Ετικέτες

3.4.23

Στο Χμελνίτσκι της Ουκρανίας "ακτιβιστές" εισβάλλουν στον καθεδρικό ναό της UOC

                        


Ο γραμματέας της επισκοπής Χμελνίτσκι ζητά προσευχές.

Στις 2 Απριλίου 2023 οι ακτιβιστές της OCU του Ντουμένκο άρχισαν να εισβάλλουν στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης στο Χμελνίτσκι.
Το βίντεο της επίθεσης δημοσιεύτηκε στη σελίδα Facebook της επισκοπής Χμελνίτσκι της UOC.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τώρα υπάρχουν περίπου 500 άτομα. Ο κόσμος φωνάζει: «Κάτω ο ιερέας της Μόσχας», «Δόξα στην Ουκρανία» και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο Ουκρανίας.

Πρόφαση για την κατάληψη του καθεδρικού ναού ήταν μια πρόκληση, η οποία οργανώθηκε από έναν ντυμένο παραστρατιωτικό στον καθεδρικό ναό της πόλης Χμελνίτσκι.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον καθεδρικό ναό Χμελνίτσκι, ένας μεταμφιεσμένος με στρατιωτική στολή προκάλεσε σύγκρουση προσβάλλοντας τον κληρικό, πετώντας τον από τον άμβωνα, χτυπώντας το Ευαγγέλιο από τα χέρια του και πετώντας το στο πάτωμα.

Ο γραμματέας της επισκοπής Χμελνίτσκι της UOC, πατέρας Αλέξανδρος Ριμπτσίνσκι, είπε στην ΕΟΔ ότι σήμερα γύρω στις 5-6 μ.μ. οι ακτιβιστές της OCU σκοπεύουν να καταλάβουν τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης στο Χμελνίτσκι.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από την ΕΟΔ, ακτιβιστές της OCU ανακοίνωσαν την κατάληψη του καθεδρικού ναού στο Χμελνίτσκι.

spzh.news

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.