Ετικέτες

24.6.21

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Σε σοβαρή κατάσταση τρεις από τους επτά Μητροπολίτες

 


Σχόλιο: Σημεία των καιρών... Ας ευχόμαστε ο Θεός να βάλει το χέρι Του, διότι τέτοια περιστατικά μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση την Εκκλησία μας.


Ένας ιερομόναχος που παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και αργότερα σε αυτό της Μητρόπολης Βέροιας, είναι ο δράστης της επίθεσης στη Μονή Πετράκη με θύμα επτά Μητροπολίτες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ιερομόναχος είχε σε α΄βαθμό καθαιρεθεί και το απόγευμα της Τετάρτης το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποσχηματισμός του δράστη είχε να κάνει για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως δήλωσε εξερχόμενος της Μ. Πετράκη, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό. Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Αίφνης, ο ιερομόναχος, που όπως απεδείχθη κουβαλούσε πάνω του βιτριόλι, το έβγαλε από την τσέπη του και το έριξε στα πρόσωπα και τα χέρια των παριστάμενων Μητροπολιτών, τραυματίζοντας επτά από αυτούς.

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημο, Άρτης Καλλίνικο, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, Ζακύνθου Διονύσιο Δ’, Κηφισιάς Κύριλλο, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιο.

Τρεις εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Σοβαρότερη όλων φέρεται να είναι η κατάσταση της υγείας του Αρτης Καλλίνικου.

Δέκα οι τραυματίες

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι δέκα καθώς πέραν των επτά Μητροπολιτών, έχουν τραυματισθεί ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη καθώς και ακόμη δύο άτομα, δικηγόροι στο επάγγελμα.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ στο «Λαϊκό» έσπευσαν ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 


https://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.