Ετικέτες

31.1.21

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 - Μέτρα και κυρώσεις

 


Μέτρα Επιδημιολογικού Συναγερμού


1. Λειτουργία λιανεμπορίου σε περιοχές υπό αυστηρό lockdown:
Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away γενικά
Λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστήματα προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop)
• Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
Έναρξη των ανωτέρω από Σάββατο 30.01.2021

2. Λειτουργία εκπαιδευτικών δομών σε περιοχές υπό αυστηρό lockdown
Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από τις 01/02/2020

3. Χώροι Λατρείας
• Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο πιστών τα 9 άτομα
• 1 πιστός/25 τ.μ

Υπέρ θείας βοηθείας: Σπυρίδωνος, Ηλιού, Παναγιώτου-Μάριου και Νικολάου - Υπενθύμιση για Θωμαή και Παναγιώτα - Υπέρ αναπαύσεως Παναγιώτας

Ο πόνος πολύς, οι εργάτες ολίγοι; Ας βάλουμε ένα χεράκι βοηθείας...


Μέλος της ομάδας ψαλτηρίου μας παρακαλεί να προσευχόμαστε για τον αδερφό της Παναγιώτη-Μάριο ο οποίος θα χειρουργηθεί στις 11/2 στην καρδιά. Δυστυχώς το χειρουργείο δεν είναι το πρώτο και είναι πολύ δύσκολο.

Σπυρίδων: ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση (εστάλη σε σχόλιο σε ανάρτηση)

Ηλίας: ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τον είχαμε και παλιότερα σε προσευχή και τον επαναφέρουμε.

Νικόλαος: καρκίνος, μη δυνατότητα επέμβασης λόγω ηλικίας.

Παράκληση - Υπενθύμιση: Ας μην ξεχνάμε τη μικρή Θωμαή (θέση 123) - νεὀτερα ΕΔΩ, αλλά και την Παναγιώτα (θέση 91) που έχει μεγάλη ανάγκη προσευχής (μας παρακαλεί η κόρη της, επίσης μέλος της ομάδας ψαλτηρίου)...


Υπέρ αναπαύσεως

Παναγιώτας: κοιμήθηκε το Σάββατο, 40 χρονών στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Θεός ας την αναπαύει και ας ενδυναμώνει τους δικούς της.

ΙΜΙΑ 31/01/1996 - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (Αφιέρωμα με βίντεο)


Σχόλιο: Να έχουμε τους ήρωές μας στην προσευχή μας. Τους το χρωστάμε! Η εκκλησία μας εύχεται σε κάθε θεία λειτουργία (από την αρχή της, στην Μεγάλη Είσοδο κ.α.). Ας μνημονεύουμε και τα ονόματά τους, όποια θυμόμαστε, τα υπόλοιπα τα ξέρει ο Θεός... 

30.1.21

Σταματήστε τη λογοκλοπή των άρθρων μας!


Σχόλιο: Δυστυχώς η λογοκλοπή γίνεται από πολλά συστημικά ιστολόγια ή ιστοσελίδες. Είναι και άλλες... πολλές... Ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης είναι να τους διαπομπεύουμε δημοσιεύοντας σχετικές περιπτώσεις (όπως άριστα έκανε το https://www.orthodoxianewsagency.gr/) και να ζητήσουμε από τους αναγνώστες μας να τους μποϋκοτάρουν, δηλ. να μην τα παρακολουθούν... Ο δικαστικός δρόμος δεν ξέρω αν θα οδηγήσει κάπου... Πολλά από αυτά τα ιστολόγια λειτουργούν με αυτοματοποιημένο τρόπο, υπάρχει δηλαδή κώδικας που κάνει τη δουλειά: εντολή 1: αντέγραψε, εντολή 2: μην βάζεις πηγή και συγγραφέα.

