Ετικέτες

23.12.20

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτάκτως -λόγω Χριστουγέννων- σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ενημέρωσαν για τις εξελίξεις γύρω από τον ιό.

Όσον αφορά τη λειτουργία των Ιερών Ναών, ο κύριος Χαρδαλιάς επανέλαβε τα ήδη γνωστά μέτρα. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που είχε εκδοθεί, θα τελεστούν Θείες Λειτουργίες ανήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, όπου σε κάθε ναό θα μπορούν να προσέλθουν μέχρι και 25 πιστοί, ενώ στους Μητροπολιτικούς Ναούς μέχρι και 50.

Άσχημα είναι τα νέα και για τους μικρούς καλαντιστές, αφού ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν θα πρέπει να βγουν έξω για κάλαντα!

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας: «Από σήμερα 15 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται η προσέλευση του κόσμου για ατομική προσευχή με καθορισμένο ωράριο από τον κάθε ναό το οποίο θα είναι αναρτημένο στην είσοδο του Ιερού Ναού», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας έπειτα από σχετική ερώτηση μετά την ολοκλήρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ακόμα ανέφερε ότι: «Επιτρέπονται οι κωδωνοκρουσίες ενώ απαγορεύονται τα μεγάφωνα. Τέλος, η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα γίνει εντός των Ιερών Ναών».

 https://www.orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.