Ετικέτες

21.1.17

Η ύπνωση μπορεί να σε καταστρέψει

Αποτέλεσμα εικόνας για υπνωση χριστος

της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου 


Μία από τις τεχνικές θεραπείας που προτείνουν σήμερα οι ψυχολόγοι και οι παραψυχολόγοι είναι η τεχνική της ύπνωσης. Τι είναι η ύπνωση και πόσο επικίνδυνη είναι;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ύπνωσης.

Οι τυπικές μέθοδοι επιδιώκουν τη μετατόπιση και την εστίαση της προσοχής του ασθενή σε κάποιο σημείο. Το σημείο εστίασης μπορεί να είναι εξωτερικό ή εσωτερικό. Η ύπνωση δεν αποτελεί ξεχωριστή επιστήμη ούτε κάποια αυτόνομη θεραπευτική προσέγγιση, όπως είναι η γνωσιακή - συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Είναι μια τεχνική. Η ύπνωση είναι μια από τις πολλές τεχνικές που χρησιμοποιείται σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα. Χρησιμοποιείται στον έλεγχο του πόνου, στην κατάθλιψη, στις διαταραχές άγχους (π.χ. φοβίες, μετατραυματική συνδρομή), στη διακοπή επιβλαβών συνηθειών, στις διατροφικές διαταραχές, στις ψυχο-σεξουαλικές δυσλειτουργίες, στην ψυχοσωματική ιατρική και σε άλλα πολλά ψυχολογικά και ιατρικά προβλήματα.

Ο ασθενής μπαίνει σε ένα δωμάτιο και ακολουθώντας τα βήματα του θεραπευτή οδηγείται σε βαθύ ύπνο. Μπαίνει σε μία άλλη διάσταση που ο ίδιος δεν την καταλαβαίνει συνειδητά. Ο θεραπευτής επικοινωνεί με το υποσυνείδητο του ασθενή και προσπαθεί να εκμαιεύσει στοιχεία για να δώσει λύσεις. Όσοι πιστεύουν σε προηγούμενες  ζωές νομίζουν ότι μεταφέρονται σε μία από τις προηγούμενες ζωές τους και ανακαλύπτουν τον λόγο για μία σημερινή τους φοβία. Πολλοί νομίζουν ότι φοβούνται την θάλασσα, επειδή πνίγηκαν στην προηγούμενη ζωή τους!

Υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής της συνεδρίας, έτσι ώστε ο ασθενής να ακούσει όταν συνέλθει όσα είπε, εφόσον το επιθυμεί.

Στο παρελθόν που ασχολήθηκα αρκετά με την εναλλακτική ιατρική, ήμουν ένα βήμα πριν δοκιμάσω την ύπνωση. Ο Θεός με λυπήθηκε καθώς πολλοί κοντινοί μου άνθρωποι που είχαν αυτήν την εμπειρία μου είπαν ότι κατέστρεψαν τον ψυχικό τους κόσμο. Μετά την ύπνωση είχαν συνέχεια αϋπνίες, εντάσεις, έντονες φοβίες που δεν είχαν πριν και άλλα πολλά. Όχι σενάρια, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.

Η ανάγκη για θεραπεία είναι έντονη και πολλές φορές η απόγνωση μας οδηγεί σε λάθος επιλογές. Προσωπικά πέρασα από βαριά κατάθλιψη με πολλά ψυχολογικά προβλήματα και βασανίστηκα πολύ. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα να μπω σε κλειστούς χώρους, δεν μπορούσα να κοιμηθώ και άλλα πολλά με βασάνιζαν για καιρό. Όταν ακούμπησα όλη μου την ζωή στον Ένα Τριαδικό Θεό ΣΩΘΗΚΑ. Έβγαλα την ταφόπλακα που κουβαλούσα για χρόνια και άρχισα να ζω με νόημα προσπαθώντας να γίνω μία σωστή χριστιανή. Στα μυστήρια της εκκλησίας βρήκα την θεραπεία μου. Χωρίς χάπια, χωρίς συνεδρίες, χωρίς σεμινάρια, χωρίς ύπνωση και μόνο με την βοήθεια του Θεού έγινα καλά.

Υπάρχουν πολλοί απατεώνες, μου είπαν, που δεν είναι επιστήμονες και κάνουν ύπνωση. Προσωπικά γνωρίζω επιστήμονες ψυχολόγους με πτυχία που κάνουν στους ασθενείς τους τέτοιες θεραπείες. Επαγγελματίες με κάθε επίσημη απόδειξη που έχουν στα χέρια τους ψυχές και δεν ξέρω που τις οδηγούν.

Η συνειδητή κατάσταση που έχει ένας άνθρωπος του επιτρέπει να καταλαβαίνει κάποια πράγματα για τον εαυτό του, για την ψυχή του και άλλα να μην τα καταλαβαίνει καθώς είναι στο υποσυνείδητο για λόγους ασφαλείας. Δεν είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Όταν ξυπνάμε με το ζόρι το παρελθόν κάνουμε μία επίθεση και μία παρέμβαση στον εαυτό μας που ούτε ο ίδιος δεν την θέλει. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ο οργανισμός ενεργοποιεί αυτόματα το μετατραυματικό σοκ οπότε ο ασθενής δεν θυμάται τι έγινε. Μας προστατεύει ο οργανισμός μας και μας δίνει ασφάλεια. Εμείς πάμε να σκαλίσουμε πληγές; Άγχη, φοβίες, ανασφάλειες, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και άλλα πολλά δημιούργησαν τα δαιμόνια, για να βασανίζουν τους ανθρώπους.

Σχετικά με την επιστροφή σε προηγούμενες ζωές, δηλαδή δαιμόνια φαντασίας που προσπαθεί ο κάθε «θεραπευτής» να φυτέψει μέσα μας, δεν θα αναφερθώ, γιατί εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα.

Το πιο σημαντικό είναι πως χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στον Θεό και ξεχνάμε πως είμαστε δικό Του δημιούργημα και πως Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από μας τι έχουμε ανάγκη. Ας ζητήσουμε λοιπόν να μας γιατρέψει ο Κύριος μας από τις πληγές μας γιατί μόνο μαζί Του θα νιώσουμε ανακούφιση, ασφάλεια και ηρεμία.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου 
Για το ιστολόγιο http://ellasnafs.blogspot.gr/


 Αποτέλεσμα εικόνας για υπνωση δαιμονια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.