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο Ekklisiaonline σίγουρα δουλεύει με κώδικα και λογισμικό, μιας κι έχω παρατηρήσει ότι επεμβαίνει (σαν να είναι ιός) σε κάποιες αναρτήσεις μας βάζοντας στην εικόνα παλιών μας αναρτήσεων την εικόνα με το λογότυπό του! Το έχει κάνει αυτόματα στο δικό μας ιστολόγιο πολλές φορές. Μιλάμε για κακόβουλο λογισμικό! που μπορεί να επέμβει σε άλλα ιστολόγια είτε για διαφημιστικούς λόγους, αλλά ποιος ξέρει, ίσως και για άλλους λόγους...

Άντε τώρα να μην πιστέψουμε ότι πίσω από αυτό ή άλλες ιστοσελίδες δεν κρύβεται κάτι πιο μυστικό... κάποια υπηρεσία ίσως; λέω εγώ τώρα...


Εδώ και καιρό από τον προηγούμενο χρόνο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Ekklisiaonline κλέβει τα θέματά μας. Αντιγράφει τα άρθρα μας τα κείμενά μας είτε είναι πρωτογενή είτε είναι επιμέλεια θεμάτων ακόμη και αποκλειστικά μας θέματα.

Τα οικειοποιείται βγάζει τα ονόματα των συντακτών μας και τα δημοσιεύει ως δικά του χωρίς το όνομα των συντακτών μας και χωρίς την πηγή του Orthodoxia news agency (www.ope.gr).
Προσπαθήσαμε πολλές φορές να επικοινωνήσουμε μαζί τους και μας αγνοούν παντελώς.

Από σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να το αναφέρουμε στους χρήστες μας και θα προχωρήσουμε στα νόμιμα

Δείτε σήμερα κάποια παραδείγματα:

Όρθρος Κυριακής 31/01/21 - Πλήρες σχήμα με όλες τις ωδές (τα παραλειπόμενα στις ενορίες σε παρένθεση)

 

ΟΡΘΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

(31/01/21)

(πλήρες σχήμα)

Ἱερεὺς: Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν… ή χωρίς ἱερέα: Δι᾿ εὐχῶν τῶν ἁγίων…

εῦτε, προσκυνήσωμεν… ψαλ. 19, 20)

Τρισάγιο, Σώσον Κύριε…, Ο υψωθείς…, Προστασία φοβερά…

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ: ψαλ. 3, 37, 62, 87, 102, 142

ΙΕΡΕΑΣ: Ειρηνικά

Θεός Κύριος…

Απολυτίκια: αναστάσιμο (α΄ ήχος),

Δόξα… απολυτίκιο Αγίων (πλ. α΄) καὶ νῦν …ομόηχο θεοτοκίο (πλ. α΄)

(α΄ στιχολογία: κάθισμα β΄ ψαλ. 9-16)

Καθίσματα μετά την α΄ στιχολογία από οκτώηχο (ή αναστασιματάριο)

Προσοχή: στο «και νυν…» λέμε το θεοτοκίο που αντιστοιχεί στο αναστάσιμο απολυτίκιο του α΄ ήχου, αφού παραπάνω είχε αντικατασταθεί από αυτό του ήχου που αντιστοιχούσε στο απολυτίκιο των Αγίων.

Εσπερινός Κυριακής 31/01/21 το Σάββατο 30/01 απόγευμα - σύντομο σχήμα


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Σάββατο απόγευμα

(30/01/21)

(βασικό σχήμα)

Ἱερεὺς: Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν… ή χωρίς ἱερέα: Δι᾿ εὐχῶν τῶν ἁγίων…

Δεῦτε, προσκυνήσωμεν…

Προοιμιακός ψαλμός (ργ΄, δηλ. 103)

(στιχολογία ψαλτηρίου: 1ο κάθισμα, δηλ. ψαλ. 1-8 – κάθε Σάββατο)

Κεκραγάρια (δηλ. Κύριε εκέκραξα…, Κατευθυνθήτω…) στον ήχο της νέας εβδομάδας που ξεκινά από Σάββατο απόγευμα, εσπερ. Κυριακής (α΄ ήχος)

Κανονικά ψάλλονται και οι ενδιάμεσοι στίχοι: Θοῦ, Κύριε…κτλ. από ψαλμούς 140, 141, 129 (στις ενορίες κακώς παραλείπονται).

