Ετικέτες

18.10.19

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ


Σας ενημερώνουμε ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη κύκλος σεμιναρίων σχετικά με τις χριστιανικές αιρέσεις και τις εξωχριστιανικές και παραθρησκευτικές ομάδες.

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους ιερείς που θέλουν να αποκτήσουν μια πιο εμπεριστατωμένη κατάρτιση που θα τους βοηθήσει στην προσέγγιση μη ορθοδόξων ατόμων της ενορίας τους, σε εκπαιδευτικούς και κατηχητές που είτε επιθυμούν να λάβουν απαντήσεις σε προσωπικές τους αναζητήσεις, είτε αντιμετωπίζουν ανάλογες απορίες των μαθητών τους και επιζητούν μια βαθύτερη σχετική επιμόρφωση, σε πιστούς που προβληματίζονται εξαιτίας της επαφής τους με άτομα του περιβάλλοντός τους, που εμπλέκονται σε αιρετικές ή εξωχριστιανικές ομάδες, αλλά και στο κάθε ενεργό μέλος της Εκκλησίας μας που επιθυμεί για τους δικούς του λόγους να το παρακολουθήσει.
Στο χειμερινό εξάμηνο του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί η επιχειρηματολογία των διαφόρων θρησκευτικών ομάδων σε αντιπαράθεση με την ορθόδοξη παράδοση, από δύο αντίστοιχα εισηγητές. Για το εαρινό εξάμηνο προβλέπεται πιο βιωματική προσέγγιση, από εισηγητές που οι ίδιοι ήταν μέλη τέτοιων ομάδων, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις σχετικές προσωπικές τους εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων αδιάκριτων ή λανθασμένων συμπεριφορών που συνάντησαν κατά την πορεία αναζήτησης της αλήθειας, μέχρι τη μεταστροφή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Κατά την τελευταία συνάντηση του ακαδημαϊκού έτους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου 2019, υπό τον ευρύτερο τίτλο «ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ», τελεί υπό την ευθύνη του τακτικού μέλους της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίτιμου πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μ. Ιερισσού, πανοσιολ. αρχιμανδρίτη κ. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη. Οι εισηγήσεις, που παρουσιάζονται από τον ίδιο και από κατηρτισμένους θεολόγους, στα πλαίσια των δράσεων του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (http://www.oriopisteos.eu/ ), υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, έχουν αναλυτικά ως εξής:
7/10 Θέμα: "Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"
Εισηγητές: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, Π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΑΪΔΩΝΗΣ

14/10 Θέμα: "ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ"
Εισηγητές: ΣΟΦΙΑ ΧΑΣΙΩΤΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΙΝΑΣ

21/10 Θέμα: "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"
Εισηγητές: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΣΙΟΝΤΙΚΙΔΟΥ, Π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΑΪΔΩΝΗΣ

4/11 Θέμα: "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΎΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"
Εισηγητές:  ΣΟΦΙΑ ΧΑΣΙΩΤΗ, ΒΑΪΟΣ ΠΡΑΝΤΖΟΣ

11/11 Θέμα: "ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ"
Εισηγητές: Π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΑΪΔΩΝΗΣ, ΒΑΪΟΣ ΠΡΑΝΤΖΟΣ

18/11 Θέμα: "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"
Εισηγητές: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΙΝΑΣ

 25/11 Θέμα: "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ"
Εισηγητές: ΣΟΦΙΑ ΧΑΣΙΩΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΣΙΟΝΤΙΚΙΔΟΥ

2/12 Θέμα: "Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ"
Εισηγητές: Π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΑΪΔΩΝΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΧΑΣΙΩΤΗ

 9/12 Θέμα: "ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ"
Εισηγητές: ΒΑΪΟΣ ΠΡΑΝΤΖΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΙΝΑΣ

10) 16/12 Θέμα: "ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ".
Εισηγητές: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΧΑΣΙΩΤΗ

Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα, 7:30-8:30 μ.μ. σε αίθουσα της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, Αγ. Σοφίας 3, 1ος όροφος (έναντι Ι. Ν. Αγ. Γρηγορίου Παλαμά, είσοδος στο κτίριο που στεγάζεται και η Euromedica).

Των εισηγήσεων προηγείται παρακλητικός κανόνας υπέρ επιστροφής των πεπλανημένων αδελφών μας, στις 6.30 μ.μ.

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.