Ετικέτες

16.7.19

Κάθε ενορία της σχισματικής "εκκλησίας" που αναγνώρισε το Φανάρι πρέπει να πληρώσει στο Φανάρι από 4000 €

 
Απίστευτες καταστάσεις με την σχισματική "εκκλησία" που αναγνώρισε το Φανάρι

«Άκουσε με. Εγώ είμαι ο άη – Γιάννης ο Ρώσος. Θα σε κάνω καλά μέσα σε πέντε ημέρες..»



Θαύμα Αγίου Ιωάννη Ρώσου: Ο Η. Π. από την Ευρυτανία, όταν ήλθε από την Αμερική στην πατρίδα του, ασθένησε βαριά από πνευμονία, λοίμωξη των εντέρων και καρδιοπάθεια. Πλησίαζε το τέλος του.

Σαν αυτή την ακρούλα του Αγίου Όρους κάνε το δωμάτιό σου…



αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Η ζέστη να ψήνει τον τόπο. Τα τζιτζίκια να «σκάνε». Ελάχιστο νερό, καθόλου φαγητό, ίσως μερικά παξιμάδια. Τόπος απαράκλητος. Κι όμως κάποιες φιγούρες ανθρώπινες κινούνται εκεί στον τόπο.

Μαριάνθη 2,5 ετών: λευχαιμία, Αναστασία 13 ετών: πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, Αδαμάντιος: επικίνδυνη εργασία

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή παιδί

Τι να πεί κανείς για τέτοιες περιπτώσεις; Μόλις μας ενημέρωσε μια αναγνώστριά μας ότι η Μαριάνθη που είναι μόλις 2,5 ετών πάσχει από λευχαιμία. Ο περισσότεροι γονείς ούτε που θα ήθελαν να το διανοηθούν, αλλά να που κι αυτά συμβαίνουν κι επιτρέπονται για λόγους που μόνο ο Κύριος μπορεί να γνωρίζει στην πληρότητά τους. Θα πρότεινα να προσευχηθούμε κάνοντας χρήση του ψαλτηρίου και συγκεκριμένα του ψαλμού 145 (βλ. ΕΔΩ). Ο Άγιος Αρσένιος χρησιμοποιούσε αυτόν τον ψαλμό για να σταματήσει η αιμορραγία των ανθρώπων. Ο Άγιος Παΐσιος τον χρησιμοποιούσε  και για τα παιδάκια με λευχαιμία (βλ. Αγ. Παϊσίου, Λόγοι Δ΄, Οικογενειακή Ζωή, σελ. 226).

Επίσης, μας έχει ζητηθεί να προσευχηθούμε για την Αναστασία 13 ετών της οποίας η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. 

Τέλος, ας συμπεριλάβουμε και τον Αδαμάντιο ο οποίος κάνει επικίνδυνη εργασία. Παρεμπιπτόντως ο ψαλμός 48 είναι κατάλληλος για ανθρώπους που κάνουν επικίνδυνες εργασίες (βλ. ΕΔΩ).

Προσευχή με το ψαλτήρι: για να σταματήσει η αιμορραγία ή και για παιδιά με λευχαιμία ή μεσογειακή αναιμία και για να υπάρχει αίμα στα νοσοκομεία

Σχετική εικόνα


Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο Άγιος Παΐσιος, για να βοηθήσουμε παιδάκια με λευχαιμία και όχι μόνο (π.χ. ανθρώπους με αιμορραγία, παιδάκια με μεσογειακή αναιμία, για να υπάρχει αίμα στα νοσοκομεία). Ο κατάλληλος ψαλμός είναι ο 145ος.


Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 


Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 145

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου


Στην αρχή πρόσθεσα τρισάγιο, στο απολυτίκιο πρόσθεσα και αυτό του Αγίου Παϊσίου και στο τέλος Δι' ευχών. Οι προσθήκες μου είναι με μπλε γράμματα και μπορείτε να τις παραλείψετε αν βιάζεστε.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Προσευχή με το ψαλτήρι: γι' αυτούς που κάνουν επικίνδυνη δουλειά

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή
Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, για να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας που κάνουν επικίνδυνη δουλειά. Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 

Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 48

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου


Στην αρχή πρόσθεσα τρισάγιο, στο απολυτίκιο πρόσθεσα και αυτό του Αγίου Παϊσίου και στο τέλος Δι' ευχών. Οι προσθήκες μου είναι με μπλε γράμματα και μπορείτε να τις παραλείψετε αν βιάζεστε.



ΠΡΟΣΕΥΧΗ