Στιχηρά: 6 αναστάσιμα από οκτώηχο=παρακλητική σε ήχο εβδομάδας (α΄) και 3 των Αγίων (δ΄), λέγοντας 2 φορές το πρώτο .

Εμείς δεν υπογράψαμε. Συνεχίζουμε να συνορεύουμε με τα Σκόπια

 


Έχω ενώπιόν μου το βιβλίο Γεωγραφίας της Έ Δημοτικού, τάξη στην οποία φέτος είμαι δάσκαλος. Το εγχειρίδιο τιτλοφορείται «Γεωγραφία» και υπότιτλος «Μαθαίνω την Ελλάδα». (Το σωστότερο θα ήταν «Μαθαίνω από την Ελλάδα», αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους συγγραφείς του). Το βιβλίο επανεκδόθηκε το 2020. Όμως την φετινή σχολική χρονιά, μας ήρθε πολύ διαφορετικό, αγνώριστο, μασκαρεμένο. Περιέχει μια «καινοτομία», μια λεπτομέρεια που όσοι παραμένουν ακόμη Έλληνες, διατηρούν άγρυπνη την ιθαγένεια και έχουν ανοιχτά τα μάτια της ψυχής τους, αισθάνονται θλίψη, οδύνη και σπαραγμό. Πολύ περισσότερο όσοι δάσκαλοι αντικρίζουμε την μαγαρισιά, την μεγαλύτερη προδοσία από καταβολής του ελληνικού έθνους. Σε όλους τους χάρτες της πατρίδας μας- 20 περίπου- που φιλοξενούνται στο «σχολικό βιβλίο», τα Σκόπια πλέον ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία». Να καμαρώνει, για παράδειγμα,  στην σελίδα 112, χάρτης με τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδος, και να «καπνίζουν τα μάτια σου» από οργή, να ματώνει η καρδιά σου, βλέποντας πάνω από την Μακεδονία μας,  «να καμαρώνει» το βδέλυγμα της ιστορίας: «Βόρεια Μακεδονία».

Κυριακή ΙΕ Λουκά: Ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά (31 Ιανουαρίου 2021):

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΕ΄ Λουκά

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία



Προς Τιμόθεον Α΄ (δ΄ 9–15)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΕ΄ Λουκά

 


 Ζακχαος σώζεται

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΘ´ 1 - 10

29.1.21

Έλληνες Λόγιοι της Ηπείρου


Επ' ευκαιρία των εορτών των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου), του εξ Ιωαννίνων καταγομένου, Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ (31 Ιανουαρίου) και της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία αναρτούμε ένα μικρό αφιέρωμα σε τρείς σπουδαίους Ηπειρώτες Λογίους των χρόνων της Τουρκοκρατίας, τον εθνεγέρτη Διονύσιο Φιλόσοφο, τον Νεόφυτο Βάμβα και τον Νεκτάριο Τέρπο. 

Τί κάνει νιάου-νιάου στά κεραμείδια; Βίντεο

 Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;;;

 

 

Σύνταξη:

Ἱστολόγιο http://kaiomenivatos.blogspot.com/

 

Πρό ἐμβολίου:

Οἱ θάνατοι χρεώνονται στόν κορωναϊό, μέ ἤ ἀπό αὐτόν, μέ ἤ χωρίς ὑποκείμενα νοσήματα! Ἀφειδῶς καί πλουσιοπάροχα, δικαιολογῶντας τήν «πανδημία»!

Μετά τό ἐμβόλιο:

Ξαφνικά οἱ θάνατοι χρεώνονται σέ «φυσικά» αἴτια ἤ σέ ὑποκείμενα νοσήματα! Ἀλλά οὔτε τά ἐμβόλια ἐνοχοποιοῦνται, οὔτε καί ἡ «πανδημία» ξεφουσκώνει…

28.1.21

Κούρδος βουλευτής στο τουρκικό κοινοβούλιο: “Ειδικές ομάδες του κράτους, κάνουν τις απαγωγές Κούρδων”

 




Σχόλιο: Σύντομα και στην Ελλάδα! 
Νεκραναστήθηκε το βαθύ τουρκικό κράτος – Άρχισαν πάλι οι απαγωγές, οι βασανισμοί και οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες
Βουλευτής του HDP, Gergerlioğlu: “Τα περιστατικά απαγωγής γίνονται από το κράτος, το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να διεξάγει έρευνα”

Ο ασκός του Αιόλου


Η απάντηση για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν “εθνική επιτυχία” , ήλθε από τον Πρόεδρο των Σκοπίων.
Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Πενταρόφσκι, αναφερόμενος στο πρόβλημα που προέκυψε από τη στάση και το βέτο της Βουλγαρίας, η οποία δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, θυμήθηκε και τους εν Ελλάδα “Μακεδόνες”.

Πίνακας καθισμάτων ψαλτηρίου (σε όρθρο και εσπερινό) την Περίοδο που διανύουμε: 15/1 έως Σάββατο Απόκρεω

 


Παρακάτω παραθέτω πίνακα με τα καθίσματα του ψαλτηρίου που διαβάζονται κανονικά στις ακολουθίες εσπερινού και όρθρου κατά την περίοδο που διανύουμε (15/1 έως το Σάββατο Απόκρεω, αλλά και τις περιόδους 22/9-19/11 και 26/11-19/12). Δυστυχώς στις ενορίες παραλείπεται η στιχολογία του ψαλτηρίου. Ίσως αυτή η πρακτική να αλλάξει αν εμείς φροντίσουμε να "πιέσουμε" τους ιερείς, αν εμείς δείξουμε περισσότερη διάθεση και ζήλο.




Παρατηρούμε ότι κάθε εβδομάδα με βάση το παραπάνω πρόγραμμα στιχολογείται ολόκληρο το ψαλτήριο! Μάλιστα κάποια καθίσματα στιχολογούνται πολλές φορές:

Σταθεροί ψαλμοί στις καθημερινές ακολουθίες (εσπερινού, αποδείπνου, μεσονυκτικού, όρθρου και ωρών)

 


Παρακάτω παραθέτω πίνακες που περιέχουν τους σταθερούς ψαλμούς που διαβάζονται στις καθημερινές ακολουθίες. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αν κανείς βγάζει τις καθημερινές ακολουθίες, τότε καλύπτει το 20-25% του ψαλτηρίου! Βέβαια, οι περισσότεροι μένουμε στο απόδειπνο και λίγοι βρίσκουν τον χρόνο, αλλά και έχουν τις γνώσεις, για τις βασικές ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου (μεγάλη συνεισφορά βέβαια σε αυτή την κατεύθυνση έχουν διάφορες ιστοσελίδες, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούμε κι εμείς δίνοντας συνδέσμους σε αναρτήσεις στις ετικέτες: ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ή ΤΥΠΙΚΟ). Εκτός αυτών συμπεριλάβαμε και τις ακολουθίες του μεσονυκτικού και των ωρών, οι οποίες γίνονται συνήθως στα μοναστήρια.




ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ MODERNA!

 

Σχόλιο: Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο αληθινό είναι, αλλά φαίνεται πολύ αληθινό. Αν είναι απάτη είναι ευθύνη της φαρμακευτικής εταιρείας να αποδείξει την απάτη και να κινηθεί απέναντι στην καταγγέλουσα (αναφέρει και το όνομα της, αλλά και φαίνεται το πρόσωπό της στο βίντεο). Αν είναι αληθινό, είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να το γνωρίζουν όσοι τρέχουν να εμβολιαστούν... Το δημοσιεύουμε λοιπόν με κάθε επιφύλαξη. Αν αποδειχτεί απάτη θα κατεβάσουμε το βίντεο.

