Ετικέτες

2.1.21

Συγκαλείται εκτάκτως η Δ.Ι.Σ. τη Δεύτερα από τον Αρχιεπίσκοπο - Θέμα: η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τους ναούς τα Θεοφάνεια!


Σχόλιο: Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε έναν τέτοιο αιφνιδιασμό νωρίτερα. Δεν περιμέναμε να αφήσουν εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανούς να κοινωνήσουν. Τελικά μας έκαναν τη "χάρη"... Τώρα όμως ξαναδείχνουν τα δόντια τους... με προφάσεις εν αμαρτίαις... Πραγματικά θα εκπλαγώ αν η Δ.Ι.Σ. σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αδέρφια, το θέμα δεν είναι τί θα πει η Δ.Ι.Σ., αλλά τί θα πει η καρδιά μας... Κάποιοι άλλοι στάθηκαν "όρθιοι" δηλώνοντας πίστη στο δικό τους ανθρώπινο κατασκεύασμα, εμείς που υποτίθεται ότι πιστεύουμε στον Κύριο και Δημιουργό μας, σε Εκείνον που ενσαρκώθηκε για εμάς, σταυρώθηκε για να σηκώσει τις αμαρτίες μας, αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους Ουρανούς και κάθισε εκ Δεξιών του Πατρός φέροντας πλέον και την ανθρώπινη φύση μαζί με τη θεϊκή, εμείς λοιπόν πόσο περισσότερο πρέπει να σταθούμε όρθιοι; Υπάρχει τίποτα που θα έπρεπε να μας φοβίζει; Αν πέσει και τώρα το κάστρο, ποιος πιστεύει ότι θα κάνει στη συνέχεια Ευαγγελισμό, Μεγάλη Σαρακοστή, Χαιρετισμούς, Μεγάλη Εβδομάδα, Ανάσταση;;;;


Μετά την νέα απόφαση της κυβέρνησης να τελεστεί ο  εορτασμός των Θεοφανείων κεκλεισμένων των θυρών η αντίδραση της Εκκλησίας υπήρξε άμεση. Ο Αρχιεπίσκοπος συγκάλεσε έκτακτη ΔΙΣ για την Δεύτερα προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα και να αποφανθεί.

Ο κ. Πέτσας στις ανακοινώσεις που μας έκανε το πρωί μεταξύ άλλων  μας είπε: “Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους” .

Από την ώρα εκείνη πήραν φωτιά τα τηλέφωνα. Αρχιερείς, ιερείς και πιστοί εξέφραζαν την έκπληξη τους και την έντονη δυσαρέσκεια τους για την ανακολουθία της κυβέρνησης.

Υποτίθεται ότι με βάση την τελευταία ισχύουσα ΚΥΑ και σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο ο εορτασμός των Θεοφανείων  θα γινόταν με την παρουσία πιστών. Απλά δεν θα γινόταν ο  Αγιασμός των υδάτων.

Για τη νέα απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση ερήμην της Εκκλησίας , η ηγεσίας της Εκκλησίας ως πρώτη επίσημη  αντίδραση συγκαλεί ΔΙΣ την Δευτέρα. Ευκαιρία να δείξει μετά από τόσο εμπαιγμό την ανυπακοή της. 

Πηγή:https://www.exapsalmos.gr/

https://perivleptosfl.blogspot.com














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.