Ετικέτες

11.1.16

Κατάθλιψη - Έχεις λύπη; Ο Χριστός σου λείπει!




Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα παρατηρήσουμε πολλές ψυχές να νοσούν από κατάθλιψη. Οι λόγοι σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να είναι πολλοί. Οικονομική κρίση, θάνατος αγαπημένου προσώπου, μία σοβαρή ασθένεια, ερωτική απογοήτευση, οικογενειακά προβλήματα, κοινωνικός αποκλεισμός και τόσα άλλα που ανοίγουν την πόρτα για μία δύσκολη δοκιμασία ενός ανθρώπου. Πολλές φορές συμβαίνουν πολλά από τα παραπάνω μαζί και τότε καταρρέει ο άνθρωπος κι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

Να επαναστατήσουμε αλλάζοντας τους εαυτούς μας!

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε πριν από διακόσια πενήντα χρόνια λέγοντας: «Θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάσταχτο φόρο ακόμη και στα παράθυρα και στα κοτέτσια, αλλά όμως δεν θα προλάβουν».
Πράγματι, δεν θα προλάβουν!



Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (11/1/16-17/1/16)


Η τρέχουσα εβδομάδα (11/1-17/1) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους.


Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα

Τετάρτη 13/1: νηστεία (*)

Σχόλιο: Σύμφωνα με το "Νηστειοδρόμιον" του π. Βασιλείου Βολουδάκη γίνεται κατάλυσις οίνου-ελαίου, διότι δεν έχει γίνει ακόμα η απόδοσις της δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων. Κατ' άλλους τηρείται αυστηρή νηστεία (αλάδωτο). Ρωτήστε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε, αλλά και οι δύο εκδοχές είναι αποδεκτές από την εκκλησία μας για τους λαϊκούς. Η εκδοχή του αλάδωτου τηρείται υποχρεωτικά από τους μοναχούς.


Παρασκευή 15/1: νηστεία (αλάδωτο)


Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Να με μνημονεύεις σε παρακαλώ γιατί πολλοί θα με ξεχάσουν.


ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΙΝΑ Κ.Κ.ΔΑΜΙΑΝΟ

ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ANONYMOUS! Η Ελλάδα είναι στόχος του ISIS! (ΦΩΤΟ)



Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Μήπως είναι καιρός να ενεργοποιήσουμε την άμυνά μας αξιοποιώντας τα όπλα που μας έδωσε ο Κύριος; Μήπως είναι καιρός για νηστεία και προσευχή; Για ειλικρινή μετάνοια και στροφή προς τον Τριαδικό μας Θεό; Μήπως είναι καιρός να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους μας να πρεσβεύσουν για εμάς τους ανάξιους προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό; Ή μήπως εν τέλει προτιμούμε την φαινομενικά "άνετη" οδό, αλλά σαφώς καταστροφική και πιο επώδυνη στο τέλος; 

Όπως αποκαλύπτει μια νεοσύστατη ομάδα χάκερς που δημιούργησαν οι “Anonymous” για να χτυπήσουν διαδικτυακά το ISIS, και η Ελλάδα είναι στόχος του Ισλαμικού Κράτους!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… Μασονική Απάτη του «Τεκτονικού Ιδρύματος» με Δήθεν Χορηγία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Ημερίδα για τον Άγιο Πορφύριο από τους φοιτητές του Α.Π.Θ.


12 Ιανουαρίου 2016