Ετικέτες

22.9.13

Χριστόδουλος: Ομιλία 2000


Τέτοια συγκέντρωση, τέτοιος κόσμος, τέτοιος παλμός και ενθουσιασμός, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Αξίζει να τη δείτε ολόκληρη.

Χάρρυ Κλυνν: Ξυπνάτε ... Έλληνες


Του Χάρρυ Κλυνν

Οι Έλληνες έχουμε μάθει να μιλάμε έξω από τα δόντια. Το καλύτερο μπρος στις προκλήσεις των δανειστών, στων οποίων τις ορέξεις μας παρέδωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ίσως να ήταν μια ηρωική έξοδος, παρόμοια με εκείνη του Μεσολογγίου. Πρέπει να... χάσουμε αυτά που έπρεπε εδώ και καιρό να απορρίψουμε και να κερδίσουμε αυτά που κάποιοι προσπάθησαν να μας κάνουν να τα αποβάλλουμε πλήρως, όμως δεν κατάφεραν να τα «ξεριζώσουν» από το πίσω μέρος του μυαλού μας. 


Καλό φθινόπωρο!



Επισήμως σήμερα 22 Σεπτεμβρίου μπαίνει το φθινόπωρο μιας και στο βόρειο ημισφαίριο έχουμε την φθινοπωρινή ισημερία (ίδια διάρκεια ημέρας και νύχτας). 
Αυστηρά, ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο στον Ισημερινό της Γης. Στο δικό μας γεωγραφικό πλάτος (περίπου 38 μοίρες βόρεια του ισημερινού) αυτό θα συμβεί λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την 26η Σεπτεμβρίου (ανατολή στις 7:16 και δύση στις 19:16). Για λόγους σύγκρισης σήμερα 22 Σεπτεμβρίου η ημέρα διαρκεί 18 λεπτά περισσότερο από τη νύχτα (ανατολή στις 7:13 και δύση στις 19:22)
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να πειραματιστείτε με την ημερομηνία και το γεωγραφικό πλάτος (επιλέξτε τον ακριβή υπολογισμό). Οι παραπάνω ώρες ανατολής-δύσης αναφέρονται στην Αθήνα.