Ετικέτες

3.7.18

Καϊμακτσαλάν 1948 και η γιουγκοσλαβική επίθεση κατά της Ελλάδας


Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου σημειώθηκε πληθώρα μεθοριακών επεισοδίων μεταξύ του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) και αλβανικών, βουλγαρικών και Γιουγκοσλαβικών δυνάμεων. Ένα από τα σημαντικότερα επεισόδια σημειώθηκε στην περιοχή Κουτσούμπεϊ Πέλλας, στα σύνορα Ελλάδας – Γιουγκοσλαβίας.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΜΑΜΗΣ: «ΕΤΣΙ ΣΦΑΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ»





Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ένα πραγματικά μακάβριο θέαμα παρουσιάζει με υπερήφανο ύφος ένας Ιμάμης μέσα σε ένα τζαμί, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα την ώρα που κάνει κήρυγμα τα θρησκευτικά του αισθήματα μέσα στον χώρο του ναού όπου κάποτε λατρεύονταν ο ελληνορθόδοξος χριστιανισμός.

Αυτοί είναι οι βουλευτές της βόρειας Ελλάδας που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Σλάβους, τους Αλβανούς και τους μεγάλους πάτρονές τους




Σχόλιο: Αυτά είναι τα πολιτικά λαμόγια ,που είχαμε την ατυχία να γεννηθούν στον τόπο μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γεώργιος Ιωάννη Λαζαρίδης ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κωνσταντίνος Γεωργίου Ζουράρης ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πάρε αυτόν τον ιερέα από το χωριό μας… γιατί μας στενοχωρεί!




Μόσχου Ιωάννου, «Λειμωνάριον»

Δέκα μίλια από την πόλη Αιγαιές της Κιλικίας, στο χωριό Μάρδαρδος, κατοικούσε ένας γέροντας λευίτης, φημισμένος για την αρετή του.

«Βόμβες» του Μεσογαίας Νικολάου για την κυβέρνηση, τη Μακεδονία και την Εκκλησία

του Γιώργου Π. Τερζή
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ. Η συνάντηση με τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο δεν θα μπορούσε παρά να ισορροπεί σε αυτόν τον άξονα. Ειδικά, δε, όταν αυτή η συνάντηση λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία».