Ετικέτες

15.2.19

Το Φως που αναζητάς ~ Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα


 
Βίος και διδαχές του γέροντα Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα 

Συχνά ανακαλύπτουμε οτι εκείνοι που δεν είχαν ποτέ προηγουμένως γνώση του Θεού, έχουν πολύ δυνατότερη πίστη απο εκείνους που ισχυρίζονται οτι Του ήταν αφοσιωμένοι σ' ολόκληρη τη ζωή τους....

Προσοχή! Σχέδιο διαστρέβλωσης των προφητειών


Ρακοβαλή Αθανάσιου 

Αφελείς συμπεριφορές και διαδόσεις φημών. 

Κοντά στο 1992 κυκλοφόρησε η φήμη ότι θα ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος, στον οποίο θα μπλεχτεί και η Ελλάδα, γιατί τότε έπεφταν δύο πασχαλιές μαζί, όπως είχε προφητέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Πράγματι τότε συνέπιπταν ημερολογιακά δύο μεγάλες γιορτές μαζί, το Πάσχα και ο Ευαγγελισμός και αυτό θεωρήθηκε από κάποιους σαν ερμηνεία της προφητείας του αγίου. Η φήμη διανθιζόταν και με άλλες λεπτομέρειες… Στο Άγιον Όρος Χριστιανοί (μοναχοί και λαϊκοί) αναμετέδιδαν την φήμη με κάποιο δισταγμό και επιφύλαξη, άλλοι βρίσκονταν σε μια κατάσταση διέγερσης και αναμετέδιδαν την φήμη σαν σίγουρο γεγονός και κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα και τα θεωρούσαν όλα αυτά ανοησίες. Τα πράγματα δικαίωσαν τους τελευταίους. 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο, για να προωθηθούν γεωπολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες των δυτικών, (Η.Π.Α., Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ)

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Νέα παρέμβαση είχαμε όμως και από την Μητρόπολη Πειραιώς. Σε ανακοίνωσή της με τίτλο: “ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Ή ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΓΗΣ;” μιλάει για “αντικανονική εκκλησιαστική απόσχιση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο της Ρωσίας, με το οποίο επί αιώνες ήταν εκκλησιαστικά συνδεδεμένη, με μονομερείς ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου”. Τονίζει δε πως “το Οικουμενικό Πατριαρχείο χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο, για να προωθηθούν γεωπολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες των δυτικών, (Η.Π.Α., Ευρωπαϊκή Ένωση, Ν.Α.Τ.Ο.)”.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Σκοπιανή Καθηγήτρια: Μόνο ο "Μακεδονικός" εθνικισμός θα μας σώσει...



Η καθηγήτρια του Ινστιτούτου Εθνικής Ιστορίας των Σκοπίων, Νατάσα Κότλαρ, πιστεύει ότι οι Σλάβοι σε αυτήν την δυσμενέστερη περίοδο της ιστορίας τους θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον «μακεδονικό» εθνικισμό, όπως τον είχε διατυπώσει ο Κρίστε Πετκόφ Μισίρκοφ.

Λέγεται, ότι κάποτε η Παναγία περνούσε από ένα ωραιότατο περιβόλι, με πολύ ωραία άνθη.


+ Δημήτριος Παναγόπουλος Ιεροκήρυκας

Λέγεται, ότι κάποτε η Παναγία περνούσε από ένα ωραιότατο περιβόλι, με πολύ ωραία άνθη.