Ετικέτες

30.11.17

Κοιμήθηκε η Ιφιγένεια

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Πριν δύο ημέρες κοιμήθηκε η Ιφιγένεια που επί δυο μήνες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση (κλικ  εδώ).  Ας ευχηθούμε για τους δικούς της ο Θεός να τους δώσει δύναμη και φώτιση και ας προσευχηθούμε για την αδερφή μας ο Κύριος να την ελεήσει, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε και λίγο από το ψαλτήρι και ας δώσουμε το όνομά της στην ενορία μας.

Καλό παράδεισο αδερφή μας εν Χριστώ Ιφιγένεια.

Ας ευχηθούμε για τον μικρό Ιωάννη που παρουσίασε λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ο Ιωάννης είναι ένα μικρό παιδί που έχει παρουσιάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση. Ας προσευχηθούμε για τον μικρό να ξεπεράσει την ασθένεια χωρίς πρόσθετες παρενέργειες το συντομότερο δυνατό. Ο Θεός να δίνει επίσης δύναμη στους γονείς του.

Συγχώρησε τον Εαυτό σου


Πριν πράξουμε το σωστό κάναμε δεκάδες λάθη. Πριν πούμε ευχαριστώ ξεχάσαμε πολλές φορές τους ευεργέτες μας. Πριν φωνάξουμε «δόξα σοι ο Θεός», χαθήκαμε σε δεκάδες οδυνηρά «γιατί», και πριν δοξολογήσουμε, βραχνιάσαμε στην γκρίνια.

Έγγραφα βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για Εζεκία - ΑΚΕΛ


Έγγραφα των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, τα οποία αφορούσαν τον τρόπο παρακολούθησης του ΑΚΕΛ και συγκεκριμένα του Εζεκία Παπαϊωάννου από τους Άγγλους, αποδεσμεύτηκαν χθες από το Βρετανικό Αρχείο.που εξασφάλισε τα έγγραφα, είπε πως αναφέρονταν για τη δράση του Εζεκία Παπαϊωάννου για την περίοδο μετά το 1930 που έφυγε από την Κύπρο και πήγε στην Αγγλία.

Γεώργιος Κονδύλης: ο "κεραυνός" (1879-1936)


Πρόλογος – στρατιωτική σταδιοδρομία (1879-1922)

Η ιστορία του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα

Ο Άγιος Ανδρέας, πολιούχος της πόλης των Πατρών, είναι άμεσα συνδεδεμένος με την πόλη, αφού στον ομώνυμο Ιερό Ναό βρίσκεται ο τάφος, τα Ιερά Λείψανα του, η Τίμια Κάρα και ο Σταυρός πάνω στον οποίο μαρτύρησε.