Ετικέτες

24.10.17

Ανέστης: εγκεφαλικό

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ο Ανέστης πριν από δυο εβδομάδες υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Έχει ξεπεράσει μεν τον άμεσο κίνδυνο, αλλά το χτύπημα τον άφησε "παράλυτο" από την αριστερή πλευρά. Η σύζυγός του έχει κοιμηθεί εδώ και χρόνια και όλο το βάρος έχει πέσει στη μεγαλύτερη κόρη του η οποία ταυτόχρονα προσπαθεί να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Ας ευχηθούμε για τον Ανέστη και για τις κόρες του η δοκιμασία να τους ωφελήσει και να βγουν πιο δυνατοί μέσα από αυτή.

Οι άταφοι ήρωες του Αλβανικού Μετώπου περιμένουν ακόμα δικαίωση 77 χρόνια μετά

Έφοδος ελληνικού πεζικού το 1940. Φωτογραφία Πολεμικό Μουσείο Αθήνας.


Εκείνοι που δεν επέστρεψαν από το μέτωπο, ξεψύχησαν στο πεδίο της μάχης, έσβησαν από τα κρυοπαγήματα, θάφτηκαν κάτω από τα χιόνια, διαμελίστηκαν από το σφυροκόπημα της ιταλικής αεροπορίας, μένουν για 77 χρόνια θαμμένοι – άταφοι, μέσα στα χωράφια και τις χαράδρες της Αλβανίας.

Σφοδρή προσωπική επίθεση του Πατριαρχείου Ρωσίας κατά του Α.Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι άθεος, διέπραξε έγκλημα ενώπιον Θεού και ανθρώπων»


Του Βασίλη Καπούλα

Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, εξαπέλυσε το Πατριαρχείο Ρωσίας σε 20λεπτη συνέντευξη του εκπροσώπου Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, που αφορούσε κατά κύριο λόγο την Ελλάδα και τα τεκταινόμενα σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Στη συνέντευξη γίνεται λόγος για το ν/σ αλλαγής φύλλου και την απαγόρευση εισόδου του Α.Τσίπρα στο Αγιο Ορος. 

Μία διδακτική ιστορία για την νοερά προσευχή


Κάποτε, ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς είχε μία συζήτηση με έναν σεβάσμιο Γέροντα, ονόματι  Ιώβ.

Aδιαλείπτως προσεύχεσθε - Η εσωτερική προσευχή ως μέσο επικοινωνίας με τον Κύριό μας


 Στο βιβλίο ‘Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού’ βλέπουμε στο πρόσωπο του Προσκυνητού να αναζωπυρώνεται ο πόθος για την εφαρμογή του θεόπνευστου ρήματος του Αποστόλου Παύλου: «αδιαλείπτως προσεύχεσθε». Αυτό το αποστολικό παράγγελμα ήτο που του άναψε τον θεϊκό ζήλο και η λαχτάρα του γι’ αυτό, τον έκανε να ρωτά παντού και να παρακαλεί τον Θεό να του στείλει διδάσκαλο ικανό και απλανή.