Αν το βίντεο δεν παίζει δείτε το στην πηγή:

Υπέρ αναπαύσεως: π. Χριστοφόρου, π. Παναρέτου (Γρηγοριάτου), π. Αυγουστίνου ιερομονάχων και του Σταύρου

 


Προχθές εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας π. Χριστοφόρος (κατά κόσμον Χαράλαμπος Παπανικολάου) που νοσηλευόταν λόγω κορωνοϊού (δείτε εδώ). Προσθέτουμε στην κατάσταση κεκοιμημένων του 2021 (αν και κοιμήθηκαν τις τελευταίες ημέρες του 2020) και τους π. Πανάρετο και π. Αυγουστίνο (δείτε εδώ).

Καλός φίλος μας ζητάει επίσης να συμπεριλάβουμε στην προσευχή μας και τον Σταύρο ο οποίος επίσης κοιμήθηκε πρόσφατα.

Όποιος μπορεί ας διαβάσει από το ψαλτήρι και ας δώσει τα ονόματα και σε άλλους.

Τα «άγνωστα» χρόνια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου- Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό-ντοκουμέντο και τα λόγια του που έγραψαν ιστορία!


Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ότι και να γράψει κανείς μοιάζει φτωχό και λίγο για να αποδώσει το μεγαλείο ψυχής, την πληθωρική του προσωπικότητα, τον χαρισματικό τρόπο επικοινωνίας με το λαό που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε μια ζωή. 

Έκτακτο: Μια ευχή για τη Θωμαή.

 

Έχει φθάσει καθυστερημένα στα "χέρια" μας: Η Θωμαΐς είναι 9-χρονο κοριτσάκι που υπέστη αλλεργικό σοκ πριν 3 μέρες και έπαθε και ανακοπή καρδιάς (3 φορές). Έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο σε Μ.Ε.Θ. Έχουμε ζητήσει ενημέρωση, για να μάθουμε πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση της. Ας την θεωρούμε κρίσιμη και ας ελπίσουμε να έχει βελτιωθεί. Αν έχουμε νεότερα θα ενημερώσουμε. Ας ευχόμαστε μέχρι τότε.

π. Νικολάι Ραγκόζιν: «Θα έρθει καιρός που δεν θα είναι επιτρεπτό να μπούμε στην εκκλησία…»

 Αποτέλεσμα εικόνας για Νικολάι Ραγκόζιν

π. Νικολάι Ραγκόζιν –  Η διάσπαση του κλήρου!

Ο π. Νικολάι είπε ότι θα έρθει μια καταστροφή και ο κλήρος θα διασπασθεί (διχασθεί). Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τους ανθρώπους. Αυτό είπε.

Κλήθηκε για κατάθεση ο Μητροπολίτης Μόρφου για τα Θεοφάνεια στην Ευρύχου

 morfou neofytos 1

Σχόλιο: Ας ευχόμαστε για τον Σεβασμιότατο Μόρφου, ίσως δεν αργήσει η στιγμή που θα τον κλείσουν σε κάποιο κελί...


«Εξηγήσεις» ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Μόρφου κλήθηκε να δώσει ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος μετά την θεία λειτουργία που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανείων στην Ευρύχου, στη παρουσία πιστών.

Νέα εγκύκλιος για τη λειτουργία των εκκλησιών


Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς τις Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποκωδικοποιώντας την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ισχύ έως την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, η εγκύκλιος τονίζει ότι προβλέπεται η μετάβαση σε χώρους λατρείας, με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαιώσεως κινήσεως (Βεβαίωσις τύπου Β´ forma.gov.gr) ή με την αποστολή μηνύματος στο 13033, και βάζοντας κωδικό μετακίνησης αριθ. 6.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για την μετάβαση σε «τελετή κηδείας υπό τους που προβλέπει ο νόμος» χρησιμοποιείται ο κωδικός 5 της ειδικής φόρμας.

Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους Ιεράρχες να συστήσουν στους Ιερείς τους να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται από την ΚΥΑ, κυρίως κατά την τέλεση των Μυστηρίων της Βαπτίσεως και του Γάμου, αλλά και των Εξοδίων Ακολουθιών.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

"Για την Θεία Κοινωνία δεν προετοιμάζεται κανείς αλλάζοντας τα ρούχα και πλένοντας τα δόντια"

– Γιὰ τὴν Θεία Κοινωνία δὲν προετοιμάζεται κανεὶς ἀλλάζοντας τὰ ροῦχα καὶ πλένοντας τὰ δόντια. Τὸ κυριώτερο εἶναι νὰ ἐξετάση τὸν ἑαυτό του· νὰ δῆ: Αἰσθάνεται τὴν Θεία Κοινωνία ὡς ἀνάγκη; Εἶναι τακτοποιημένος; Μήπως ὑπάρχει κάτι ποὺ τὸν ἐμποδίζει ἀπὸ τὴν Θεία Κοινωνία καὶ δὲν τὸ ἔχει ἐξομολογηθῆ; 

Τα ήδη νεκρωμένα εμβρυακά κύτταρα δεν προσκρούουν σε κάποιο ηθικό εμπόδιο;

 

Ο Σεβ. Μεσογαίας προσκεκλημένος εις Ιερατικήν Σύναξιν του Σεβ. Νεαπόλεως της 24ης Ιανουαρίου 2021 διά το εμβόλιον του κορωνοϊού εδήλωσε ότι εγνώριζε αυτός και η επιτροπή βιοηθικής της Εκκλησίας ήδη από τον Μάρτιον 2020 περί των εμβολίων. 

Ωστόσο, μας προκαλεί ιδιαιτέραν έκπληξιν ότι δεν εγνώριζε τίποτε περί εμβρυϊκών κυττάρων εις τα εμβόλια πριν το αναφέρει ο Σεβ. Κυθήρων, χαρακτηρίζει την έκτρωσιν “διακοπήν κυήσεως” και καταλήγει ότι δεν τίθεται ηθικόν ζήτημα επειδή πρόκειται ήδη διά “νεκρωμένα έμβρυα” που δεν οδηγήθησαν εις την έκτρωσιν διά το εμβόλιον!

26.1.21

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (25/1/21 - 31/1/21)

  

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 27/1: νηστεία  (λαδερό φαγητό)
[Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου]

Παρασκευή 29/1: νηστεία  (άλαδο φαγητό)


Κήρυγμα πατρός Διονυσίου, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021.

Κήρυγμα πατρός Διονυσίου, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021.
 

24.1.21

Η Αμερικανίδα γιατρός Carrie Madej, για τα νέα εμβόλια και ό,τι θα τα συνοδεύει (ΒΙΝΤΕΟ - Ελληνικοί Υπότιτλοι).


Σχόλιο: Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε, ξαναδημοσιεύουμε το βίντεο που είχε πρωτοβγεί πριν δύο μήνες... Δεν αναφέρεται μόνο στο σημερινό εμβόλιο, αλλά και σε καινούρια που θα έρθουν, οι τεχνολογίες που θα έρθουν στη ζωή μας θα πρέπει να μας ανησυχήσουν... για να μην πω να μας τρομοκρατήσουν.

Υπέρ αναπαύσεως: π. Χρυσοστόμου, Διονυσίου, Αλεξάνδρου και Ελένης

 


Εχθές το απόγευμα κοιμήθηκε ο Διονύσιος, ένας νέος αδελφός μας μόνο 49 χρονών, τον κάλεσε ο Κύριος κοντά Του. Μας παρακαλεί να τον συμπεριλάβουμε στην προσευχή μας δικός του άνθρωπος και ιερέας.

