Ετικέτες

28.11.19

Ο καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος κι από τον αθεϊσμό, αυτή είναι η γνώμη μου!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωμαιοκαθολικισμος = πάπας 
Κάποιοι αδελφοί ρωτούν: Για τις γνωστές θεολογικές διαφορές μεταξύ του Ρωμαϊκού Καθολικισμού και της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας αξίζει να υπάρχει τόση έντασις;
Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο κακό είναι η αίρεση, θα αναφέρουμε έναν λόγο του Φ. Ντοστογιέφσι από το έργο του " Οι Δαιμονισμένοι".
" Ο καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος κι από τον αθεϊσμό, αυτή είναι η γνώμη μου. Μάλιστα, αυτή είναι η γνώμη μου! Ο αθεϊσμός κηρύσσει μόνο το μηδέν, ο καθολικισμός όμως πάει πιο πέρα: μας παρουσιάζει έναν διαστρεβλωμένο Χριστό, πού ο ίδιος ο καθολικισμός τον έχει ψευτίσει και καθυβρίσει, κηρύσσει έναν αντίθετο Χριστό! Κηρύσσει τον Αντίχριστο, σας ορκίζομαι, σας βεβαιώνω! 
Έχω τη γνώμη πως ο Καθολικισμός  της Ρώμης, δεν είναι καν θρησκεία, είναι στο βάθος η συνέχιση της δυτικής ρωμαιικής αυτοκρατορίας, κι όλα τα υποτάσσει σ΄αυτή τη σκέψη, αρχίζοντας από την πίστη.
Ο Πάπας σφετερίστηκε τη γη, κάθισε σε επίγειο θρόνο κι άρπαξε το ξίφος. Κι από τότε συνεχίζεται πάντα το ίδιο, μόνο που πρόσθεσαν στο ξίφος και την ψευτιά, την κατεργαριά, την απάτη, το φανατισμό, τη δεισιδαιμονία, το έγκλημα.
Έπαιζαν με τα πιο ¨άγια, τα αληθινά, τα απλοϊκά, τα φλογερά αισθήματα των λαών, κι όλα τα ανταλλάξανε με χρήματα, με μια ταπεινή επίγεια εξουσία. Μήπως όλα αυτά δεν είναι διδασκαλία του Αντίχριστου; 
Και πως να μη γεννηθεί απ΄αυτά ο αθεισμός;
Ναι, απ΄αυτούς τους ανθρώπους προήλθε ο αθεϊσμός, απ΄τον καθολικισμό της Ρώμης! 

"Γεροντικό με γέροντες παλιούς και νέους" 
Ι Κελλίον Αγ. Γεωργίου Φανερωμένου
Αγ. Όρους
Επιλογή: Μάριος Μιχαηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.