Ετικέτες

4.7.18

ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για εορτη αγιων αποστολων

Του Κωνσταντίνου Φωκαέα 
«και το τεῖχος τῆς πόλεως ἔχον θεμελίους δώδεκα και επ΄ αὐτῶν δώδεκα ὀνόματα τῶν δώδεκα ἀποστόλων τοῦ ἀρνίου» (Απ.21,14).
Με αυτά τα λόγια, αγαπητοί μου αδελφοί, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός φανερώνει την δόξα και το μεγαλείο των Αγίων Δώδεκα μαθητών και Αποστόλων Του, οι οποίοι έχουν την κορυφαία θέση στην πολιτεία του Θεού. Η επί γῆς Εκκλησία θεμελιώθηκε από τον Χριστό με θεμέλιο την δράση, το κήρυγμα και την θυσία των Αγίων Αποστόλων, γι΄ αυτό και ομολογούμε ότι πιστεύουμε εἰς μίαν, ἁγίαν, καθολικήν και ἀποστολικήν Ἐκκλησίαν, οποία είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Μέσω των Αγίων Αποστόλων γνώρισαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι την αλήθεια για τον Θεό και τον σκοπό της ζωής. Σε όλα τα μέρη της Ελλάδας ιδρύθηκαν χριστιανικοί ναοί, όπου λατρευόταν πλέον ο αληθινός Θεός και όχι οι ψεύτικοι θεοί της αρχαίας ειδωλολατρείας. 
Για εμάς τους Χριστιανούς, τόσο η λατρεία, όσο και η διδασκαλία του Χριστού είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Καθετί που είπε ο Χριστός, είναι νόμος για μας, είναι θησαυρός. Και τα έργα του Χριστού είναι παράδειγμα προς μίμηση. Όπως βάδισαν ο Χριστός και οι Άγιοι Απόστολοι, έτσι οφείλουμε και εμείς να βαδίζουμε στην ζωή μας, « ὑμῖν ὑπολιμπάνων ὑπογραμμόν ἵνα ἐπακολουθήσητε τοῖς ἴχνεσιν αυτοῦ» (Α΄ Πτ. 2,21), όπως έλεγε ο απόστολος Πέτρος.
Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Χριστός δεν ήταν ένας φιλόσοφος, ο οποίος μιλούσε μόνο για αγάπη. Ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο οποίος φανερώθηκε στην γη «ἵνα λύση τὰ ἔργα τοῦ διαβόλου» (Α΄ Ἰω.3,8). Δηλαδή μέχρι την εποχή του Χριστού κυριαρχούσε η πλάνη, το ψέμα και η κακία του Διαβόλου στην ζωή των ανθρώπων. Υπήρχαν φαινόμενα θλιβερά, όπως οι τελετές μαύρης μαγείας, οι ανθρωποθυσίες με σκοπό τον εναγισμό, οι απάνθρωπες μονομαχίες στα αμφιθέατρα, για την διασκέδαση του λαού και πολλά άλλα, που ήταν τρόπος ζωής στους ανθρώπους του παρελθόντος, που δεν γνώριζαν τον αληθινό Θεό.
Ο Χριστός ήρθε να πολεμήσει, να συγκρουστεί με αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο, τον κόσμο της ειδωλολατρείας, του σκότους, της αμαρτίας. Να γκρεμίσει τα κάστρα του Διαβόλου και στην θέση τους να οικοδομήσει την Εκκλησία Του. Η Εκκλησία είναι από τότε το βασίλειο, η αυτοκρατορία του Θεού πάνω στην γη, και οι πρώτοι στρατιώτες και αξιωματικοί αυτού του πνευματικού στρατού ήταν οι Άγιοι Απόστολοι.
Αυτός ο πνευματικός πόλεμος, ώστε να πεταχτεί έξω «ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου», δεν τελείωσε εκείνη την εποχή, τον 1ο αι.μ.Χ., δηλαδή την εποχή που ζουν και δρουν οι Άγιοι Απόστολοι. Συνεχίστηκε από τις επόμενες γενιές αγίων και, κυρίως, από τους Έλληνες Χριστιανούς και αγίους, οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε τρεις αιώνες να αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης και γενικότερα την ιστορία της ανθρωπότητας, με το να επικρατήσει το φως του Χριστιανισμού σε βάρος του σκότους της πολυθεΐας.
Παρόλα αυτά, ο πνευματικός πόλεμος των Χριστιανών ενάντια στο σκότος της δαιμονολατρείας δεν τερματίστηκε, έστω και αν η Ευρώπη εκχριστιανίστηκε. Οι ίδιοι οι Άγιοι Απόστολοι, οι οποίοι «ὑπό Πνεύματος Ἁγίου φερόμενοι ἐλάλησαν» (Β΄ Πτ.1,21), προφήτευσαν ότι θα ερχόταν κάποτε ο καιρός, όπου οι Χριστιανοί θα αρνηθούν την πίστη του Χριστού, θα αποστατήσουν από την Εκκλησία και θα επανέλθουν στην αθλιότητα της αρχαίας ειδωλολατρείας. «ἐλεύσονται ἐπ΄ ἐσχάτων τῶν ἡμερῶν ἐμπαῖκται» (Β΄ Πτ.3,3), όπως δίδασκε ο Απόστολος Πέτρος και «ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροί χαλεποί» (Β΄ Τιμ.3,1), όπως αντίστοιχα προφητεύει ο απόστολος Παύλος.
 «ἐν ὑστέροις καιροῖς ἀποστήσονταί τινες τῆς Πίστεως, προσέχοντες πνεύμασι πλάνοις και διδασκαλίαις δαιμονίων» (Α΄ Τιμ.4,1), δηλαδή ένα μέρος του Χριστιανικού κόσμου θα αποστατήσει και θα πιστεύει σε δαίμονες. Ο πρώτος μεγάλος αποστάτης ήταν ο Πάπας, ο οποίος από το 1014 μ.Χ. και έπειτα κατρακύλησε στην αίρεση του filioque, και τελικά μετέτρεψε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε μια τυραννική παπολατρική θρησκεία, που περισσότερη ομοιότητα είχε με το Ισλάμ, παρά με τον Χριστιανισμό.
Και όσο προχωρούμε στην νεότερη εποχή, η αποστασία των Χριστιανών εξαπλώνεται στην Ευρώπη, με την εμφάνιση της περίφημης Αναγέννησης και του Προτεσταντισμού, καθώς οι εκπρόσωποι αυτών των κινημάτων ασχολήθηκαν με πάθος με τον αποκρυφισμό των αρχαίων χρόνων, με τoν αρχαίο ερμητισμό, δηλαδή την αιγυπτιακή μαγεία, που κυριαρχεί στις ροδοσταυρικές αδελφότητες, και την εβραϊκή Καμπάλα ή Καμπαλάχ, που είναι η κρυφή διδασκαλία των μασονικών στοών.
Και ενώ οι Άγιοι Απόστολοι μάς είχαν προειδοποιήσει ότι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε και με τον Θεό και με τον Διάβολο, «τίς συμφώνησις Χριστ προς Βελίαρ» (Β΄ Κρ.6,14), αυτοί οι ταλαίπωροι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να ενώσουν Χριστιανισμό και μαγεία και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο σύγχρονος ορθολογισμός και η επιστήμη στην Ευρώπη, που παρεκτράπηκε πλήρως από τον αρχαίο ελληνικό ορθολογισμό, αλλά και από το μεγαλείο των σοφών Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας μας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα δεινά, στην Ευρώπη του 19ου αιώνα εξαπλώθηκε και το σιωνιστικό τραπεζικό σύστημα, που καταβρόχθισε την μία μετά την άλλη ευρωπαϊκή χώρα και μέχρι σήμερα εξουσιάζει, σαν ένας αόρατος δικτάτορας, όλο τον δυτικό κόσμο. Αυτό το θηρίο, οι πανίσχυροι Σιωνιστές τραπεζίτες, είναι που μας επέβαλαν το απαίσιο μνημόνιο, που ψαλιδίζουν μισθούς και συντάξεις, που χρηματοδοτούν τα αισχρά gay pride, που ονομάζουν τις ετερόκλητες φυλές που κατοικούν στα Σκόπια ως Μακεδόνες, και τόσα άλλα, που δεν έχουμε τον χρόνο να αναλύσουμε.
Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, αδελφοί μου, είχαν προφητευτεί από τον Χριστό και τους Αποστόλους Του 2.000 χρόνια πριν. Η Ευρώπη, σε μεγάλο βαθμό, αποστάτησε από τον Χριστό και όχι μόνο επέστρεψε στην αρχαία ειδωλολατρεία, αλλά την ξεπέρασε. Βλέπετε, ακόμη και οι αρχαίοι ειδωλολάτρες δεν είχαν φτάσει στο σημείο να νομοθετούν γάμους ομοφυλοφίλων και αναδοχή τέκνων. Και στο βάθος του χρόνου έρχονται και τα χειρότερα, η ηλεκτρονική ταυτότητα, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το χάραγμα της Αποκάλυψης, απλά εκτός του ανθρώπινου σώματος. Ο δρόμος είναι ανοικτός, ώστε να επιβληθεί αυτό το μικροτσίπ πρώτα στην ταυτότητά μας και αργότερα να εμφυτευθεί και στο σώμα μας, ώστε να υποδουλωθεί η ανθρωπότητα στον επερχόμενο ψευδομεσσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Παρέτεινα τον λόγο μου, συγχωρέστε με. Αλλά ζούμε σε κρίσιμη εποχή,  όπου κινδυνεύει και η εθνική μας συνείδηση, ως Ελλήνων, και η πίστη μας, ως Ορθοδόξων Χριστιανών. Μία είναι η λύση, να καταφύγουμε ξανά στον Χριστό, να βγούμε από την χλιαρότητα, την πνευματική αδιαφορία. Να ξεκόψουμε κάθε σχέση με τον Διάβολο, είτε αυτό λέγεται ενασχόληση με μαγεία, αστρολογία, μαντεία είτε με οτιδήποτε σχετικό. Να σταματήσουμε να λατρεύουμε τον χρυσό και επιτέλους να ασχοληθούμε με τον Χριστό. Δεν είναι δυνατόν πάνω από όλα να βάζουμε το χρήμα, σκοπός της ζωής μας είναι η ένωση με τον Χριστό και όχι με τον χρυσό. Να μετανοούμε για τις αμαρτίες μας, να τις εξομολογούμαστε, να μελετάμε την Αγία Γραφή και όχι την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Αδελφοί μου, δύο στρατόπεδα υπάρχουν, του Χριστού και του Διαβόλου. Ή με τον Χριστό θα είμαστε ή με τον Διάβολο. Μέση λύση δεν υπάρχει, στον πνευματικό αυτόν πόλεμο δεν μπορούμε να μείνουμε ουδέτεροι. Οι Άγιοι Απόστολοι διάλεξαν το στρατόπεδο του νικητή, του Χριστού, και έδωσαν το αίμα τους σε αυτόν τον αγώνα. Καιρός να διαλέξουμε και εμείς στρατόπεδο. «Ἀμήν, ναι, ἔρχου, Κύριε Ἰησοῦ» (Απ.22,20)

Κωσταντίνος Φωκαέας , Ιστορικός
 για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.