Ετικέτες

20.7.18

Η διάκριση




Εκεί στην έρημο του αγίου Αντωνίου βρέθηκε κ’ ένας που κυνηγούσε άγρια ζώα, και όταν είδε τον Γέροντα να χαριεντίζεται με τους μοναχούς σκανδαλίστηκε.

«Το άγχος και οι νοθευμένες τροφές φέρνουν αρρώστιες. Αχρηστεύεται ο κόσμος, όταν χρησιμοποιεί αδιάκριτα την επιστήμη

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ παισιοσ αγιορειτησ
ΤΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ
Ὁ πολιτισμὸς καλὸς εἶναι, ἀλλά, γιὰ νὰ ὠφελήση, πρέπει νὰ “πολιτισθῆ” καὶ ἡ ψυχή. Ἀλλιῶς εἶναι καταστροφή. Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς εἶπε: “Ἀπὸ τοὺς γραμματισμένους θὰ ἔρθη τὸ κακὸ”.

Οι Έλληνες Κύπριοι δημοσιογράφοι απορρίπτουν τις γελοίες χάντρες και τα καθρεφτάκια του ΟΑΣΕ


Όταν εξερευνητές εισέβαλλαν ως κατακτητές σε μία ξένη χώρα, η πρώτη ενέργειά τους, για να δελεάσουν τους κατοίκους, ήταν να τους προσφέρουν καθρεφτάκια και χάντρες. Οι αφελείς και αγαθοί ιθαγενείς, οι οποίοι πρώτη φορά έβλεπαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, εντυπωσιάζονταν και χασκογελώντας παρέδιδαν στους ξένους εισβολείς γην και ύδωρ. Ή, ακριβέστερα, τη γη και τον πλούτο τους.

Άγιε Λουκά, τους άλλους τους βοηθάς, βοήθησε κι εμένα το συμπατριώτη σου!


Άγιος Λουκάς ο Ιατρός (1877-1961).

Διαβάζοντας συνεχώς τις βιογραφίες και τα άλλα κείμενα που έχουν εκδοθεί για τον Άγιο [τον Ρώσο Άγιο Λουκά τον Ιατρό], εντυπωσιάστηκα από την πολύπλευρη προσωπικότητά του, το μεγαλείο του και τη δύναμή του. Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο χωρίς τη βοήθεια του Θεού.

Ουρουγουάη, η χώρα όπου 6.000 κάτοικοι μιλούν άπταιστα ελληνικά και γιορτάζουν την 25η Μαρτίου. Βλέπουν «Απαράδεκτους», «Τρεις Χάριτες» και διδάσκονται τα ομηρικά έπη και τον «Επιτάφιο» του Περικλή.


Σε μια μικρή χώρα, 3.500.000 εκατομμυρίων κατοίκων, τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι μιλούν άπταιστα τη μητρική τους γλώσσα, αλλά και την ελληνική. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς, γνωρίζουν και Αρχαία Ελληνικά. Δρόμοι και πλατείες έχουν ελληνικά ονόματα και αγάλματα αρχαίων φιλοσόφων κοσμούν τα δημόσια κτίρια της χώρας.