Δείτε ολόκληρη τη δισέλιδη επιστολή Τσίπρα προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, για νέο πρόγραμμα στήριξης...
Η επιστολή του Α. Τσίπρα λέει πως η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ με μια αλλαγή: να διατηρηθεί η ειδική έκπτωση 30% για τα νησιά.
Για το κρίσιμο ζήτημα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο Α. Τσίπρας ζητά η αλλαγή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη μέχρι το 2022 να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως. Επίσης συμφωνεί στη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά να γίνει με βραδύτερο ρυθμό.
«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015», γράφει ο κ. Τσίπρας.
«Όπως θα παρατηρήσετε», συμπληρώνει, «οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».
Η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου
"Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν.
Η Ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας.
Η νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ζητά μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM , ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.
Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης:
- Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.
- Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
- Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.
- Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.
- Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.
Κωδικοποίηση
Αυτά είναι τα μέτρα που περιλαμβάνει η νέα ελληνική. Υιοθετεί στη συντριπτική της πλειοψηφία τη νέα πρόταση Γιούνκερ. Την πρόταση απέστειλε ο πρωθυπουργός πριν από λίγο στις ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ.
ΦΠΑ: Διατήρηση έκπτωσης 30% στα νησιά,
Δημοσιονομική διαρθρωτικά μέτρα:
1. Σταδιακά αυξήσει την προκαταβολή φόρου ατομικού εισοδήματος των επιχειρήσεων στο 100 τοις εκατό
2. σταδιακή κατάργηση της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης για τους γεωργούς (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων για τους φόρους κατανάλωσης στο πετρέλαιο ντίζελ) έως το τέλος του 2017.
3.Μειωση του ανώτατο όριο δαπανών για στρατιωτικές δαπάνες κατά € 200 εκατομμύρια το 2016 και € 400εκατομμύρια το 2017 μέσω στοχευμένων σύνολο ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού του προσωπικού και προμηθειών.
3. Συντάξεις:
-Πλήρης εφαρμογή του νόμου 3863 που μειώνει τις συντάξεις
-Εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου του 2012 μεταρρύθμισης (παράγοντα βιωσιμότητας) στο πλαίσιο της ασφαλιστική ς μεταρρύθμισης.
-Το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2019, αλλά χωρίς άμεση εφαρμογή για το 20% των δικαιούχων.
-Σταδιακή κατάργηση των τελών μέχρι το τέλος του 2017, αρχής γενομένης από 31ης Οκτωβρίου 2015.
4. Αγορά εργασίας
Το νέο πλαίσιο θα νομοθετηθεί μέσα στο φθινόπωρο του 2015.
5. Αγορές προϊόντων:
Αμέσως θα εφαρμοστούν συγκεκριμένες συστάσεις από την εργαλειοθήκη 1 (ενοίκια τουριστών ΟΟΣΑ, τουριστικά λεωφορεία, οι άδειες φορτηγών, κώδικα συμπεριφοράς για τα παραδοσιακά τρόφιμα και Ευρωκώδικες για οικοδομικά υλικά)
Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων για τους συμβολαιογράφους , αναλογιστές, και δικαστικούς επιμελητές, απελευθέρωση της αγοράς για γυμναστήρια και εξαλείψει σημαντικό τμήμα των οχλήσεων χρεώσεις.
Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, να εφαρμοστεί ένα φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πακέτο συμπεριλαμβανομένων:
• Δημιουργία One-Stop-Shop (OSS) υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις (ανάλυση των βέλτιστων πρακτικών, καθώς και έναν ολοκληρωμένο χάρτη πορείας που έχουν ήδη προετοιμαστεί και να ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ)
• Διεξαγωγή αμέσως μια συνολικής αξιολόγηση του ανταγωνισμού σε συγκεκριμένους τομείς που χαρακτηρίζονται από ολιγοπωλιακές πρακτικές (π.χ. κατασκευές, χονδρικό εμπόριο, τα γεωργικά προϊόντα, τα μέσα ενημέρωσης, κ.λπ.) και θα α υιοθετήσει τις συστάσεις αναλόγως
(Οδικός χάρτης και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ήδη προετοιμαστεί από τον ΟΟΣΑ)
• Θα υλοποιήσει άμεσα μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την καταπολέμηση διαφθοράς
πρακτικές, για παράδειγμα στον τομέα των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (οδικό χάρτη και χρονοδιάγραμμα που έχουν ήδη προετοιμαστεί από τον ΟΟΣΑ).
- Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ θα χωριστεί από τη ΔΕΗ σε χωριστή νομική οντότητα υπό κρατικό πλειοψηφία κυριότητα.
Η πρόταση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.
Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.