Κατόπιν εκάλεσε ο βασιλεύς τους άρχοντές του και τους φίλους τους, τους οποίους είχε μαλώσει και έβαλε ενώπιόν τους αυτά τα κιβώτια και τους είπε να εκτιμήσουν πόσα θα πληρώσουν γι᾿ αυτό, που έχει επικαλυφθή με φύλλο χρυσού και πόσο θα πληρώσουν για εκείνο που έχει εξωτερικά ένα στρώμα πίσσας.
Ετικέτες
24.7.20
«Θ’ ανοίξει η Αγιά Σοφιά και θα λειτουργηθεί. Ένας εξαδάκτυλος βασιλιάς θα είναι τότε»
Ο Όσιος Πατήρ ημών Ηλίας Διαμαντίδης, ο Μυροβλύτης – Ασκητές μέσα στον κόσμο Α’
…Συχνά ο πατήρ Ηλίας Διαμαντίδης προφήτευε λέγοντας: «Θα ‘ρθεί ένας καιρός που θα γίνουν οι άνδρες γυναίκες και οι γυναίκες άνδρες. Τότε θα πέσει μεγάλη κατάρα στον κόσμο. Θα γίνει πόλεμος στην Κωνσταντινούπολη και ο Ρώσσος θα νικά• θα πάει ως τον Ευφράτη ποταμό. Θ’ ανοίξει η Αγιά Σοφιά και θα λειτουργηθή. Ένας εξαδάκτυλος βασιλιάς θα είναι τότε».
ΑΙΣΧΟΣ! ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ!
Την στιγμή που η εθνική μας Ἄμυνα βρίσκεται ἐπί ποδός και τα παλληκάρια μας θαλασσοδέρνονται στο Αιγαίο, κάποιοι στο χωριό Χόρτο Πηλίου με την "Χορτωδία" τους εκστασιάζονται με Οθωμανική μουσική.
Γ. Τράγκας: Επί ημερών του γερμανόφιλου Μητσοτάκη προετοιμαστείτε για τα χειρότερα
Ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός είτε καθοδηγείται και παρασύρεται από το Βερολίνο, είτε υπακούει και πιστεύει απόλυτα σε όσα του λέει η κ. Μέρκελ, προχωρεί σε ταπεινωτικές υποχωρήσεις για το έθνος.
Του Γιώργου Τράγκα
Τη Υπερμάχω Στρατηγώ: Η Ορθοδοξία σε όλον τον κόσμο ενώνει τις προσευχές της για την Αγιά Σοφιά
Ήταν Αύγουστος του 626 μ.Χ. όταν η Κωνσταντινούπολη δεχόταν μία ακόμα αιφνίδια επίθεση από τους Αβάρους, οι οποίοι κατέλαβαν την Παναγία των Βλαχερνών.
Ο Πατριάρχης Σέργιος περιέτρεχε τα τείχη της Πόλης με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενθάρρυνε το λαό στην αντίσταση. Τη νύχτα εκείνη, φοβερός ανεμοστρόβιλος, που αποδόθηκε σε θεϊκή επέμβαση, δημιούργησε τρικυμία και κατάστρεψε τον εχθρικό στόλο. Στις 8 Αυγούστου, η Πόλη είχε σωθεί από τη μεγαλύτερη, ως τότε, απειλή της ιστορίας της. Τότε, ο λαός ευγνωμονώντας την Παναγία που έσωσε την Πόλη, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών. Σύμφωνα με την παράδοση, όρθιο το πλήθος έψαλλε τον «Ακάθιστο Ύμνο», ευχαριστήρια ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους, την Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη του «τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ».
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)