθυπουργὲ τῆς φιλτάτης πατρίδος μου,

οὔτε τὴν Ὕβριν ἀντιληφθήκατε, οὔτε τὴν Νέμεσιν φοβηθήκατε, οὔτε ἐντραπήκατε ἐν τέλει μὲ τὸν Ἀφορισμό σας, ἤτοι, μείνατε ἐκτὸς Ἐκκλησίας, ἔκθετος στὰ Δαιμόνια, χωρὶς Προστασία.

Σᾶς λυπᾶμαι σὰν ἄνθρωπο καὶ σᾶς καὶ τοὺς παρομοίους σας λοιποὺς πολιτικοὺς τοῦ Κυνοβουλευτικοῦ ὁλοκληρωτισμοῦ-φασισμοῦ καὶ τοὺς σὐν αὐτοῖς, ποὺ ἀρνηθήκατε Ἄνθρωπο, Χριστὸ καὶ Πατρίδα καὶ ῥιχτήκατε στὴν ἄβυσσο τοῦ ψεύδους, τῆς πλάνης, τῆς παρὰ φὐσιν ζωῆς.

Το μήνυμα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού για τον σύγχρονο κόσμο… πηγή έμπνευσης και θάρρους για κάθε Χριστιανό

 Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός: Ο χαρισματικός Χανιώτης - Κιβωτός της Ορθοδοξίας

Ένας Άγιος της εποχής μας, που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Η πίστη του και η υπομονή του θα πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και θάρρους για κάθε Χριστιανό και για κάθε ταλαιπωρημένη ψυχή!

Και επίσης όπως μας τονίζουν και σύγχρονοι Γέροντες, προς ενίσχυση των πιστών ενόψει και της δοκιμασίας που επέρχεται ο κόσμος μας από την λοιμική ασθένεια του λεγόμενου «κορωνοιού», να προσευχόμαστε στον Όσιο Νικηφόρο.

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας

Στις 8:07 ώρα Ελλάδος της 20ης Νοεμβρίου εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, μία μεγάλη μορφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας και της Ορθοδοξίας γενικότερα. Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα Βελιγραδίου. Το σκήνωμα του Πατριάρχου μεταφέρεται και θα ευρίσκεται στον Ναό Αγίων Ταξιαρχών στο Βελιγράδι, ενώ το Σάββατο 21 Νοεμβρίου θα μεταφερθεί στον Ναό του Αγίου Σάββα, όπου και ο σερβικός λαός θα αποχαιρετήσει τον Ποιμενάρχή του.

Μερικές σκέψεις πάνω στο ψευδοχριστιανικό ιδεολόγημα "η υγεία ως υπέρτατο αγαθό".



Αν η υγεία και η επίγεια ζωή είναι το "υπέρτατο αγαθό", όπως λέγεται (ελέχθη και σήμερα, δυστυχώς) από επίσημα αρχιερατικά χείλη, τι μήνυμα δίνουμε άραγε στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από ανίατα νοσήματα, που οδεύουν προς τον θάνατο, που ζουν με χρόνια προβλήματα, αυτοάνοσα, παθήσεις των νεφρών, καρδιοπάθειες, αναπηρία ως συνέπεια ατυχήματος ή άλλης αιτίας;