Ετικέτες

13.10.21

Οριστική διαγραφή του Α.Πορτοσάλτε από την ΕΣΗΕΑ - Διεγράφη προσωρινά και ο Ν.Ευαγγελάτος

Ο μύθος της Νεολιθικής εποχής

Η εξάπλωση του νεολιθικού πολιτισμού, με βάση την κατεχόμενη επιστήμη.


Καθώς εξετάσαμε την μυθολογία της Παλαιολιθικής εποχής, θα δούμε στην συνέχεια τα ψέματα που αφορούν την Νεολιθική εποχή. Η κατεχόμενη επιστήμη, θέλοντας να μας πείσει ότι υπάρχει αδιάρρηκτη αλληλουχία γεγονότων στην παρουσία του ανθρώπου στην γη, μας διδάσκει ότι γύρω στο 10.000 π.Χ. έλαβε χώρα η μετάβαση από το στάδιο των κυνηγών – τροφοσυλλεκτών σε αυτό των μονίμως εγκατεστημένων γεωργών.

Αυτή η τεράστιας σημασίας αλλαγή θεωρείται πως έγινε σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη (Εγγύς Ανατολή, βόρεια Αφρική, νοτιανατολική Ασία, κεντρική και νότια Αμερική). Και επειδή οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την αιτία, το γιατί, αποδίδουν την ξαφνική αλλαγή στον καιρό.

Δηλαδή, γύρω στο 10.000 π.Χ. λήγει η «Εποχή των Παγετώνων», το κλίμα θερμαίνεται και περνάμε από το Πλειστόκαινο στο Ολόκαινο. Βέβαια, όπως προαναφέραμε, αυτό είναι μια φτηνή δικαιολογία, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να συμπληρώσουν τα κομμάτια ενός ψεύτικου παζλ!

Ο μύθος της Παλαιολιθικής εποχής

Φανταστική αναπαράσταση του υποτιθέμενου προγόνου μας, Homo Habilis.


Οι επιστήμονες έχουν χωρίσει το πρώιμο παρελθόν του ανθρώπου σε δύο βασικές εποχές, την Παλαιολιθική και την Νεολιθική, που έχουν σχέση με τον τρόπο που ο άνθρωπος αποκτά την τροφή του. Κυνηγός και τροφοσυλλέκτης στην Παλαιολιθική εποχή, ενώ στην Νεολιθική γεωργός και κτηνοτρόφος.

Οι ονομασίες έχουν δοθεί σε σχέση με τα εργαλεία που κατασκευάζει ο άνθρωπος. Επειδή το βασικό υλικό, που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, είναι η πέτρα, ο λίθος, ονομάστηκε εποχή του Λίθου, με την πρώτη περίοδο, την Παλαιολιθική, να έχει τεράστια χρονική διάρκεια (εκατομμύρια χρόνια). Στο τέλος της Παλαιολιθικής, γύρω στο 10.000 π.Χ. αρχίζει η Νεολιθική περίοδος, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι επιστήμονες διακρίνουν και μια ενδιάμεση χρονική φάση, που την ονομάζουν Μεσολιθική.

Η κατεχόμενη επιστήμη έπλασε τον μύθο της Παλαιολιθικής εποχής, για να πείσει τους ανθρώπους ότι η Αγία Γραφή διδάσκει ψέματα. Επιπλέον, με την τεράστια χρονική διάρκεια της Παλαιολιθικής εποχής ικανοποιήθηκε και η αποκρυφιστική θεωρία της μετενσάρκωσης (gilgul), στην οποία πιστεύουν οι Σιωνιστές [1]
([1] Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα Παλαιολιθικής εποχής και δαρβινικής θεωρίας μπορεί να δει κανείς στο βιβλίο μας με τίτλο «Ο μασονικός μύθος του δαρβινισμού».)

Το αντικαρκινικό τρόφιμο που έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα




Είναι το ιδανικό «τρόφιμο επιβίωσης» δεδομένου ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης, μπορεί να καταναλωθεί χωρίς προετοιμασίες, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία.

Γνωστά και ως «υγιεινή σοκολάτα» τα χαρούπια είναι μία απίστευτα θρεπτική τροφή. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας, γιατί είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.

Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες οφείλονται στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες πολυφαινόλες και τανίνες.

Τα δυνατά χαρακτηριστικά του χαρουπιού: