Ετικέτες

15.3.21

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ «ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕ ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ…

 


Σχόλιο: Σημεία των καιρών... Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη...


Ελληνίδες Έλληνες και εν Χριστώ αδελφοί.

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» που σημαίνει κατά την αρχαία Ελληνική αντίληψη, πως: (το κακό φαίνεται για καλό σε αυτόν του oποίου του σκοτίζει ο Θεός το μυαλό για να τον οδηγήσει στη συμφορά).

                                                Γράφει ο Ιωάννης  Λαμπρόπουλος

 

                        Ξέφυγαν αδελφοί μου οι εχθροί της Ορθοδοξίας μας και αφού  σκοτίσθηκε εντελώς το μυαλό τους, κυνηγούν πλέον φανερά τους Χριστιανούς οι ίδιοι οι ιερείς.
Και  αφού είδαν ότι με το «καλό» και με το «υποχρεωτικό» και για την.. «ασφάλειά» μας,  δεν πέρασε η πλάνη της αίρεσης σε όλους,
τώρα γίνονται επιθετικοί και μας λένε: « Ή θα γίνεις αιρετικός και θα φοράς μάσκα μέσα στο Ναό, ή θα περάσεις έξω από τον Ναό.
Και αν δεν φοράς και μάσκα δεν σε Κοινωνάω».

«Ψυχή μου, ψυχή μου, ανάστα» - Γέρ. Θωμάς Μικραγιαννανίτης

 ger.thomas1


Τα μέλη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, λόγω του χαρακτήρος της περιόδου,  λαμβάνουν άλλη εκδοχή και έκφραση. Οι αγιορείτες ψάλτες με ιδιαίτερη κατανυκτική διάθεση αποδίδουν τα τροπάρια και τους ύμνους του Τριωδίου, συμβάλλοντας με την ψαλμωδία τους στην εντονότερη πνευματική ζωή και βίωση του χαρακτηριστικότερου ορθόδοξου λειτουργικού βίωματος, της χαρμολύπης.

Ο μακαριστός Ιερομόναχος Γέρ. Θωμάς Μικραγιαννανίτης (†2016) ψάλει το Κοντάκιον του Μεγάλου Κανόνος «Ψυχή μου ψυχή μου», σε μέλος Νικολάου Πρωτοψάλτου Σμύρνης. Πρόκειται για τον αντιπροσωπευτικότερο ύμνο της Μ. Τεσσαρακοστής, με ιδιαίτερο δογματικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο, ποιητική καλλιέπεια και εύρυθμο κατανυκτικό μέλος.
«Ψυχή μου ψυχή μου,  ανάστα, τί καθεύδεις; 

τό τέλος εγγίζει, καί μέλλεις θορυβείσθαι,
ανάνηψον ούν, ίνα φείσηταί σου 
Χριστός ο Θεός,  ο πανταχού παρών,  καί τά πάντα πληρών».

Μέγα Απόδειπνο Καθαράς Δευτέρας (ολόκληρη η ακολουθία μαζί με τον Μ. Κανόνα!) με σχόλιο

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για μεγάλο απόδειπνο

Για όποιον δεν μπορεί να πάει στην ενορία του και δεν θέλει απλά να το ακούσει από το ραδιόφωνο (π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM). Προτείνουμε για υπολογιστή:



Η ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου υπάρχει διαθέσιμη σε αρκετά μεμονωμένα τεύχη (που κοστίζουν λίγα ευρώ) και στο Μεγάλο Ωρολόγιο. Αν κανείς δεν την διαθέτει και επιθυμεί να την κάνει από το σπίτι, μπορεί να την διαβάσει παρακάτω:



Με μουσικά μπορείτε να βρείτε το Μεγάλο Απόδειπνο παρακάτω:


Σήμερα Καθαρά Δευτέρα (μέχρι και την Πέμπτη) μαζί με το Απόδειπνο ψάλλεται και μέρος του Μεγάλου Κανόνος, το οποίο μπορεί να βρεθεί παρακάτω:

Ο 80χρονος Καναδός φιλέλληνας Ζακ Μπουσάρ μάγεψε τους τηλεθεατές της ΕΡΤ | 14/03/2021 | ΕΡΤ


Ο άοκνος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού, επί 50 χρόνια δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας δηλώνει πως "η ελληνική γλώσσα είναι η μητρική γλώσσα του Δυτικού πολιτισμού" και περιγράφει πως ξεκίνησε το πάθος του για τη χώρα μας στα 12 του χρόνια.

Ευλογημένη οικογένεια! Ένα συγκλονιστικό Θαύμα!


Σχόλιο: Ας μην ξεχνάμε τον π. Στέφανο στην προσευχή μας.

2ο σχόλιο: Αυτό το άρθρο πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσουν όσοι χριστιανοί είτε λαϊκοί είτε κληρικοί τρέμουν τον κορωνοϊό. Ας το διαβάσουν. Δεν αναφέρομαι στους υπολοίπους, γιατί αυτοί που δεν έχουν γνωρίσει τον Θεό είναι εύκολο να προσπεράσουν το θαύμα κατηγορώντας μας για μυθοπλασία. Οι χριστιανοί, όμως, γνωρίζουμε ότι γίνονται θαύματα, διότι όχι μόνον ο Κύριος, αλλά και τόσοι Άγιοι συνεχίζουν να δίνουν αδιάσειστες αποδείξεις (σε όσους θέλουν να δουν) ότι ο Θεός υπάρχει και ενεργεί με υπερφυσικό τρόπο όπου βούλεται... και τότε νικάται φύσεως τάξις...

π. Στεφανος Αναγνωστόπουλος:

Τελείωσε το κήρυγμα, τελείωσε και η Θεία Λειτουργία και μοιράστηκε το αντίδωρο.
Κάποια κυρία, τη στιγμή που έπαιρνε το αντίδωρο από το χέρι μου, είπε:

Πάτερ θέλω να σας δω στο τέλος, θα σας περιμένω.
Πράγματι στο τέλος την συνήντησα.
Σας τα λέγω αυτά, διότι προχτές το βράδυ, ψάχνοντας το αρχείο μου, βρήκα ένα φάκελο που έγραφε: «Ιστορίες για κηρύγματα που δεν ελέχθησαν».

Έτσι βρήκα και την ιστορία που σας άρχισα και που είναι αληθινή.

Η κυρία λοιπόν αυτή ήλθε να επιβεβαιώσει εμπράκτως όσα ελέχθησαν από την αθλιότητά μου σε κείνο το κήρυγμα.

Είχε πολύτεκνη οικογένεια. Ο σύζυγός της, αυτή και έξι παιδιά. Σύνολον οκτώ.
Ο μικρότερός της γιός, ο Γιωργάκης, που ήτο τότε ετών δώδεκα, προσεβλήθηκε από καλπάζουσα λευχαιμία.

Η ΒΑΦΤΙΣΙΜΙΑ ΜΟΥ...


ΣΧΟΛΙΟ: Μερικές φορές διαβάζοντας τέτοιες σύντομες διηγήσεις, αληθινές μεταστροφές-θαύματα αισθάνομαι ότι ωφελούμαι λες και διάβασα ολόκληρα βιβλία...

Πριν 10-15 χρόνια είχα μια γιαγιά πελάτισσα Ιταλίδα χήρα, περίπου 85 χρόνων. Τα λέγαμε με τα λίγα ιταλικά που καταφέρνω και είχαμε αποκτήσει κάποια οικειότητα. Έμενε μόνη της γιατί είχε χάσει την κόρη της και περνούσε δύσκολα.

Υπέροχος άνθρωπος πάλευε συνέχεια, δεν το έβαζε κάτω παρά την ηλικία της και τα κατάφερνε ακόμα σε όλες τις δουλειές του σπιτιού, αν και δεν καλοέβλεπε.

Πάντα κρατούσε ένα ροζάριο μπλέ (=μεγάλο καθολικό κομποσκοίνι) που της έδωσαν κάποιες παπικές καλόγριες που την βοηθούσαν με διάφορα υλικά μέσα για να περνάει με την ψευτοσύνταξη χηρείας που είχε από τον Έλληνα σύζυγό της.

Σε μία επίσκεψή μου, μου λέει ντρέπομαι αλλά θα σου το πω.

Τα βράδια βλέπω αισχρά οράματα με τον εξαποδό, ρώτησα τις καλόγριες και μου έδωσαν το κομποσκοίνι για να προσεύχομαι, αλλά τίποτα, μήνες τώρα τυραννιέμαι και δεν κοιμάμαι. Δεν ρωτάς κάποιον δικό σας παπά να δούμε τι θα μας πεί;

«Στρατιωτικό δυνάμωμα του τόπου και άλλο αλφαβητάρι»



Το 1903, η  εφημερίδα «Ακρόπολις» στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο της  (υπ᾽ αριθμ. 7483),  δημοσίευσε, μαζί με τις ευχές του Κωστή Παλαμά «επί τω Νέω Έτει», και την απάντησή του στο ερώτημα: «Ποια είναι η μάλλον κατεπείγουσα ανάγκη διά το Ελληνικόν Κράτος, της  οποίας την εκπλήρωσιν θέλει πας Έλλην να ευχηθή κατά το νέον έτος». Απάντησε: (α). «Το στρατιωτικό δυνάμωμα του τόπου μας θα  ήταν η μάλλον κατεπείγουσα ανάγκη· και (β) για το στρατιωτικό δυνάμωμα τούτο πρώτα  μας χρειάζεται ανθρώπων απόχτημα. Και τους ανθρώπους θα μας έδινε η παιδεία... Δέομαι κάποιο άλλο αλφαβητάρι ν᾽ ανοιχτή εμπρός στα μάτια του σημερινού παιδιού, του αυριανού πολίτη. ..».

ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ: ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIgE5NXWiDUV-NOjvo8J3yjd9dgAPpLRrTJ140u3HOnb3NMmy9NSTJSYdVVEtdOWsoqLFMtVKwY2_DJo7JwEVIaO9mJvtYE90hGGS83XFu1RLiZZ2q4Txr5amlLn7vGHU6wMUAJzppMlMf/s1600/1613756366527773-0.png

 

ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ:

1) Έχασα τα πάντα εκτός από εκείνα που έδωσα. 

2)Τίποτα δεν είναι δικό μου, όταν είναι μόνο για τον εαυτό μου.

3) Τα χέρια του κουλού είναι καλύτερα από τα χέρια του τσιγκούνη.

4) Θέλεις να γίνεις φτωχός και εσύ και εγώ; Θησαύριζε!

5)Θέλεις να γίνεις φτωχός; Να κλέβεις και να δουλεύεις Κυριακές.