Προχθές, επίσης κοιμήθηκε ο π. Χρυσόστομος (ηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου στο Κιλκίς)


Ταυτόχρονα προσθέτουμε στην κατάσταση τον Αλέξανδρο και την Ελένη που κοιμήθηκαν πρόσφατα από κορωνοϊό.

Είναι σημαντικό να προσευχόμαστε για τους άλλους και ιδιαίτερα για τους κεκοιμημένους. Ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος προσευχής για τους κεκοιμημένους είναι με χρήση του ψαλτηρίου. Βοηθούμε όχι μόνο τους αδερφούς μας, αλλά ταυτόχρονα και τον ίδιο μας τον εαυτό... Ας δίνουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και σε άλλους, ιδιαίτερα σε ιερείς, ιερομονάχους ή μοναχούς.

Η Οικογένεια, εργαστήριο σωτηρίας. Με τον Βασίλειο Πορφυρίδη.

Παρακαταθήκη μακαριστού επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη για την εποποιία του 1821 (Τρέιλερ και ταινία)

 





Το trailer έγινε με την ευλογία της Ι.Μ. Αγ. Αυγουστίνου Φλωρίνης. Ολόκληρο το έργο είναι μία παραγωγή της μονής και μπορείτε να το δείτε:

Άρχισε το Θανατικό και στην Ελλάδα! 3 νεκροί μετά τον εμβολιασμό τους! Γυναίκα χωρίς υποκείμενα νοσήματα πέθανε 10 ώρες μετά τον εμβολιασμό της

 

Αρχισε το Θανατικό και στην Ελλάδα!

3 νεκροί μετα τον εμβολιασμό τους!

Γυναίκα χωρις υποκείμενα νοσήματα πέθανε 10 ωρες 

μετα τον εμβολιασμό της!


 

Μετα τον θάνατο δυο Γιατρών ενος Ουρολόγου στην Ξάνθη (πέθανε 4 ημέρες μετα τον εμβολιασμό του) και ενος Οδοντογιατρού στην Αρτα (πέθανε 2 ημέρες μετα τον εμβολιασμό του) είχαμε εναν ακόμη θάνατο Γυναίκας χωρις υποκείμενα νοσήματα 10 ωρες μετα τον εμβολιασμό της..

23.1.21

Όρθρος Κυριακής 24/01/21 - Πλήρες σχήμα με όλες τις ωδές (τα παραλειπόμενα στις ενορίες σε παρένθεση)

  

ΟΡΘΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

(24/01/21)

(πλήρες σχήμα)

Ἱερεὺς: Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν… ή χωρίς ἱερέα: Δι᾿ εὐχῶν τῶν ἁγίων…

εῦτε, προσκυνήσωμεν… ψαλ. 19, 20)

Τρισάγιο, Σώσον Κύριε…, Ο υψωθείς…, Προστασία φοβερά…

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ: ψαλ. 3, 37, 62, 87, 102, 142

ΙΕΡΕΑΣ: Ειρηνικά

Θεός Κύριος…

Απολυτίκια: αναστάσιμο (ήχος πλ. δ΄),

Δόξα… «αναστάσιμο απολυτίκιο ξανά» καὶ νῦν …ομόηχο θεοτοκίο

(α΄ στιχολογία: κάθισμα β΄ ψαλ. 9-16)

Καθίσματα μετά την α΄ στιχολογία από οκτώηχο (ή αναστασιματάριο)

(β΄ στιχολογία: κάθισμα γ΄ ψαλ. 17-23)

Καθίσματα μετά την β΄ στιχολογία από οκτώηχο (ή αναστασιματάριο)

(γ΄ στιχολογία: άμωμος, δηλ. κάθισμα ιζ΄ = ψαλ. 118)

Αναστάσιμα Ευλογητάρια

Υπακοή του ήχου, Αναβαθμοί, Προκείμενον

ΙΕΡΕΑΣ: Εωθινό ευαγγέλιο ια΄ (Ιω. κα΄ 14-25)

ΑΓΡΥΠΝΙΑ (24.1.2021) Κυριακή ΙΔ´ - Οσίας Ξένης



Οἱ πάροχοι ὑπηρεσιῶν ἠλεκτρονικῆς τιμολόγησης καί ὁ ἀριθμός ΜΑΡΚ εἰς ὁδόν χαράγματος Ἀντιχρίστου! Πολλές οἱ "συμπτώσεις"...

 http://kaiomenivatos.blogspot.com/

 Οἱ πάροχοι ὑπηρεσιῶν ἠλεκτρονικῆς τιμολόγησης

καί ὁ ἀριθμός ΜΑΡΚ 

εἰς ὁδόν χαράγματος Ἀντιχρίστου!

Πολλές οἱ "συμπτώσεις"...

 

Τυχαο κι ατό;...

  ΑΑΔΕ πινόησε

τόν Μοναδικό ριθμό Καταχώρησης (ΜΑΡΚ)

μέ χρήση QRcode!

MΑΡΚ γγλιστί (ΜΑRK) σημαίνει ΧΑΡΑΓΜΑ!

τσι κι λλις, λη ατή  λεκτρονική σκλαβιά

πού μς ποχρεώνουν λο καί στενότερα,

βαδίζει ες δόν χρήματης κοινωνίας

καί τελικο μαρκαρίσματος-σφραγίσματος ντιχρίστου!

ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

 

«Θά σᾶς ἀναγκάσουν νά γίνετε κλόουν!» Προφητεία τοῦ Γέροντος Ἐφραίμ Ἀριζόνας ἀπό τό 2007!

  

https://kaiomenivatos.blogspot.com/

«Θά σᾶς ἀναγκάσουν νά γίνετε κλόουν!»

Προφητεία 

τοῦ Γέροντος Ἐφραὶμ Ἀριζόνας 

ἀπό τό 2007!

π. Στέφανος Ἀναγνωστόπουλος

Βίντεο 17-1-2021



 Ἀκολουθεῖ βίντεο:

Οι παρακαταθήκες των αγωνιστών του 1821, Δημητρίου Π. Ρίζου Δρ. Θεολογίας

 

«Ἰδοὺ ὁ Θεὸς μεθ’ ἡμῶν, ὃς ἐπάταξεν ἔθνη πολλὰ καὶ ἀπέκτεινε βασιλεῖς κραταιούς. Ὁ Παντοκράτωρ Θεός, δὲν μᾶς ἀφήνει εἰς τὴν διάκρισιν τοῦ έχθροῦ· ἀλλὰ εἶναι σύμμαχός μας, καθὼς πολλάκις τὸ εἴδομεν καὶ ἄμποτε εἰς τὸ ἑξῆς διὰ τῆς δυνάμεως τοῦ τιμίου καὶ ζωοποιοῦ Σταυροῦ καὶ διὰ τῆς ἐνεργείας καὶ γενναιότητός σας νὰ ἀναφανισθῆ ὁ ἐχθρὸς ἐξ ὁλοκλήρου…».

(Π. Μαυρομιχάλης πρὸς τὸν Θ. Κολοκρώνη)

Παράταση των μέτρων: Τι ισχύει για τους ναούς και τους πιστούς.

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid-19, ανά πεδίο δραστηριότητας, στο σύνολο της Επικράτειας.

Τα μέτρα αυτά ισχύουν για το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6.00.

Στα μέτρα αυτά αναφέρεται αναλυτικά ό,τι ισχύει και για τους χώρους, χωρίς να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

Η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας θα γίνεται με αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 50 άτομα. Η συμμετοχή επιτρέπεται με μάσκα υποχρεωτικά. Οι μόνοι που εξαιρούνται από αυτό είναι οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες.