Ετικέτες

20.2.21

Ορθόδοξο κάλεσμα για συμπροσευχή: Προς τον Έναν, Αληθινό Θεό, Δημιουργό, Μεσσία και Σωτήρα μας Κύριο Ιησού Χριστό

 


Σχόλιο: Δημοσιεύουμε το συγκεκριμένο κάλεσμα, αλλά επισημαίνουμε ότι α) καλό είναι ο καθένας να πάρει ευλογία από τον πνευματικό του, β) δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει η προσευχή με τον συγκεκριμένο τρόπο, π.χ. αν κάποιος εκείνη την ώρα κάνει τον εσπερινό αυτό θεωρώ ότι είναι εξίσου θεάρεστο (θα μπορούσε αργότερα να διαβάσει το ψαλτήρι) γ) η επιλογή των ψαλμών είναι καλή αλλά θα μπορούσε κάποιος να κάνει και κάποια άλλη ισοδύναμα καλή επιλογή...


Ορθόδοξο κάλεσμα για συμπροσευχή:
Προς τον Έναν, Αληθινό Θεό, Δημιουργό, Μεσσία και Σωτήρα μας Κύριο Ιησού Χριστό

Ζήτησα και πήρα σχετική ευλογία από τον γέροντα Ι. για το ακόλουθο πνευματικό γεγονός:

Όσοι μπορούν και όσοι θέλουν να διαβάσουμε όλοι μαζί το Ψαλτήρι την Κυριακή 21/2/2021, στις 18:00, και ειδικότερα τους ακόλουθους ψαλμούς: 3, 29, 34, 47, 51, 93, 131 και 137.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι διεθνείς οργανισμοί να σταθούν δίπλα στον αντιπρόεδρο της ΚΑΒΗ Μόντη ΚολίλαΜε μία απόφαση που μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές, το δικαστήριο Αργυροκάστρου καταδίκασε ερήμην σε 8 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση τον Αντιπρόεδρο της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντη Κολίλα.

Καλύτερα να φας την γλώσσα σου, παρά να του μιλήσεις έτσι.


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ (+2019)

Καλύτερα να φας την γλώσσα σου, παρά να του μιλήσεις έτσι.
Ουδέποτε προσβάλλομε ή λυπούμε άνθρωπο, ουδέποτε τον κάνομε να νοιώση στερημένος, ελαττωμένος, να νοιώση κατωτερότητα, διότι του σκοτώνομε την ψυχή.

Το Τριώδιο είναι περίοδος ανατροπής!

 talons


Ταῖς ἐξ ἔργων καυχήσεσι, Φαρισαῖον δικαιοῦντα ἑαυτὸν κατέκρινας Κύριε, καὶ Τελώνην μετριοπαθήσαντα, καὶ στεναγμοῖς ἱλασμὸν αἰτούμενον, ἐδικαίωσας· οὐ γὰρ προσίεσαι, τοὺς μεγαλόφρονας λογισμούς, καὶ τὰς συντετριμμένας καρδίας, οὐκ ἐξουθενεῖς· διὸ καὶ ἡμεῖς σοὶ προσπίπτομεν, ἐν ταπεινώσει τῷ παθόντι δι' ἡμᾶς· Παράσχου τὴν ἄφεσιν καὶ τὸ μέγα ἔλεος. (Δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου)

Αιώνες τώρα οι άνθρωποι στρέφουν τα μάτια στον ουρανό και ζητούν βοήθεια ώστε να αντέξουν την τραγωδία της ζωής. Αιώνες τώρα για τους πολιτισμούς όλων των ιστορικών περιόδων μέχρι και τη δική μας, ο Θεός απαιτεί συμμόρφωση και διαρκή επαλήθευση της αφοσίωσης των ανθρώπων με έργα.

Υπέρ θείας βοηθείας π. Στεφάνου και της οικογενείας του (κορωνοϊός), Ιάσωνος (μωρό), Αικατερίνης (σοβαρό αυτοάνοσο)

 


Καλό Τριώδιο!

Νέα εκκλησιαστική περίοδος, αυξημένες οι απαιτήσεις, αλλά αυξημένη και η ανάγκη των αδερφών μας για προσευχή. Ας κάνουμε ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί, είτε με χρήση ψαλτηρίου, είτε με παρακλήσεις, είτε με κομποσκοίνι κ.α.

Ο μικρός Ιάσων (μωρό 15 μηνών) χρειάζεται την προσευχή μας. Έχει βαλβίδα στον εγκέφαλο.

Η Αικατερίνη χρειάζεται την προσευχή μας διότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με αυτοάνοσο νόσημα.

Ο π. Στέφανος και η οικογένειά του έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ας ευχηθούμε ο Θεός να τους δώσει δύναμη και να το ξεπεράσουν όσο το δυνατό πιο ανώδυνα.

Προσθέτουμε και τα ονόματα:

Υπέρ Υγείας

Πολυξένης (καρκίνος)
Ιωάννη (7 χρονών όγκο στο κεφάλι)
Φωτεινής (προβλημα στην καρδιά)

Υπέρ Αναπαύσεως

Αχιλλέα (από κορωνοϊό)
Σταύρου (από κορωνοϊό)
Σωσσάνα (από κορωνοϊό)
Κατερίνας (έτσι την βαφτίσανε) - Λαζάρου 
(ζευγάρι ηλικιωμένων που κοιμήθηκαν με μια βδομάδα διαφορά)

Θέλουν νά μᾶς βάλουν καί δεύτερη μάσκα, ἀλλά αὐτοί βγάζουν καί τήν πρώτη! Βίντεο

 

Θέλουν νά μᾶς βάλουν 

καί δεύτερη μάσκα,

ἀλλά αὐτοί βγάζουν καί τήν πρώτη!

Βίντεο

 


Κανένα πρόστιμο στήν δημοσιογράφο πού θά δεῖτε παρακάτω δέν θά πέσει;...

Από τη διδασκαλία του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης για τους ιερούς ναούς

 


Για τους ορθοδόξους πιστούς η ιερότητα των ναών είναι δεδομένη. Ο ιερός ναός δεν είναι ένας κοινός χώρος, δεν έχει καμμία ομοιότητα με οποιοδήποτε άλλο κτίριο, και ο νεότερος εξ΄αυτών είναι ασυγκρίτως ανωτέρας αξίας και σπουδαιότητος ακόμα και από το σημαντικότερο προχριστιανικό αρχαιολογικό μνημείο του κόσμου.

Σύγχρονη αμφισβήτηση εγείρεται κατά των ιερών ναών, εξισώνοντάς τους με οποιοδήποτε άλλο χώρο, ή κτίριο. Ο σκοτισμένος άνθρωπος, εγκλωβισμένος στην ολιγοπιστία -ή μάλλον απιστία του- αδυνατεί να παραδεχθεί ότι «ὅπου Θεός βούλεται νικᾶται φύσεως τάξις», πράγμα που ιδιαιτέρως συμβαίνει μέσα στον κατ΄εξοχήν χώρο παρουσίας του Θεού, τους ιερούς ναούς. Εμπιστεύεται, δυστυχώς, περισσότερο αυτό που του συστήνει η πεπερασμένη επιστήμη -με τους διαφωνούντας εκατέρωθεν “ειδικούς”- παρά αυτό που η πίστη υπαγορεύει και αποδεικνύει με τη δισχιλιόχρονη πείρα.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου: Προς Τιμόθεον Β΄ (γ΄ 10–15)

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψίαΠρος Τιμόθεον Β΄ (γ΄ 10–15)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής του Τελώνου και του ΦαρισαίουΚυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου. 
Αρχίζει το Τριώδιο!


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ´ 10 - 14

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου: Ακολουθία εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόναΠαρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου (21 Φεβρουαρίου 2021):


1η πηγή: